idkam 09.04.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Witajcie, 50% głębokości fundamentów za nami ... W poniedziałek reszta, jak się określę co do poziomu zero i dostawy piachu (Pawson 440 za 30 ton, zobaczymy jaka jakość), bloczków betonowych, cementu i stali. Wtorek, środa - zbrojenie ... i już muszę dokupić drewna na kontrukcję potrzebną do przygotowania zbrojenia. Wtorek wchodzą fachowcy od prądu i wody i kierownik z tablicą informacyjną. Czwartek beton na ławy ... i w górę !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.04.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Witajcie, 50% głębokości fundamentów za nami ... W poniedziałek reszta, jak się określę co do poziomu zero i dostawy piachu (Pawson 440 za 30 ton, zobaczymy jaka jakość), bloczków betonowych, cementu i stali. Wtorek, środa - zbrojenie ... i już muszę dokupić drewna na kontrukcję potrzebną do przygotowania zbrojenia. Wtorek wchodzą fachowcy od prądu i wody i kierownik z tablicą informacyjną. Czwartek beton na ławy ... i w górę !!!!! Idkam, gratulacje przyjemnie popatrzeć jak sie coś dzieje u somsiada na budowie Chyba dopóki nie ruszę u siebie z budową coś mi sie wydaje że bedę częstym gościem u Ciebie Pozdrówka i działaj pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 09.04.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Mariucha, dziękuję i serdecznie zapraszam, nawet w godz. 8-15 , jak coś będzie nie tak dasz znaki Złapiesz doświadczenia M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 09.04.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Za ok. miesiac bede miał do sprzedania bramę na tymczasowe ogrodzeniei chyba troche stepli mi zostało ale to musze sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.04.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 A u nas w projekcie robią się instalacje. Wczoraj jeżdziliśmy z projektem do wyceny, byliśmy w Maxformie, Stalmecie, Juniorze (PSB), i Famiko (PSB). W następnym tygodniu mają być gotowe. Zobaczymy ile kasy będzie nam potrzebne na SSO. Jakie by nie były i tak będzie dużo . Ja też już bym chciała mieć dziury na fundamenty na działce.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.04.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 U mnie w sobote zalane zostaly lawy fundamentowe w poniedzialek rano przyjezdzaja cegly i lecimy do gory.... IDKAM: czy to znaczy ze nie kupujesz zaprawy gotowej tylko ci beda mieszac na budowie ??? Jak chcesz drewno od Ł to zadzwon do niego sporo wczesniej ... i sie przypomnij z 10 razy :) Czy ktos sie orientowal w cenach papy i abizolu na izolacje pozioma ?? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.04.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 U mnie w sobote zalane zostaly lawy fundamentowe w poniedzialek rano przyjezdzaja cegly i lecimy do gory.... IDKAM: czy to znaczy ze nie kupujesz zaprawy gotowej tylko ci beda mieszac na budowie ??? Jak chcesz drewno od Ł to zadzwon do niego sporo wczesniej ... i sie przypomnij z 10 razy :) Czy ktos sie orientowal w cenach papy i abizolu na izolacje pozioma ?? POzdrawiam Abizol ponoć śmierdzi jak nieszczęście i to długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 10.04.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 IDKAM: czy to znaczy ze nie kupujesz zaprawy gotowej tylko ci beda mieszac na budowie ??? Jak chcesz drewno od Ł to zadzwon do niego sporo wczesniej ... i sie przypomnij z 10 razy :) Hay, tradycyjna zaprawa, nie chcą gotowej. Ok, zadzwonie do niego w poniedziałek. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.04.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Abizol ponoć śmierdzi jak nieszczęście i to długo hmmm w takim razie jak nie abizol to co??? B_B jestem po dostawie betonu z ARTBETu wg majstra beton jest OK. U mnie majster mowi ze muruje z rejmiksu - koszt 280 PLN za tone - a jak to wyjdzie przy mieszaniu samemu ?? Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 10.04.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Abizol ponoć śmierdzi jak nieszczęście i to długo hmmm w takim razie jak nie abizol to co??? DYSPERBIT??? jakoś tak, poproszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.04.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 dysperbit idzie na izolacje pionowa - z tego co wiem on nie niszczy styropianu .... albo cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.04.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 my tez stosowalismy dysperbit jako izolace pinowadoradzony przez sprzedajacych, chwalony przez naszego inspektora i majstra.ABIZOL strasznie i dlugo smierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 11.04.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Ustaliłem sposób izolacji poziomej: Najpierw na ławy pojedyncza warstwa papy (38 zł/ rolka)potem kilka warstw cegiel zeby zlapac dokladnie poziom calego fundamentu i na te kilka warstw izolacja pozioma - Folia PCV (gr. 1mm; szer. 50 cm po 3,2 0 zl / mb) i Izolbet do posmarowania 3 zł / kg Zamowilem tez cement - ten lepszy (bez popiolów) po 315 / tone Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola04 12.04.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 znacie kogoś kto w Lublinie może wykonąć instalację alarmową w domku, bo gość z którym się umówiłem gdzieś wyjechał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.04.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie ciąg dalszy jutro lub w czwartek. Mam bardzo wysoko położony punkt zerowy. Jutro będę rozmawiał na ten temat. Dzisiaj oczywiście Wielka Gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.04.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 czołgiem ! U nas jeszcze kwitologia ale już coraz bliżej składania o pozwolenie- może najbliższy tydzień! Potem trzebaby uruchomić znajomości aby podgonić termin pozwolenia - szkoda czekać miesiąc! Kupiłem kołeczki dla geodety bo zara będziemy się grodzić i wytyczać "ośki" - niech to się już zacznie! najgorsze to czekanie!!! Byli u nas dachowcy i patrzyli na projekt dachu! Trochę sie dziwili i mówili że dziwny (wiszący) ale,że robili takie i sobie poradzą! nawet ceny nie podniesli! słynny pan Ł z tartaku w biłgoraju ustalił (n apodstawie projektu) po swojemu (co by było lepiej cieślom) zestawienie więźby dachowej a ci powiedzieli,że ma być dokładnie tak jak w projekcie i kropka! Pan Ł jak sie, dowiedział,ze im coś niepasuje to zaraz do nich miał dzwonić i się dogadywac! JESZCZE WEZMO I NAS SPRZEDADZO RAZEM Z TYM DREWNEM!!!! Nejestem pewien czy przypadkiem nie zrobili mi w planie nasypu na drenarz oczyszczalni a gleba jak marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.04.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 My też już mamy dosyć tego czekania. Projekt jest w adaptacji już chyba czwarty miesiąc. Nie wiem, czy to długo, ale mnie już to czekanie i ciągłe przekładanie terminu zaczyna wkurzać . O, i tyle miałam tym razem do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.04.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie ciąg dalszy jutro lub w czwartek. Mam bardzo wysoko położony punkt zerowy. Jutro będę rozmawiał na ten temat. Dzisiaj oczywiście Wielka Gra Wielka gra mówisz, ale tym razem bezemnie Choroba mnie zmogła, ale za tydzień jestem na bank Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.04.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 My też już mamy dosyć tego czekania. Projekt jest w adaptacji już chyba czwarty miesiąc. Nie wiem, czy to długo, ale mnie już to czekanie i ciągłe przekładanie terminu zaczyna wkurzać . O, i tyle miałam tym razem do powiedzenia Cztery miesiace mówisz, straaasznieeee długo Nasz projekt w tym tygodniu wędruje na ZUD, przy okazji uzgadnia się projekt zjazdu z działki, coś ruszyło do przodu. Pozdrawiam i zyczę wszystkim wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.04.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie zrobiło się wyłączenie z produkcji rolnej i projekt zjazdu na drogę. Też mnie już diabli biorą na to ile trwa cała ta papierologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts