Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

cze!

jeszcze nie mamy sprecyzowanych planów na sobotę (jak mam wolny weekend to w takim jestem szoku,że nie wiem co sobie z nim zrobic)- poza zakupami na niedzielę ( 5-cio lecie naszej córy :D ) może się więc wybierzemy na sobotnie spotkanie! Ale nie chcę brac udziału w planowaniu bo potem może mi sie cos nagle pozmieniac i będzie na mnie! Jak ustalicie godzinę to dajcie cynk na forum! Fikoland- bardzo chętnie nasza Kaja się tam wybierze!

-mam już wszystkie warunki przyłączy i nielegalne xero ustaleń do WZ :lol: !!!! - zara dzwonie do pana z Piask! w mojej gminie są chyba sami fajni ludzie! nawet baba od podatków sie do mnie znacząco uśmiechała! :-?

guit - przykro mi z powodu psa! mam nadzieję,ze sie szybko znajdzie cały i zdrowy! będę miał na oku okolicę którą przejeżdżam.

Zapomnialem sie pochwalic:

urzadzilismy casting na wykonczeniowke :-)

przesluchalismy juz 7 ekip, powiem Wam ze ceny sa bardzo rozne .

Trzeba bedzie jeszcze pogadac z ludzmi u ktorych te ekipy robily . Dopiero wtedy podejmiemy decyzje...

Zapowiadaja ze w marcu ma byc juz cieplo... szykujecie sie do roboty?? :lol:

to nasz smukły

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=87.

Nie będzie on wyglądał tak jak na zdjęciu, bo np. nie będzie balkonu.

Jeśli chodzi o amerblok, to z tego co zrozumiałam (z artykułów, które przeczytałam) to jest to element, który później wypełnia się betonem, więc w rezultacie nie będzie to ten sam koszt fundamentów co ze zwykłych bloczków fundamentowych. Same bloczki amerblok i zwykłe mogą oczywiście wychodzić w tej samej cenie.

Spotkanie - bardzo chętnie, ale jeśli o nas chodzi to już w marcu. I może bez dzieci ?

Miłej niedzieli. Papapa.

który później wypełnia się betonem, więc w rezultacie nie będzie to ten sam koszt fundamentów co ze zwykłych bloczków fundamentowych.

Z informacji technicznych wynika, iż tylko pierwsza warstwa wypełniana jest betonem. Popatrzcie na stronę producenta.

Wypełnia może się przy dużych wysokościach?

Dajcie znać jak się mylę, być może czegoś nie zauważyłem.

Oto nasz domek:

http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=22&id_autora=1&spacer=2&proj=KONWALIA

Projekt w lustrzanym odbiciu.

Zmiany w elewacji: podnosimy ściankę kolankową, krokwie będą wypuszczone na jakieś 0,5 m i kąt nachylenia dachu zmniejszony do 42 stopni (teraz jest 45). W środku - łączymy część hallu na poddaszu z pokojem nad garażem - wyjdzie duuża nasza sypialnia (ze schodkami i "trójkątnym" sufitem)

O bloczkach zaraz poczytam i dam znać. Czy ktoś z Was sie już na nie zdecydował?

Spotkanko było bardzo sympatyczne - chętnie powtórzymy, może bez albo z innym zestawem dzieci :-)

BabaB