evevet 22.04.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Kubus budowniczy: mam wybitnego specjaliste od spraw ogrodow i kwiatow Pani dr hab z Akademii Roliczej- nasza znajoma, sama zaproponowala,ze cos extra nam wymysli. Jesli bedzie Cie to interesowalo to pisz a ja sie zapytam i moze cos z twgo wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 22.04.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 idkam: ile za pospolke???ja mam kontakt do faceta pod Poniatowa i wydaje mi sie ze jest taniej. Ostatnio placilam za wywrotke 30 t piasku 250 a za pospolke taka sama ilosc 300 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 22.04.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 witam ! wszyscy sie chwala to i ja troche sprobuje jak bylaby tak potrzeba to bede mogl juz przenocowac na budowie na strychu - w tej chwili jest to jedyne (prawie) wykonczone pomieszczenie w moim domku kanalizacja ma sie ku koncowi, maly problem z wentylacja rozwiazany, ekipa przymierza sie pomalu do instalacji c.o. PS. Idkam - kierownik bedzie mial dla ciebie pewna uwage odnosnie wentylacji, zebys nie mial tego samego klopotu co ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.04.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Idkam - kierownik bedzie mial dla ciebie pewna uwage odnosnie wentylacji, zebys nie mial tego samego klopotu co ja Jarku, wyślij na priv ciut szczegółów. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.04.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 idkam: ile za pospolke??? ja mam kontakt do faceta pod Poniatowa i wydaje mi sie ze jest taniej. Ostatnio placilam za wywrotke 30 t piasku 250 a za pospolke taka sama ilosc 300 PLN. Hmmm, w faelbudzie taki materiał (na beton - wieńce, nadproża) kosztuje 55 pln netto + transport. Może mylimy materiały, porozmawiaj z majstrem o co dokładnie mu chodzi, ja też chciałem zamówić ciut taniej , to poprosił o telefon i dogadał się z dostawcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 22.04.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ikam: byc moze cos innego ale jak zamawiam z dostawca to mowie, ze ma byc pospolka, uzywalam jej przy stropach, wiencach, nadprozach i teraz przy chudziaku. Place za wywrotke 300 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.04.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 U mnie dzisiaj panowie męczyli się ze ścianą fundamentową pod wykuszem. Po za tym jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 23.04.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 ikam: byc moze cos innego ale jak zamawiam z dostawca to mowie, ze ma byc pospolka, uzywalam jej przy stropach, wiencach, nadprozach i teraz przy chudziaku. Place za wywrotke 300 PLN Evevet, plis o namiar na priv Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.04.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Czesc ALL U mnie prace zwiazane z murowaniem scian fundamentowych powoli zblizacja sie do konca. W zwiazku z tym moje pytanie: Czy izolujac termicznie sciany fundamentowe dawaliscie na styropian jeszcze jakas izolacje przeciwwodna ?? U mniena sciany bez piwnicy ma byc rapówka, 3 warstwy dysperbitu na sciane na to styro FS 20 gr. 5 cm na to wtopiona w klej siatka i TYLE wg majstra ...co wy a to ... Ja mysle czyby jeszcze nie maznac raz dysperbitem i nie przykleic na to folii ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.04.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 hej hej - co tutaj tak cicho dzisiaj ?? baba_budowniczy ... i jak tam nasze sprawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.04.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Ta cisza krzyczała.Moja znajoma będzie za pół godzinki. Rzeczywiście pracuje dzisiaj dłużej. Będę dzwonił do Ciebie około 11 tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.04.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 auauauuahsuuahsuauauaua - krzyczy cisza ... dzwon dzwon ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.04.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Witamy, przerywam ciszę. U mnie:- ściany fundamentowe - zakończono- obkopujemy ściany fundamentowe (wąsko)- rapówka w trakcie- dysperbit pionowo powolutku- jutro pierwsza warstwa Belixu- środa zagęszczanie pozostałej ziemi, uzupełnienie piaskiem i cd. zagęszczania (jednak zdecydowałem się na chudy beton na posadzkach w tym roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.04.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 IDKAM: 1. Jakie byly argumenty za chudym tym roku ??2. Co dajesz na dysperbit jeszcze jako izolacje scian fundamentowych ?? Kurde szybko sie z tych bloczkow muruje... u mnie ciagle cegielki ukladaja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.04.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Pawson - odbierz telefon w końcu - gdzie ty się włóczysz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.04.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Czy jest konieczność docieplania ścian fundamentowych (ich części pod ziemią oczywiście), w przypadku kiedy nie mam piwnicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.04.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 IDKAM: 1. Jakie byly argumenty za chudym tym roku ?? 2. Co dajesz na dysperbit jeszcze jako izolacje scian fundamentowych ?? 1. namówił mnie do tego kierownik, kogo będę szukał w przyszłym roku, im więcej zrobię w tym roku, tym mniej będzie pracy w przyszłym. Pożyczyłem zagęszczarkę, pojeżdżą trochę i będzie OK. 2. FS30 - na zewnątrz, w środku nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 25.04.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 fizyk: u nas docieplenie scian fundamentowych na 1,20 metra w ziemie 10 cm styropianunie wiem czy jest to konieczne ale u nas jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.04.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Dzięki Eve. U mnie w ziemi nie będzie docieplenia. Idkam - jak tam sprawy stoją z numerkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.04.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 IDKAM: FS 30 ?? Ile to cudo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts