Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wracając do tematu weekendu ... Uczucia smutku mieszają się z odrobiną radości. Trudno o tym pisać, ale z drugiej strony raczej nie powinniśmy, nawet tu o tym milczeć.

Przeglądając dziś w pracy artykuły i ich komentarze, wpadł mi w oko jeden, którym się chciałbym z Wami podzielić:

2 Kwietnia o 21.37 Aniołowie chwycili za kilofy...

...szybko rozbijali mury, aby poszerzyć Bramy Niebios.

Tak Wielki człowiek jeszcze nie wchodził do Nieba...

A życie toczy się dalej, a my mamy Orędownika tam na Górze.

Ja jednoczyłem się z Tobą Ellu i z innymi na czuwaniu w Kościele Św. Rodziny. Tam byłem o pamiętnej godzinie i tam usłyszałem bicie dzwonów a chwilę później tę smutną wiadomość.

MaPi - dzwon dzwon ... widze z doswiadczenia ze czesc fachowcow to zaczyna dzialac dopiero po trzecim ponagleniu

Powiedział, że jutro przyjedzie :evil: , zaczynam sie zastanawiać, czy człowiek, który umawia się, a potem nie dotrzymuje terminu nadaje się na kierownika budowy. Bo wcześniej myśleliśmy, że on nim będzie, ale zastanawiam się :-? . Zawsze może coś wypaść i nie można zjawić się tam, gdzie miało się być, ale trzeba o tym uprzedzić. No.

To kiedy spotkanie? Ale nie jutro o 22, może być przed waszym meczem. Ciekawa jestem, w którą bramkę byście strzelali? I ile by ich było? :D

Evevet,

u mnie bedzie dobra ekipa z mikrokretem podłogi wylewać -cena 10zł/m2 z układaniem steropianu. Włascicel ma dostep do tanszych materiałow - bezposrednio od producenta z pominieciem hurtowni. Myśmy z 2 sasiadami umówili go wspólnie.Jak chcesz to dam ci namiary.

Jesli chodzi kierownika budowy to tez mam namiar na sprawdzonego i jak ktos bedzie chciał to dam namiar. człowiek starszy , solidny zadnej fuszerki nie przepusci, tylko nie jest tani.

Pozdrawiam w tak smutnym dniu

agamon

Evevet,

u mnie bedzie dobra ekipa z mikrokretem podłogi wylewać -cena 10zł/m2 z układaniem steropianu. Włascicel ma dostep do tanszych materiałow - bezposrednio od producenta z pominieciem hurtowni. Myśmy z 2 sasiadami umówili go wspólnie.Jak chcesz to dam ci namiary.

Jesli chodzi kierownika budowy to tez mam namiar na sprawdzonego i jak ktos bedzie chciał to dam namiar. człowiek starszy , solidny zadnej fuszerki nie przepusci, tylko nie jest tani.

Pozdrawiam w tak smutnym dniu

agamon

Czesc -

Co z dzisiaj wieczorem ??

Moja dzialka przypomina krajobraz ksiezycowy ... dziury, doly, kupy ziemi i najgorsze... nawozona 2 lata temu "super" ziemia sklada sie w duzej mierze z wielkich kawalow betonu i innego syfu.... no ale co tam

Wczoraj wielka kopara uwijala sie przez kilka godzin - mam juz wode i pradzik.

Pozdrawiam

Pawel

Mam projekt, musimy go skserować i dajemy do wyceny. Gdzie dawaliście projekty, żeby wam wycenili? Pawson jaką cenę dali ci w Maxformie? Czy w projektach mieliście podane wszystkie ilości materiałów, tzn. jakieś zestawienie powierzchni lub coś takiego, czy wyliczali wam dopiero patrząc w projekt?

MaPi - oni wszyscy mają programy do liczenia. Na podstawie projektu (w zasadzie to nawet kilku stron z gabarytami - rzuty-, + z dachem) sami robią Ci wyceny. Do trgo proponuja dorzucić z 10% na tzw pomyłki - niestety zawsze z tego co słyszałem. Zaniżają jak nie wiem, a potem okazuje się , że nie policzyli listw wykańczających w dachu lub innych elementów.

Agamon - puść namiar kierownika na priva.

Wieczór po piłce aktualny - takie spokojne spotkanie z papierami przy pizzy i soczku. Niezależnie od dnia dzisiejszego, możemy gdzieś się spotkać, ale może już po piątku w szerszym gronie.

Mapi projekt do wyceny kompleksowej materiałów ja dalem do:

STALMET, MAXFORM, INWESTOR, SYKE - rozdawalem xero rzutow i przekroj chyba to wszystko .

Z tego co wiem belit ma najtaniej syke chociaz z kolei pewna firma na M :):) bardzo stara sie zmienic swoj z lekka nadwątlony wizerunek wiec moze byc starsznie konkurencyjna - oczywiscie po odpowiednim "przycisnieciu" :):)

Znalazlem Beton na niezlych warunkach ;) jak ktos chce szczegoly to prif

Pozdrawiam

Hej ALL

Wiem skad inad ze wlasnie pojawily sie jakies ciekawe mozliwosci ruchow cenowych dla sprzedawcow dachowek

Koramic Angoba czewona i Angoba szlachetna ceglasta

Wszystkich chętnych do wyciśnięcia siódmych potów ze sprzedawców zapraszam do pogoni po hurtowniach lubelskich

Pozdrawiam PafS@n

Witam,

a ja już bym zarobił 500 PLN mandatu od nadzoru budowlanego ... :evil:

Zgłaszając rozpoczęcie robót musiałem pokazać dziennik budowy ... a tam wpis geodety o wyznaczeniu osi ścian budynku ...

:o :evil: :o - oto reakcja pani urzędnik, odwzajemniłem się tym samym :o :evil: :o, zrzuciłem winę na geodetę (on sam był zaskoczony taką informacją), użyłem mocnych argumentów :wink: i .... załatwili nowy dziennik budowy :wink: :D .

Także - uważajcie na terminy! Oni są czujni !