Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jak tam po Świętach? My oczywiście bylismy na działce - wejść się da, dzieciaki nawet grały w piłkę, oczywiście wróciły ubłocone po uszy i szczęśliwe. Mąż mniej - niespecjalnie zachwycił go wygląd samochodu, zwłaszcza od środka. Mamy jakieś bardzo trwałe błotko 8)

Już mamy wstępnie uzgodniony z majstrami rozkład jady (tylko te papiery jakoś się wolno mielą :evil: ) No i chyba jednak zrobimy fundamenty monolityczne zamiast bloczków. Architekt chyba zwątpi albo przestanie odbierać telefony ;-) No i za jakiś tydzień chcemy grodzić...

A jak u Was?

BabaB

Witamy,

u nas:

- dzisiaj kupiłem paliki i deski dla geodety

- jutro załatwiam kierownika budowy

- geodeta w czwartek wytyczy osie fundamentów, linię przyłączy i działkę

- po wytyczeniu fundamentów wchodzi człowiek od wody i prądu

- w weekend dobiję targu z Yaresem (garaż)

- materiały na budowę i jazda !!!!!

Ludzie to się chyba zaczęło :o :lol: :D :wink:

Jak tam po Świętach? My oczywiście bylismy na działce - wejść się da, dzieciaki nawet grały w piłkę, oczywiście wróciły ubłocone po uszy i szczęśliwe. Mąż mniej - niespecjalnie zachwycił go wygląd samochodu, zwłaszcza od środka. Mamy jakieś bardzo trwałe błotko 8)

Już mamy wstępnie uzgodniony z majstrami rozkład jady (tylko te papiery jakoś się wolno mielą :evil: ) No i chyba jednak zrobimy fundamenty monolityczne zamiast bloczków. Architekt chyba zwątpi albo przestanie odbierać telefony ;-) No i za jakiś tydzień chcemy grodzić...

A jak u Was?

BabaB

Ja jestem też po wizji na działce, w piatek przed świetami wybrałem się tam z rodzinką. Niestety, mój samochód ugrzązł przed działką i po 1,5 h odkopywaniu go dałem sobie spokój i załatwiłem ciągnik :evil: :evil:

Niezła przygoda, oczywiście po powrocie do domu stan zarówno mojego ubioru jak i wnętrza samochodu był pewnie podobny do Waszego.

U nas papierki też się załatwiają, okazało się że musimy jeszcze robić jakiś projekt zjazdu z działki na drogę, a korzystając z okazji a przede wszystkim z dobrej ceny kupiliśmy MAXa na cały dom. Chyba dość nietypowy początek. :lol:

Pozdrawiam