forum_user 30.04.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Chętnie zobaczymy Fizykową budowę, dajcie tylko znać, jak tam trafić (na priva?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 30.04.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 To jest to spotkanko w niedziele o 14? jezeli tak to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.04.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 spotkanko polaczone w pojechaniem gdzies nad wode jest aktualne jak najbardziej. Jutro o 14:00 miejsce zbiorki (przed odjazdem) jeszcze nie znane. Najlepiej jakis duzy parking zeby sie spotkac i pojechac .... moze byc w poblizy kogos kto nei chce brac pojazdu Jesli ktos chcialby na miejscu spozywac trunki wyskokowe razem ze swa lepsza / gorsza polowa to my mamy dwa wolne miejsca i z checia kogos zabierzemy. Niech sie chetni odzywaja i na liste dopisuja ... 1. Fizyki 2. Pawsony 3 .....4 .....5 .....6 .....7 .....8 .....9..... ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 30.04.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 3. kubus budowniczy 4. ............5. ...............6. ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.04.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 A wiec zaczne tak : i z powyższej listy jestem zmuszony zlikwidować nr 2 - Pawsony Wlasnie sie dowiedzielismy ze jutro od 13-20 jestesmy zajeci ... Wiec albo przekladamy wyjazd na 03.05. albo opowiedzcie nam jak bylo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.04.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Cały dzień nie miałęm internetu.W takim razie - przełóżmy spotkanie na 03-05. Może jeszcze komuś będzie pasować. Im nas więcej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 30.04.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 30.04.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 U nas staneły ściany kolankowe teraz pomału rosnoł szczyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 30.04.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 czołgiem! Wszystkim "BOBOM- Budowniczym" gratulujemy pierwszych ścian! Unas niestety- smutek- papiery leżą jeszcze w Lubzelu i jakaś pińdzia się ociąga z podpisem. mam nadzieje,ze niedługo wyjda z tamtąd i złozymy kwity do starostwa o Pozwolenie na budowę. MaPi- co wam mówi pan architekt A.? jak tłumaczy tak długie oczekiwanie na papiery? My czekamy około 2 miechy i już uważamy,ze to za długo. Ale pan A. twierdzi, ze już w przyszłym tygodniu bedzie wszystko gotowe do składania w starostwie - szkoda,że mówi tak od dwuch tygodni! Spotkanko - niestety również nie tym razem. U mnie długi weekend oznacza "pracuj- a garb sam ci wyrośnie". evevet: dzisiaj oglądałem szczenię CANE CORSO - czarne! Extra! chyba zmienimy planowaną rasę berneńczyka na własnie CANE CORSO. Co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.04.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Trzeci też na razie jak dla nas jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.05.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 a ja leje na strop .... leje na strop .... narazie tylko nad piwnica. pozdrawiam i do zobaczyska 03.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 01.05.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Witam, widzę, że pozmieniały się plany. Cóż, nie chcę się cieszyć, że wam nie wyszło , ale miło nam będzie spotkać się z wami 03-05. Więc czekam na jakieś ustalenia i do zobaczyska. Stmara - u nas papiery miały być już tydzień albo nawet dwa tygodnie temu, ale cały czas się uzgadniają przyłącza i nie wiem kiedy złożymy dokumenty do pozwolenia. Mam nadzieję, że w tym tygodniu , ale to się okaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 01.05.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Coś wymodziłem ... Dajcie znać, czy to funkcjoniren http://mariusz-379wirski.magix.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 01.05.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Dzien dobry grupo Lubelska!Fajnie tu u was. Mile klimaty. I widze, ze jestescie bardzo aktywniMam prosbe: czy moze znacie dobra ekipe do wykonczeniowki(tynki zewnetrzne, wewnetrzne, glazura i wszystko co potrzeba do zamieszkania), ktora chetnie zmienilaby klimat i posiedziala przez kilka miesiecy pod Warszawa?.... Chodzi mi o taka ekipe, ktora by zamieszkala u mnie na budowie i byla rowniez postrachem dla okolicznych zlodziejaszkow.Z gory dziekuje za wszelkie namairy i piszcie na priva.A przede wszystkim - pozdrowienia od grupy otwockiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.05.