Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czesc ALL:

Czy ktos nie kupuje cegiel przypadkiem - ja robie piwnice i slyszalem ze lepiej z cegiel ... tak wiec czeka mnie zakup kilku tysiecy cegielek :)

i nie daj sie namowic na bloczki ;-)

Ile zaplaciliscie za przylacze wodne - ja mam goscia ktory chce 1700 i nie wiem czy to duzo czy malo ??

to zalezy jak dlugie jest to przylacze - ja za swoje zaplacilem 1100

YARES: czy mozesz mi tak lopatologicznie (krok po kroku i surowiec po surowcu) wytlumaczyc jak robiles piwnice i fundamenty ?? napisz na priv .. licze sobie koszt fundamentow i nie wiem co z czym, na co i w jakiej ilosci idzie.

poszlo :D

Witam !!!

Pytam bo ja będę miał zbiornik (niestety )bo gaz z gazociągu za kilka lat dopiero . I tak sobie liczę i liczę a gaz ze zbiornika jest droższy i dochodzą koszty dzierżawy zbiornika 40 -100 miesięcznie a to niebagatelna kwota . A prąd kusi tanią instalacją w domu itp i brakiem tej bomby na działce .

pozdr D.RZ

u mnie gaz-rurka! :D

co do wodnego przyłacza to ostatnio znajomy hydraulik polecał usługi szwagra (robienie przyłacza wodnego). cena była 60 PLN za mb. już z rurą i siodłem. kopie koparką lub ręcznie - zależy ile metrów ma być. Wydaje mi się ,że to cena atrakcyjna!!! JEŚLI KOGOŚ TO INTERESUJE TO ZDOBĘDĘ NAMIARY.

p.s. po tym poście pewnie kumpel- hydraulik sam do mnie zadzwoni :lol:

nadal nie widzę konkretów na temat porównania bloczków z betonem z gruchy. za to idze temat cegieł, które u mnie nie wchodzą w rachubę!

u mnie nie będzie piwnicy tylko zwykłe fundam.

idkam czy sprawdzałeś ofertę kredytową BOŚa? jak wypadła w por z innymi? byłem tam dzisiaj! nie było tragicznie wg. mnie! ale to jeszcze niezabardzo!

Wszystkim nam gratulującym DZIĘKUJĘ.

Zauważyłam, że wśróg forumowiczów dominują młodzi rodzice. To dla nas takie wspierające i podtrzymujące. To ważne. Po mojej depresji. Czyli można to wszystko jakoś ogarnąć? Tę rzeczywistość i to MALEŃSTWO? Nie wypada rozpoczynać nowego wątku, ale na wszeklie rady wszystkich rodziców jestem otwarta. Dla Baby B> kilka szczegółów: waga 3200, wzrost 55 cm, rodziliśmy na Jaczewskiego, bardzo dobra opieka i jeszcze dodam, że oczy ma moje a policzki i usteczka męża.

A ws. budowy wybieramy okna. Chyba FERNO. Cegły kupowaliśmy w Kraśniku, wtedy była dobra cena. Pozdr.

My również gaz z rurki, dodatkowo kominek.

Chętnie bym porozmawiała z idkam o PTF, my również zastanawiamy się nad nimi. A więc jak? Na spotkaniu w piątek, czy sobotę? I gdzie?

Aik, u nas w projekcie ława jest na 40 wysoka i 60 szeroka, chyba w tę stronę :-? I ściana z bloczków do 50 ponad teren, chyba :oops: . Nie wiem nic na pewno, bo nie mam w domu projektu.

RHM - moja Jagódka była 57 "długa" i ważyła 4010.

Witam

RHM - moja kochana żona zajmuje się troche zawodowo kwestiami laktacyjnymi, itp (np, karmienie itd). Jak byś była zainteresowana to daj znać. Wyślę Ci jej gg na priva.

Mam komplet dokumentów. Dzisiaj zabieram ze starostwa druki oświadczeń i tego typu. Wieczorem podpisujemy i jutro zanosze do starostwa. Ciekawe ile bede czekal na pozwolenie. Ile wy czekaliscie?

Wszystkim nam gratulującym DZIĘKUJĘ.

Zauważyłam, że wśróg forumowiczów dominują młodzi rodzice. To dla nas takie wspierające i podtrzymujące. To ważne. Po mojej depresji. Czyli można to wszystko jakoś ogarnąć? Tę rzeczywistość i to MALEŃSTWO? Nie wypada rozpoczynać nowego wątku, ale na wszeklie rady wszystkich rodziców jestem otwarta. Dla Baby B> kilka szczegółów: waga 3200, wzrost 55 cm, rodziliśmy na Jaczewskiego, bardzo dobra opieka i jeszcze dodam, że oczy ma moje a policzki i usteczka męża.

A ws. budowy wybieramy okna. Chyba FERNO. Cegły kupowaliśmy w Kraśniku, wtedy była dobra cena. Pozdr.

Można chociaż na początku jest trochę no może nawet bardzo cieżko. Ja przechodziłam to dokładnie 2 lata temu, budowa trwała a w lecie z całą rodzinką będę już mieszkać w swoim domku. A teraz wytrwałości, cierpliwości i odpoczywaj w wolnych chwilach. Jeszcze pamiętam jak to było więc jak będziesz chciała porady pytaj, pomogę (sama też często dzwoniłam do koleżanek, bratowej). Też mamy okna Ferno. POZDROWIENIA