Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć logard, ja (my) również poszukujemy blaszaka, jak znajdziesz gdzieś tanie :wink: to daj znać.

Macie może jakieś dobrego kierownika budowy???? Narazie zbieram namiary, ale przyjdzie taki czas, że trzeba będzie wyjąć notatnik z telefonami i dzwonić :D .

No i mamy weekend :D :D :D :D :D .

I jak z tym piwkiem????

Wszyscy wtorkowi piłkarze proszeni są o uwagę (MaPi, Qba, Mariucha, Pawson - ty też, Idkam - już wie, fizyka poinformuję osobiście). We wtorek po zajęciach ze piłką organizujemy wraz z Idkam-em małę spotkanie celem omówienia pewnych taktyk, zagrań itd na boisku i budowie. Wskazane jest zabranie ze sobą projektów, ofert, kosztorysów, symulacji (;)) kredytowych i innych dupereli związanych z budową.Spotkanie mogłoby się rozpocząć około godziny 22.15 -:-22.30. Jeżli ktoś jeszcze jest zainteresowany w/w sportami to zapraszamy. Aże zawsze potzrebna jest jakaś alternatywa, proponujemy miłą knajpkę Alternatywę na ulicy Szopena. Prszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych i chętnych, ew. niechętnych. Jest jeszcze czas żeby odwołać lub zrezygnować i przełożyć termin na inny.

Zapraszamy

Pawson - no i? Już ty dobrze wiesz co!

czołgiem!

UWAGA!!!!

WYCOFUJĘ WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT FIRMY OGRODZENIOWEJ W KIJANACH - NIE POLECAM A NAWET OSTRZEGAM !!!!

jak kto chce to mogę podać inne namiary na ogrodzenia!

spotkanie o tej porze raczej odpada - może wcześniej podobnie jak MaPi!

W sobotę byłem z geologiem na działeczce i wierciliśmy dziury w ziemi celem badania gruntu pod oczyszczalnie. Gość konkretnie podszedł do sprawy - zrobił jeden otwór na głęb. 3m i stwierdził że grunt jest bardzo dobry na budowe domu i świetny na oczyszczalnie i nawet drenaz nie byłby konieczny ale pewnie i tak go zrobię więc niewarto inwestować w biologiczną (bezdrenażową). Gość znalazł cienką wodę na głębokości 2,10m ale mówi,że to w niczym nie przeszkadza. Reszta to głównie piach i trochę gliny z wierzchu. Zainkasował 150 PLN.

Umówiłem się również z murarzem na robotę i podpisywanie umowy - jest nieźle!!!! :D

Pawson: daj jakieś namiary na panią typu "geodeta"

Mapi: jak się nazywał facet co u was robił badanie gruntu - mówiliście ,ze niebyliście zadowoleni.

SZUKAM BLASZAKA,SZUKAM BLASZAKA, SZUKAM BLASZAKA,SZUKAM BLASZAKA, SZUKAM BLASZAKA

czołgiem!

UWAGA!!!!

WYCOFUJĘ WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT FIRMY OGRODZENIOWEJ W KIJANACH - NIE POLECAM A NAWET OSTRZEGAM !!!!

[/b]

Ja w tamtym roku korzystałem z usług ww ekipy od ogrodzenia. Kupiłem u nich również siatkę + brama. Co do robót brygady nie mam zastrzeżeń -zrobili solidnie, w terminie . Co do właścicielki natomiast mam zgoła odmienne zdanie. ja wkoło działkę obkładałem krawęznikami z Faelbudu. Uzgodniłem z panią te o grubości 8 cm, natomiast położyła mi 6 cm :evil: . Jak się domyślacie te drugie były tańsze. Oczywiście przy rozliczeniu odliczyłem różnicę , ale wolałbym żeby te cieńsze zerwali i położyli grubsze. Ale to była również lekcja dla mnie, żeby na większe roboty spisywać umowy. Wtedy uniknąłbym podobnych problemów.

Reasumując ja również nie polecam.

Stmara - a czym u Ciebie podpadła.

Pozdrawiam

Mapi: jak się nazywał facet co u was robił badanie gruntu - mówiliście ,ze niebyliście zadowoleni.

Nie, to nie tak. Byliśmy zadowolenie, facet nie wziął dużo kasy, zrobił to praktycznie z dnia na dzień, tylko, że ja myślałam, że będzie on sporządzał jakąś tam dokumentację i to potrwa kilka dni. A zrobił nam to tego samego dnia. Dzwoniłam do niego wtedy w czwartek i pytałam za ile ewentualnie by zrobił badanie, w piątek zadzwoniłam, że się decydujemy, a w sobotę z rana pojechaliśmy robić badania. Zrobił nam dwa odwierty na głębokość 3 metrów.

Facet nazywał się Lech Wójcik, gdyby ktoś potrzebował namiary to niech da znać, wyślę.

Skończył się najsmutniejszy weekend tej wiosny - powiedzieli w radiu. Mieli rację.

fiu fiu fiu ale sie napisalo :):)

IDKAM: .... fuj .... - ty jak zwykle o jednym :):)

PAwson - 500 plus, czy minus w stosunku do kierownika??

500 drozszy jest jako kierownik (przynajmniej moj)

spotkanie we wtorek o 22.15 - czy was pogielo ?? przeciez ja musze wstac o 6:00 do pracy ... nie zebym nie przyszedl albo nie pil piwa ale co sie omęcze nastepnego dnia ;);)

Namiary do pani geodet rozdam jutro ...

Przypominam wszystkim rozpoczynajacym budowe o obowiazku zgloszenia rozpoczecia robot z 7-mio dniowym wyprzedzeniem.

Kto muruje rejmiksem albo innym gotowym ustrojstwem i jaka cena. Ja mam rejmiks 280 PLN za tone

Pozrawiam

[/code]

Pawsonie, prawdopodobnie dltaego, że cytując kogoś nie klikasz przy jego poście w górnym prawym rogu "odpowiedź z cytatem" (taki ludzik z chmurką) tylko najpierw robisz "odpowiedz", a potem "quote" i kopiujesz tekst, który chcesz zacytować. I dltego wychodzi ci "cytat", a nie "ktoś tam napisał".

Pawsonie, prawdopodobnie dltaego, że cytując kogoś nie klikasz przy jego poście w górnym prawym rogu "odpowiedź z cytatem" (taki ludzik z chmurką) tylko najpierw robisz "odpowiedz", a potem "quote" i kopiujesz tekst, który chcesz zacytować. I dltego wychodzi ci "cytat", a nie "ktoś tam napisał".

super dzieki MaPi

Świetnie !!! Kierowcy też są potrzebni !!!

no wiesz co, tego bym sie po tobie nie spodziewal ... tzw. KOSA W PLECY

Pawel

wyobrazcie sobie ze - mi sie kopia fundamenty a ja musze siedziec w pracy - toz to jakas koszmara

dzownilem juz do majstra z 5 razy :):):)

na razie wszystko OK - no moze poza tym ze im sie raz koparka w bloto zapadla ... ale to ich decyzja ze juz sie da kopac wiec mnie to wali ....

Zgadnijcie gdzie jade o 16:03 ??

Pawel