fizyk 12.02.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Hej ludziska - potrzbuję jakiegoś bardzo dobrego inspektora nadzoru. Poproszę jakieś namiary.Miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 12.02.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Ella - fanowie się przypominają Ellu - jak tam sesja?? ( a co za tym idzie - obiecany cd dziennika??) Fizyku, po TAKICH ponagleniach nie pozostało mi nic innego, jak rzucić wszystko i popełnić Rozdział 6 - voila ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 12.02.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 A może ktoś wie coś o możliwości dofinansowania z funduszy unijnych, państwowych przydomowej oczyszczalni ścieków. Jakis czas temu pytałam o to tu: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=40039 Podanych rozwiązań jeszcze nie przetestowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 12.02.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Ella, byłabym bardzo wdzięczna za namiary. Czekam z niecierpliwością i z góry dzięki! Pozdrówka!! Minia, napisałam na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.02.2005 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 cześć ALL ! wytłumaczcie mi jaka jest różnica między fundam. lanym z gruchy a bloczkami - co jest lepsze tańsze i dlaczego? miałem lać z gruchy ale widzę ,ze wszyscy kupują bloczki fund. - może coś ze mną nie tak? aik i MaPi - wasz architekt to ten z piask? ojciec czy syn? czy za wyliczenie ile potrzeba materiału na dom bierze coś dodatkowo czy jest to w stałej taryfie? ile wam śpiewnął za adaptację? i o co można się z nim targować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.02.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Baba_budowniczy zorientuje sie w poniedzialek.Stmara tak to ten z piask, najczesciej robia razem. Mi za adaptacje + projekty przylaczy (woda, gaz, swiatlo) powiedzial 2500pl, nietargowalam sie bo cena wydala mi sie atrakcyjna, biorac pod uwage wszystkie zmiany ktore mi wprowadzil. Tj. doprojektowanie garazu, przeniesienie komina i kotlowni, przeniesienie na pietrze lazienki, podniesienie scianki kolankowej, zmiana konstrukcji schodow. A i jeszcze projekt szamba tez mi robi. Niepytalam sie o wyliczenie materialow, dzieki za przypomnienie musze sie go o to zapytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.02.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Stmara bedzie on tez moim kierownikiem, cena dosc atrakcyjna 1000-1500zl i co najwazniejsze jest na budowie po zakonczeniu kazdego etapu robot. Ok. 10 razy + oczywiscie tez wtedy gdy ja go wezwe jak pojawi sie jakis problem. Cena zalezna jest tez od ekipy ktora buduje dom, on zanim powie ostateczna cene musi z nimi porozmawiac i sprawdzic czy beda sprawiac klopoty czy raczej znaja sie na tym co robia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 13.02.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Do wszystkich wobec których miałam jakieś zobowiązania i nie wywiązałam się, szczere słowa: przepraszam, ale na 3 tygodnie przed planowanym terminem zostałam mamą. Nasz syn ma na imię Adam. A w dniu jego urodzin zakończyliśmy dach !!!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.02.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 RHM - GRATULACJE Niech maleństwo zdrowo rośnie, daje Wam pospać, a Tobie dojść do siebie Napisz coś więcej (waga, wzrost, gdzie rodziliście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.02.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Rhm- gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.02.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 RHM - gratulacje. Widzę, że dużo młodych mam jest na forum. Niech maluszek rośnie duży i zdrowy. Dachu również gratuluję.Stmara - razem z aik mamy tego samego architekta. Z Piask. Ja kontaktuję się z ojcem, ale możliwe, że pracuje razem z synem. Umówiliśmy się z nim na 2200 + opłata za zud i wod-rol, jakieś 100 zł. Zmiany: strop drewniany na gęstożebrowy, likwidacja balkonu, likwidacja okien połaciowych i zmniejszenie okien na piętrze na mniejsze, podniesienie ścianki kolankowej, zmiana wyglądu daszku nad wejściem, plan zagospodarowania działki, instalacje razem z poś. To chyba wszystko. Dodatkowo facet mówi ludzkim głosem, znaczy się, ja rozumiem co on do mnie mówi. I potrafi doradzić. Wydaje się w porządku.Nie rozmawiałam z nim jeszcze o kierownikowaniu, poza pytaniem, czy ewentualnie coś takiego robi.Ella - dziennik przeczytany. Szczerze mówiąc twój jest jedynym, który przeczytałam cały. Taki lokalny patriotyzm.Pozdrawiam wszystkich i życzę przyjemnego niedzielnego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 13.02.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 witajcie inwestmani! RHM - szczere gratulacje! niech maluszek rośnie zdrowo a chałupka pnie się do góry aik i mapi - dzięki- widze ,ze facet naprawdę godny polecenia (kontakt mam od guita) i zwarzywszy,że moje przeróbki nie będą wieksze od waszych ( zmiana lokalizacji łazienki na piętrze, moze dodatkowe okno w salonie i wykusz) +adaptacja, wszystkie przyłącza i POŚ - cene wyjściową podał 2000+ zud więc myśle że cena jest OK. Również myślałem czy nie zrobić go kierownikiem ,ale o tym jeszcze z nim nie rozmawiałem. a co z tematem: bloczki vs grucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 13.02.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 RHM :lol: GRATULUJEMY WAM BARDZO!!! Nasza gwiazdka dziś kończy 25 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.02.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 My fundamenty robimy sami wiec raczej wybiezemy bloczki, bralismy tez pod uwage cegle, ale za bardzo pracochlonne i zaprawy idzie duzo wiecej. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 13.02.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 ... podobno lepszy materiał od cegły, mniej nasiąkliwy i mniej problemów z ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.02.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Te ok 10 razy o ktorych pisalam kilka postow wyzej to oczywiscie ilosc jego wizyt do stanu otwartego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 14.02.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Jeśli chodzi o to czy bloczki czy beton, to my robimy z bloczków. Kiedyś robiliśmy sobie z mężem takie małe porównanie i wyszło nam, że bloczki będą tańsze. Również zastanawialiśmy się nad cegłą, ale tak jak napisała aik, więcej zaprawy, więcej roboty. Tak więc stanęło u nas na bloczkach. Pracującym życzę dużo zapału do pracy i oczywiście wszystkim dużo miłości z okazji Walentynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.02.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Czesc ALL: Jestem juz zdrowy !!!!:) RHM: Gratulacje ... Czy ktos nie kupuje cegiel przypadkiem - ja robie piwnice i slyszalem ze lepiej z cegiel ... tak wiec czeka mnie zakup kilku tysiecy cegielek Ile zaplaciliscie za przylacze wodne - ja mam goscia ktory chce 1700 i nie wiem czy to duzo czy malo ?? YARES: czy mozesz mi tak lopatologicznie (krok po kroku i surowiec po surowcu) wytlumaczyc jak robiles piwnice i fundamenty ?? napisz na priv .. licze sobie koszt fundamentow i nie wiem co z czym, na co i w jakiej ilosci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 14.02.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 RHM - Gratulacje i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 14.02.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 RHM - GRATULACJE! agamon - jesteśmy bardzo zadowoleni z POŚa, teraz zrobiłbym to samo AIK - właśnie zastanawiaem się nad "puszczeniem" ogłoszenie o sprzedaży kibla jest BRAND NEW a i daleko nie jest, w razie czego na taczce się przewiezie pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts