idkam 26.02.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Mariuchy, w końcu się doczekaliście !!! Fajno !!! Teraz się znacznie U mnie grypa przeszła w zapalenie gardła, więc nie wiem kiedy stanę na nogi i kiedy rozpoczniemy turniej ??? Liczę na to, że jeszcze przed moim wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 26.02.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Witam wszystkich starych i nowych forumowiczów Nie było mnie tu dość długo, ale jest to spowodowane chwilową zmianą miejsca pracy i zamieszkania (Zatoka Perska). Dopiero teraz mam stały dostęp do internetu. Cieszę się że lubelskie forum tętni życiem. Dyz – toż my będziemy sąsiadami, buduję od Ciebie na kilka rzutów beretem (początek ul. Krępieckiej). A dlaczego w Świdniku – bo Świdnik pikny jest. Na wiosnę ruszam z wykończeniami (a właściwie moja żona – też baba budowniczy) instalacje, tynki, wylewki – teraz szukamy wykonawców.Dostałem informację od żony, że jest do kupienia 3 m.sz. drewna dębowego, deski 1,5 cala, trzy letnie, podsuszone w cenie po 500 zł/m.sz. Brać czy nie brać – oto jest pytanie. Czy jest to dobra cena. Chcę obłożyć nim schody. Pozdrowienia z ciepłego Bandar AbbasWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 26.02.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Salem alejkum wukanie , przynajmniej ciepło ci tam a nie tak jak tu zima, śnieg i mróz. Ki diabeł cię tam posłał . A my badania już mamy zrobione, projektant przyjedzie we wtorek zabrać papiery i mamy nadzieję, że już teraz pójdzie szybko i wkrótce złożymy wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 26.02.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Yares ... musimy się spotkać, zdzwonić i obgadać temat garażu spoko , najpierw musisz wyzdrowiec przed rozpoczeciem sezonu na pewno zdazymy temat garazu "obgadac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.02.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Ave wszystkim Witaj dyz i czuj się jak u siebie. Wukan - toż już prawie zapomniałem jak to się pisze Idkam - zdróweczka, zdróweczka i jeszcze raz zdróweczka. Dyz - sporo projektów można obejrzeć na Piłsudskiego chyba 13. Jakieś biuro jest na Północnej, Archon jest w budynku Avonu obok ZUSu. Zresztą poczekaj - za tydzień bedą targi (te lepsze - czyt. większe) to bedą pewnie rozdawać. Ale największa skarbnica projektów to internet. Piszesz że masz wąską działkę - jak wąską?? (Mój domek mógł mieć max 9 m szerokości ;( . Ja oprócz standardowych domków oglądałem półówki bliźniaka (można zaadoptować do jednorodzinnego) lub skrajne kawałki szeregowców. Ale to wchodzi w rachubę gdy masz działkę o szerokości 15-17 metrów w najwęższym miejscu gdzie umiejscowiony będzie budynek. Jescze jedno - Opel to nie jest trwały samochód!!! Jeśli ktoś twierdzi inaczej - jest w błędzie!!! Wiem coś na ten temat. Pytanie brzmi - budować się czy naprawiać samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.02.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Czesc ALL Fizyk: ale o co chodzi z tym oplem :) ?? Idkam: jak sadze problem z twoja choroba lezy w zbyt malym dezynfekowaniu gardła (oczywiscie od wewnatrz) ... - Szybkiego powrotu do zdrowia zycze... Czekam na telefon od J.Ł. jak bedzie w Lubline - wydaje mi sie ze wystarczy wtedy sie z nim spotkac i dac mu zaliczke i problem z glowy Wukan - pozdrowionka Ja kce grac w ping-ponga i moja malzonka tez - tak ze prosze nas wpisac na liste Yares - czemu piwnice nalezy robic z cegiel a nie bloczkow ?? tez o tym slyszalem ale zero konkretow ... Wyceny materialow ciagle sie zmieniaja - okazuje sie ze wszystkie ceny nie do ruszenia da sie ruszyc .... :) Acha - jest podobno jakas promocja na dachowki Koramica angoba szlachetna - ja tego nie biore ale jakby ktos szukal to teraz warto sie zainteresowac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 27.02.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Dyz witam wsrod lubelskiej braci budowniczych:-) Z tymi projektami to roznie bywa, my np kupilismy juz dzialke z fundamentami i wprowadzilismy kilka zmian. Najwazniejsza zmiana jest dobudowanie podwojnego garazu. Podwoilo to koszt projektu ale warto bylo. Nie wyobrazam sobie domku bez garazu. Z innej beczki: myslcie ludziki gdzie sie umawiamy na tych zblizajacych sie targach... kolejne spotkanie to juz powinno byc przy griliku na budowie Fizyq, ja tez nie mam zaufania do Opli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza1 27.02.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Dodam jeszcze ze bylismy w Hydrosystemie. Przy obecnej cenie ojro warto kupic material na oczyszczalnie. Cena ksztaltuje sie nieco ponizej 4k peelenow. (dla 4-6 osob)Martwi mnie tylko to co napisala Ella o pozwoleniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 27.02.