Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Pawson, też tak sobie pomyśleliśmy. Najbardziej przecież nam zależy na cenie Belitu, bo tego narazie najwięcej nam potrzeba.

To zostaje jeszcze Omega.

A czy negocjowaliście ceny w Syke? Dają trochę upustów jeszcze, czy nie bardzo są skorzy do jakiegokolwiek zjeżdżania z ceny?

A czy ktoś brał wszystkie materiały w Omedze?

Pwson, ja to się tak dogadałem z ACh, że wyceny jako takiej to nie dostanę dopóki nie pójdę do niego z kilkoma innymi wycenami jak słyszałeś :)

Belit jak kupowałeś po 4,7 to z fakturą czy bez?

A teraz z innej beczki, czy cena 19,500 za wymurowanie domku 120m2 pow użytkowej, parter z poddaszem, w połowie podpiwniczony przypomnę projekt http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=162 to dużo? Oczywiście dachu to nie obejmuje...

Evevet - no popatrz jeszcze nie odpowiedziałaś strikte na pytanie a już pomogłaś :) Wczoraj już byłem na tyle wymiętolony, że jak pojechałem do majstra to mi wszystkie pytania wywietrzały z głowy :)

Ekipa wykonała by wykopy w części niepodpiwniczonej. Podpiwniczenie i ściany fundamentowe z cegły + wykonanie izolacji, ściany z belitu 24cm murowane na zwykłą zaprawę, schowy wewnętrzne + kominy wykonują, chudziak też, stropy teriwa ... i nie wiem jak z tym betonem... ze względów technologicznych lepiej byłoby zapewne wziąć gruszkę. Nie dopytałęm też o nadproża :( no cóż wieczorem trzeba zadzwonić i dopytać... a może uszczegółowiać znając jeszcze kilka ofert ale tym razem już konkretniejszych?

Pwson, ja to się tak dogadałem z ACh, że wyceny jako takiej to nie dostanę dopóki nie pójdę do niego z kilkoma innymi wycenami jak słyszałeś :)

Belit jak kupowałeś po 4,7 to z fakturą czy bez?

A teraz z innej beczki, czy cena 19,500 za wymurowanie domku 120m2 pow użytkowej, parter z poddaszem, w połowie podpiwniczony przypomnę projekt http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=162 to dużo? Oczywiście dachu to nie obejmuje...

bardzo duzo jak na majstra z pomocnikami i standardowo jak na firme. ja płąciłem 10 tys za wymurowanie, kompleks, ze schodami, ściankami dzialowymi oporowymi fundamentami, kominami, stropami bo 2 ich miałem piwnica z bloczków fundamentowych i tak dalej.

Darek Rz:

Bardzo ładny domek

no i to sąsiedztwo ....

.... tez kiedys mieszkalem 500 m od Fizyka ....

..... bylo fajnie ....

Co do kosztow budowy to sie z Wami zgodze ale nie do konca, poniewaz:

1. WG mnie liczy sie powierzchnia calkowita domu a nie uzytkowa.... powierzchnia całkowita u dyz-a z piwnica, garazem i bez odliczania skosow to sporo sporo ponad 200m2 wg tego co jest na stronie www

2. Liczy sie ile jest osob w ekipie bo to sie przeklada na dlugosc trwania budowy... inna kase bierze 2 osoby a inna 6-7 osob

3. Liczy sie co dokladnie wchodzi w zakres robot - piwnica murowana z cegly to zajeb... duzo roboty ... kto widzial moja budowe wie o czym mowie ....

4. Liczy sie czy ekipa jest samodzielna.. czy majster pojedzie sam po brakujace 5 beczek dysperbitu, czy pomoze w zakupach z rabatem czy da sie na nich wziasc na VAT 7 %, czy zbije sobie sam kibelek... itd itp

dopiero po tym mozna oceniac czy sa drodzy czy tani ...

wydaje mi sie ze jesli sa warci polecenia i samodzielni to mozna im dac 19000 pod warunkiem ze w tej kasie organizuja sobie wszystkie maszyny do pracy wlacznie z koparka do kopania pod piwnice ... i zasypywania pozniej fundamentow

[/url]