Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czołgiem!

MaPi: GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!

U nas czekanie na papiery tzn. lada chwila mają być składane do starostwa o pozwolenie na budowę!

Zazdrościmy wszystkim u których się już coś dzieje na placu budowy!

ja chyba niedługo zamówię blaszaka z ostrowca. postawię na działce i zamknę do czasu rozpoczęcia budowy!

Mapi: Gratulacje wielkie od nas :):):)

evevet:

Masz moze jakas porade jak rozmawiac z tymi z SYKE ... :( ja juz robilem do nich ze 3 podejscia i chyba oceniaja mnie jako malo "rozwojowego" klienta bo mnie olewaja ile wlezie a jak juz raz mi dali jakas wycene to sie potem okazalo ze

1. odbior w ciagu trzech dni

2. wlasny rozladunek

3. pustaki luzem

- no po prostu krew mnie zalała ...

Oczywiscie mieli jasno powiedziane ze odbior za m-c, palety i rozladunek w cenie ma byc ...

chyba sprobuje czwarty raz ...

Przylaczam sie do pytania po ile mozna teraz zaplacic za BK 24 cm do murowania - z rozladunkiem ?

Juz mam sporo scian fundamentowych. A cegiel pojdzie mi nie 18.000 jak marzylem a raczej 25-27.000 :(:(:( toz to prawie Malbork wyjdzie ....

Acha ... gdyby ktos chcial cegly pelne 0,35 zl / szt z dowozem i rozladunkiem w cenie - murarz troche narzeka na jakosc ale do murowania piwnic i fundamentow sa jak najbardziej OK

Jak ja wam zazdroszczę :cry: też chciałabym dzielić się doświadczeniem z budowy, ale fajnie jest poczytać co ile kosztuje. Na dziś dzień żyję budową innych, czytam posty i nie mogę się doczekać kiedy ja odpowiem co za ile i gdzie kupiłam. jestem tak podekscytowana tym że mam działkę, że gdy tylko mój mąż (który notabene nie podziela mojej ekscytacji ) wspomni coś o budowie, płocie itp to się tak podniecam że mąż postanowił że będzie to wykożystywał. Wczoraj nawet liczył co i ile trzeba na 260 m ogrodzenia, a ja dziś nie mogłam się powstrzymać i w sklepie ogrodniczym nakupiłam 13 różnych roślinek na skalniaczek przed mój przyszły dom i mam problem co z tym teraz zrobić bo nawet nie zaczniemy się budować w tym roku a co mówić o skalniakach. mąż stwierdził że takich wariatów powinno się zamykać cyt "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu".Chyba ma rację bo już zaczynam 3 letniego syna napuszczać na niego "idz powiedz tatusiowi żeby ci dom wybudował". Może ja na złe forum trafiłam, może do porad psychologa. Ale jestem z lubelskiego, może swój swego zrozumie.

Pawson - Co do Syke to u nich sporo kupiłem i nigdy nie było mowy o rozładunku (jedynie bloczki betonowe były z rozładunkiem J ) transport i owszem zawsze w cenie, co do terminów to naprawdę bardzo różnie, ale to wszystko wychodzi dopiero w praniu, ale najczęściej jak do tej pory z dnia na dzień mi się udawało zamawiać (ale to był początek sezonu). Palety zawsze były do zwrotu (podobno producent się dopomina o zwrot i tak jest nie tylko u nich) Co do rozładunku to w stalmecie z tym nie było problemów, jedynie transport im się raz ślizgnął o pół dnia, mimo złożenia zamówienie 3 dni przed dostawą i telefonami, co dziennie przypominającymi, 2 następne dostawy były punktualne, Omega co do transportu i rozładunku bez problemowo dokładnie zgodnie z umową.

Dziubek –Mała podpowiedź materiały najlepiej kupować w zimie, ceny ładnie spadają, co do przechowywania np. w stalmecie można to zrobić, nie wiem ile to kosztuje, ale 2 miesiące można się dogadać za darmo nie wiem jak jest na dłuższe terminy, ale wiem że niektóre materiały leżą tam czekając na odbiór już około roku, na waszym etapie można to rozważyć dla nas jest już za późno. Roślinki rosną długo, więc dobrze jest je sadzić wcześniej, ale z głowa, by przy budowie ci ich nie zniszczyli.

M1arta – ja niestety znam ceny już tak mniej więcej z przed miesiąca i pewnie są już nie bardzo aktualne w Syke było - 4,6 Famiko-Bud - 5,65 From-Rufer – 4,9 teoretycznie wszędzie miało być z rozładunkiem (w syke bez) i dowozem, więc prawdopodobnie na paletach, bo to się łatwo rozładowuje, warto też zapytać się o certyfikaty do towaru i z jakiej fabryki.

Kubus... Wiesz wszystk jest do dogadania mi raczej chodzilo o to ze jak prosilem ich o cene to po to zeby porownac z konkurenccja. wyszlo ze maja najtaniej i juz mialem u nich brac i DOPIERO WTEDY sie okazalo ze to najtaniej to dlatego ze wlasnie bez rozladunku i bez przechowania (mi nie chodzi o to zeby bylo jak najszybciej tylko chcialem kupic w marcu zeby przechowali do maja).

Niewazne dzisiaj tam jeszcze raz zadzwonie.

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o Syke to byliśmy tam dać im projekt do wyceny. Powiedzieli, że nie mają czasu na to, inaczej gdyby mieli podane już wszystkie ilości: ścian, stropu itd. Ale ponieważ podobno mają niezłe ceny zrobimy im takie zestawienie i zawiziemy do wyceny. Ale oni chyba nie mają materiałów na dach... Dostaliśmy wycenę z Omegi, całkiem w porządku, oczywiście wszystko będziemy starali się jeszcze negocjować, nie ma tak dobrze, żeby im trochę nie ponarzekać jak to drogo.

Dziubek, ja też byłam strasznie podjarana jak kupiliśmy działkę. Zobaczysz szybko zaczniecie się budować. My na początku myśleliśmy, że porywamy się z przysłowiową motyką na słońce, ale teraz mamy nadzieję, że damy radę. Co tam, damy radę :D . Nie obejdzie się bez kredytu :cry: , ale będziemy mieli własny dom.

Męcz męża i budujcie się, dobrze będzie.

Cena 24 BK z Omegi 5,45 brutto, 12 - 2,73 brutto.

Witajcie rodacy!

U mnie coś się dzieje :D . Wczoraj przywieźli pełną cegłę, cement i piasek jak również betoniarkę, taczki itp. i .... ZACZĘLI!!! Jak byłem wczoraj to postawili dwa narożniki. Do połowy/końca przyszłego tygodnia będę miał stan zero łącznie z chudziakem. Zobaczymy.

Dziubek - źle zaczęłaś. Mi jak żona mówi o ogródku , skalniaczkach itp, to mnie coś bierze :evil: . Trzeba inaczej. Zaczynaj od meblowania sypialni :wink: Potem altanka z grillem , roztaczaj przed nim wizję namiętnych wieczorów na trawie .... :wink: . Na pewno podziała. :D . A jak to nie podziała - to powiedz mu że zapraszamy Was na spotkanie lubelskich forumowiczów. Wtedy na pewno się przekona.