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Tak odnośnie wszelkiego rodzaju gier to ja (w imieniu męża) proponuję mecz piłki nożnej. Jeśli ktoś ma możliwość załatwienia jakiejś hali do gry to jednego zawodnika macie na bank. Nawet w nocy o północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.02.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Jestem właśnie w trakcie załatwiania sali do nogi. Jak będę znał konkrety to dam znać. Trzba potrenować przed sezonem. Pawson !!!! Już ty dobrze wiesz co !!!! A ja mam POŚ w projekcie. WIęc mam nadzieję nie mieć żadnych problemów z pozwoleniem.A jutro poniedziałek. W tym tygodniu idę do Starostwa spytać co i jak . Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.02.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Dzięki, dzięki dzięki Pawson: Daj znać jak będziesz znał termin przyjazdu. A odkazić się trzeba będzie ... środa ostatnia tebletka ... Pingpong - koniecznie trzeba załatwić i się troszkę poruszać !!! Yares: Myślałeś o cenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.02.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Dodam jeszcze ze bylismy w Hydrosystemie. Przy obecnej cenie ojro warto kupic material na oczyszczalnie. Cena ksztaltuje sie nieco ponizej 4k peelenow. (dla 4-6 osob) Martwi mnie tylko to co napisala Ella o pozwoleniach... A co składa się na tą kwotę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 27.02.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Pingpong - koniecznie trzeba załatwić i się troszkę poruszać !!! Yares: Myślałeś o cenie??? eeee tam, od myslenia to mnie tylko glowa boli a w pompona to i ja bym chetnie pogral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.02.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Oj we Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 27.02.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Yares - czemu piwnice nalezy robic z cegiel a nie bloczkow ?? tez o tym slyszalem ale zero konkretow ... no coz, o tym mozna rozmawiac dlugo i namietnie sa dwie szkoly - falenicka i otwocka, ja konczylem otwocka i dlatego piwnicy z betonu nie chcialbym miec moze przy jakiejs okazji (patrz: targi lubelskie) pogadamy osobiscie, wtedy bedzie mozna rozwinac temat - bez piwa nie sposob tego wyjasnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.02.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Witam Wszystkich Widzę, że jest wiele chętnych osób do poprawy swojej kondycji. Wiem że w ping-ponga można pograć na al.Zygmuntowskich, na piłkę też bardzo chętnie się piszę. Czy możecie mi polecić solidne, sprawdzone, o przystępnych cenach itd. brygady do murarki, dachu Jestem na etapie poszukiwań. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 28.02.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Jestem właśnie w trakcie załatwiania sali do nogi. Jak będę znał konkrety to dam znać. Trzba potrenować przed sezonem. Oj tak, tak koniecznie. Widzę, że Mariucha też się pisze, więc coraz więcej piłkarzy budowniczych, a może ktoś jeszcze? Ja niestety się nie piszę (Marta), ale moja druga połówka jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 28.02.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 ale ruch i dobrze, bo wiosna powoli, ale idzie wukan - co Ty tam robisz w Zatoce? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.02.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witam wszystkich Guit - zarabiam pieniadze na dalsza budowe, moja firma mnie wyslala w celu tzw. transferu technologii. A jak pewnie wiesz, oni maja rope i dalary a my troche wiedzy, wiec dlatego tutaj jestem. Ale w sprawach budowlanych, czy nikt nie wie ile teraz kosztuje drewno debowe PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 28.02.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Baba_B co takiego jest w Świdniku? Spokój, cisza, wszędzie blisko ... gdzie kamieniem nie rzucisz to knajpa Wukan pozdrowienia dla całej ekipy z PZL'u jeżeli nic nam się z budowaniem nie odmieni to faktycznie niedaleko będzie Masz szczęście że wyjechałeś bo bym Cię zamęczał pytaniami, pracujemy na jednym piętrze Fizyk dzięki za adresy, pewnie w tym tygodniu pojeżdżę trochę po tych biurach i pokartkuję targi oczywiście bezwzględnie trzeba będzie zaliczyć moja działka ma 18m szerokości i wjazd od południa. Obowiązkowo musi być garaż i absolutnie nie może być w piwnicy (chyba że tak jak u sąsiada, gdzie piwnicę podniósł do poziomu gruntu połówki bliźniaków już też oglądałem .. Ciekawostką jest sam temat wjazdu od południa - w pewnej gazecie spotkałem się z terminem, że są to projekty nietypowe (z wjazdem od Pd) a przecież jak droga jest w osi W-Z to zjadzy z niej na działki są zarówno za Pn jak i Pd!!! to gdzie tu nietypowość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts