Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Właśnie wzięła mnie choroba :( . Zapalenie krtani ze szmerami w oskrzelach. Siedzę w domu do niedzieli. Zarz bede miał bańki :cry:

Mam nadzieję Baba - że Wam się uda. Od tego lekarza słyszałem - że można też leczyć to zachowawczo - a nie od razu operacyjnie.

Lokujemy się w Dąbrowicy, jakiś kilometr od końcowego 3ki w okolicach skrzyżowania na Barak (jest takie w okolicach takiego sklepiku spożywczego). Jakiś niecały kilometr przed szkołą.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia. Niezależnie od rodzaju forum - są one bardzo budujące :wink:

Postaram się jak najszybciej dojść do siebie.

Z tego co wiem - to już pewnie mam do odebrania pozwolenie - ale niestety odbiorę je dopiero w poniedziałek. Ale ponieważ Pani obiecała mi wysłać informację do sąsiadów, więc już rozpocznie się okres dwóch tygodni na uprawomocnienie.

A w kwietniu, jak pogoda pozwoli - zaczynamy :D

Witajcie,

właśnie dziś zacząłem

1/ był gość od podadzek- pomierzył , policzył, załatwił tanio materiały

- jak się sprawdzi to go polecę , na razie nie chwalmy dnia ....

2/ jeździliśmy za oknami- pojechaliśmy bezpośrednio do producenta, wstępnie różnica jest w porównaniu do sklepów, jak wyjdzie dobrze to też polecę... jw.

3/zleciłem gościowi wykonanie przyłacza gazowego

Uff i dzień zleciał.

Fajnie ze już wiosna, bo w domu było co raz trudniej wysiedzieć.

Pozdrowienia dla wszystkich

agamon

No tak wiosna, a my nie mamy jeszcze zaadaptowanego projektu. Jak tak dalej pójdzie to zaczniemy na jesień.. :evil: . Jedyny tego plus to taki, że może uda się nazbierać więcej własnej kasy, nie patrząc nawet w stronę banku.

Ma ktoś z was może namiary na tanie słupki ogrodzeniowe?

Witam !!!!

Ja kupowałem u mini producenta i wyszło mi najtaniej w promieniu 50 km (wszędzie dzwoniłem) . Jesli chcesz to sobie pojedź (num.telefonu niestety zgubiłem) . Wytłumaczę ci : wyjeżdzasz z Lublina al.Warszawską na drugiej górce sławinkowskiej są światła -w prawo zbożowa a w lewo masz skręcić i zjechac stromo w dół (obok ściany skansenu) na samym dole nie skręcać nigdzie tylko jechać tak jak droga prowadzi ,przejedziesz przez mini mostek i jeszcze kilkaset metrów tą drogą (nieciekawa więc się nie przestrasz) jedź powoli po lewej stronie drogi przy takich wielkich chyba topolach jest dom i ten zakład (jakiś szyld powinien być ) a jeśli nie to lezy tam mase rolek siatki -przynajmniej jak ja tam byłem to pełno jej leżało i słupków . Facet tam wszystko robi od podstaw (siatkę też) Warto bo najtaniej :

siatka -9,50 za metr powlekana ,zielona ,drut ocynkowany gruby,

słupki -16,50 sztuka ,niemalowane

Uwaga !!! Ja kupowałem rok temu więc ceny na pewno poszły w górę

czołgiem!

widzę tu mały ruch! to oznaka nadchodzacych swiąt i wiosny?

My w sobotę pozbylismy się 3-go migdałka z ciała naszej córki! ogólnie zniosła to bardzo dzielnie i bez komplikacji. zobaczymy jakie będą tego skutki w przyszłości - mam nadzieje,że pozytywne.

zaczyna się nowy (wielki) tydzień- może sie jeszcze coś da załatwić w tym czasie. Dzwonili do mnie ze Stalmetu - oferta mnie nie powaliła ale...

Po świętach atak na inne firmy :evil: .

a'propos siatki to jak dzwoniłem do producenta siatki w Kijanach to mieli po 8,50 najdroższą!!! (2,8mm ocynk powlekany) słupki nie pytałem po ile ale zapraszają do siebie na wizytę (bramy,słupki, siatki) - telefon brałem z Anonsów i niestety nie zapisałem.

Witam !!!!

Jeśli to prawda to siatka musiała ostro potanieć . Ja rok temu dzwoniłem wszędzie i po 9.50 zł dostałem najtaniej .Dwa miesiące póżźniej była juz po 12 zł .Jesli chodzi o słupki to poniżej 20 zł za sztukę nie było szansy dostać . Ja płaciłem jeszcze przed podwyżką 16,50 zł .

pozdr D.RZ

stmara: szukaj do nich telefonu. Jak chcesz to mozemy sie umowic razem i pojechac - ja jutro biore sie do dzwonienia do wszystkich z anonsow

Poza tym:

1. Kupuje dach, stal, styro i reszte na 99 % w stalmecie oprócz:

2. BK na sciany wewnetrzne i stropy terriva kupuje w SYKE (maja najtaniej)

3. Nie wiem co zrobic z rynnami stalmet ma spoko rynny stalowe wychodzi mi 2.700 natomiast gdzie indziej moge kupic PVC za 1.800 czy wg was jest sens wydawac 900 zl wiecej za stalowe rynny

Fizyk: bede do ciebie dzwonil dzisiaj

Pawel