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Witam Was forumkowicze. Vivaldi - ja raczej nie mam namiaru na taką ekipę, bo (przynajmniej roboty murarskie robię systemem zleconym). Ale mimo to witam cię serdecznie w naszym miłym zakątku A teraz uwaga - otrzymałem ofertę na wykończenie domu (a może na wykończenie mojej skromnej osoby??) od pewnej firmy M. I przezyłem szok . Oczywiście jescze będę negocjował, ale mimo wszystko za doprowadzenie stanu surowego do developerskiego za 138 tys zł to trochę dużo , Od soboty nie mogę ochłonąć . A więc mam do Was kilka pytań : 1. Namiary na dobrą tanią firmę od kominków. Ew. ile was kosztował kominek z rozprowadzeniem ciepła (grawitacyjnym+turbinki) 2. Stolarka PCV (wiem o Goranie, że mają dobrą ofertę, ale kto jeszcze) 3. Jakie okna - 4-czy 5-komorowe? 4. Drzwi wejściowe - jakie polecacie, gdzie szukać dobrych, z czegokupić. Jakie ceny? (Mam w ofercie Dierre za 4 000zł 5. ILe daliście (i gdzie) za automatyczną bramę garażową 6. Przydomowa oczyszczalnia ścieków (Ella jak możesz - podrzuć mi namiar na tego gościa). Wydaje mi się 10 100 zł (brutto) to trochę dużo 7. Proszę o namiary na firmy (lub osoby) robiące kompletne instalacje elektryczne - dobrego fachurę itd (choć tu może nawet będę miał kogoś znajomego) 8. Gdzie zamawiacie instalacje wod-kan + gaz . Gdzie warto skierować kroki? 9. Co myślicie o piecu Viesmann Vitodens 333 z zasobnikiem wkomponowanym?? Co w zastępstwie? Czekam na pomocne dłonie. Wtorek nam pasuje. Na spotkanie się piszemy POMOCY!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.05.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Coś wymodziłem ... Dajcie znać, czy to funkcjoniren http://mariusz-379wirski.magix.net/ MAriusz - sorry - ale nie funkcjonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 01.05.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Coś wymodziłem ... Dajcie znać, czy to funkcjoniren http://mariusz-379wirski.magix.net/ MAriusz - sorry - ale nie funkcjonuje No jak nie, u mnie wszystko działa Tylko zakładka hobby i przyjaciele jest pusta Fizyk, czy piłka we wtorek jest aktualna, czy po spotkaniu mogą być problemy z trafieniem w bramkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 01.05.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 idkam: u nas poszło spox!- gratulacje! ja bym tak chciał już mieć! MaPi: no to sie ścigamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 02.05.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Idkam, ja też już bym tak chciała. Stmara - zobaczymy kto wygra. Mam nadzieję, że ja , tyle już czekamy, a to za dwa tygodnie jest co dwa tygodnie. Albo żeby był remis , tak będzie najlepiej . Gdzie i o której umawiamy się jutro? Vivaldi, my jeszcze zdecydowanie nie etap, niestety żadnej takiej ekipy nie znamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 02.05.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 IDKAM: niezly bajer - fiu fiu fiu U mnie ekipa wylala strop nad piwnica i .... zaliczyla pierwsza powazna wpadke. Do dzisiaj mam podniesione cisnienie. Ale od poczatku ... Podsteplowany ulozony strop stal dwa dni wszyscy po nim biegali sprawdzali, kierownik odbieral sprawdzal. Zbrojenia wienca zrobili jak do wielkiego budynku bo tak kazal kierownik... czyli blogo ... W sobote rozpoczelismy zalewanie - dalej blogo .... Szczegolnie spodobala mi sie subtelna dyskusja na temat idealnego miejsca usytuowania pompy do betonu - moja ekipa: "panie ku... je... pier... kur.. pier.. blizej podjedz" - kierowca pompy "kur... pier... ch... - nie da sie ..." - Ekipa "co sie kur.. pier... nie da ty ch.. jeb.." itd. itp. - oczywiscie dalo sie :) ALe to nie wazne W polowie zalewania zwrocilem uwage jak majster mowi kur... potem jego ekipa powiedziala kur... a potem ja powiedzialem kur.. wiele razy. W jednym miejscu strop sie ugial o jakies 4 cm. Na szczescie stanal i teraz juz jest twardy i stabilny i majster i kierownik zapewniaja mnie ze to nie grozi niczym i nie bedzie nic widac i sladu nie bedzie itd itp .... Majster zarzekal sie na wszystko ze nigdy mu sie nic takiego nie zdarzylo ze stemple rozplanowane wg wytycznych producentow teriwy itd itp ze kierownik odbieral ze grunt staly ze on juz nigdy przenigdy nic ... itd itp Genralnie do tej pory nie wiem czemu tak sie stalo w srode robimy wspolna narade ja majster i kierownik i ustalimy przyczyne konsekwencje itd itp . Z jednej strony dobrze ze teraz a nie na glownym stropie .... Pozdrawiam PS. Jutro spotkanie aktualne o 13-14?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts