Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej

My dzisiaj kompletnie nie mieliśmy czasu bo polewaliśmy zalany strop, niestety i tak popękał, to pewnie dlatego, że go nie oblewaliśmy czymś mocniejszym ;)

Ten błąd już nie będzie mógł być naprawiony bo więcej stropów nie mamy ale ostrzegamy przed takimi błędami.

Teraz tydzień odsapki przed kolejnym etapem :)

pozdrowienia.

Czesc ALL

spotkanie bylo git

Oczywiscie nasza DWOJKA jak zwykle byla bombardowana innymi TROJKAMI i CZWORKAMI .... chyba bede musial cos z tym fantem zrobic ;)

Zdjecia w liczbie 9 szt moge jutro zainteresowanym przeslac na maila. tylko mi wyslijcie maile na priva...

Szkoda ze dzisiaj sie nic nie dzieje na budowie :(

Pozdrawiam

Pawel

Pawson - zwróć uwagę, że dzięki temu, że występujecie jako tandem to przy stole zazwyczaj mieliście przewagę:) Inni musieli okupować piaskownice, ślizgawki i inne "ciekawe" miejsca :) Ja też poproszę o zdjęcia (adres na priv) bo zebrało mi się od małonki, że za mało ją obfotografowałem :(

evevet - dzwonile, - przy moich ilosciach wlos sie na glowie jezy...

Szukam wiec dalej jakiegos taniego sposobu na wypelnienie wnetrza domu pod podloge (przy czym bedzie ona wylewana dopiero w przyszlym roku) wysokosc do wypelnienia to jakis 1m :(:(

Brudny piach w cenie 220 / 18 t - doprowadzi mnie do ruiny finansowej...

wlasnie w moich okolicach jest glina i ił - nie nadaje sie bo nie przepuszcza wody....

Udalo mi sie dogadac ziemie bardzo dobra w glebokich wykopow bez kamieni i organicznych pozostalosci itd itp za 90zl / wielka wywrotke (30 ton) mysle ze nic wiecej nie wymysle a na ostatnie 10 cm dam piach 350 PLN / 30 ton i negocjacje trwaja

co do ziemi za darmo lub prawie darmo ;) to ja mialem juz nasypane ok 100 wywrotek "super ziemi" teraz jak koparkowy kopal pod fundamenty to rzucal mięchem na wszystkie strony jak stary rzeźnik - HIHIHIHI - w super ziemi byly jakies druty, betony glazy itd itp ... tak to juz jest z ziemia za darmo a mi sie wydawalo ze jest OK - przeicez codziennie ogladalem co oni tam sypia .... coz widac maja swoje sposoby na bujanie takich jeleni jak ja :(:)

Tak czy siak jakbyscie wiedzieli o innym rozwiazaniu to piszcie ...

Fizyk: jest super ziemia i super ziemia - jak wiesz ...

- super ziemia do dzialki to taka z roslinkami i robaczkami nawet kupy sa mile widziane bo beda rosly warzywka az pod niebo ...

- wspomiana przez ciebie Ziemia Obiecana - ale tam sie dlugo idzie z tego co pamietam

- ziemia z kamyczkami w proporcji 1:10 czyli tak zwany gruz ...

- no i w koncu ziemia do zasypywania fundamenow bez roslinek i bez kamyczkow taka coby sie dobrze pod chudym betonem rozlozyla ... zaraz obok nielubianego sasiada :):)

Pozdrawiam