Pawson 10.05.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 nie jechac - strata czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 ja kupilem belit tydzien temu po 4,70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dzięki Pawson, też tak sobie pomyśleliśmy. Najbardziej przecież nam zależy na cenie Belitu, bo tego narazie najwięcej nam potrzeba. To zostaje jeszcze Omega.A czy negocjowaliście ceny w Syke? Dają trochę upustów jeszcze, czy nie bardzo są skorzy do jakiegokolwiek zjeżdżania z ceny?A czy ktoś brał wszystkie materiały w Omedze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 10.05.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pawson- a gdzie można kupić belit po 4,70? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.05.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pwson, ja to się tak dogadałem z ACh, że wyceny jako takiej to nie dostanę dopóki nie pójdę do niego z kilkoma innymi wycenami jak słyszałeś Belit jak kupowałeś po 4,7 to z fakturą czy bez? A teraz z innej beczki, czy cena 19,500 za wymurowanie domku 120m2 pow użytkowej, parter z poddaszem, w połowie podpiwniczony przypomnę projekt http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=162 to dużo? Oczywiście dachu to nie obejmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 10.05.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 dyz: napisz cos wiecej. Czy robocizna bedzie zawierala wykonanie schodow wewnetrznych, zewnetrznych, chudziaka, scianek dzialowych, kominow. Z jakich materialow?? Czy beton robiony na budowie?? Nadproza gotowe?? Jaki strop?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alisowe 10.05.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam, czy może ktoś kupował okna w Naturze? Ciekawa jestem jak sie spisują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.05.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Evevet - no popatrz jeszcze nie odpowiedziałaś strikte na pytanie a już pomogłaś Wczoraj już byłem na tyle wymiętolony, że jak pojechałem do majstra to mi wszystkie pytania wywietrzały z głowy Ekipa wykonała by wykopy w części niepodpiwniczonej. Podpiwniczenie i ściany fundamentowe z cegły + wykonanie izolacji, ściany z belitu 24cm murowane na zwykłą zaprawę, schowy wewnętrzne + kominy wykonują, chudziak też, stropy teriwa ... i nie wiem jak z tym betonem... ze względów technologicznych lepiej byłoby zapewne wziąć gruszkę. Nie dopytałęm też o nadproża no cóż wieczorem trzeba zadzwonić i dopytać... a może uszczegółowiać znając jeszcze kilka ofert ale tym razem już konkretniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 10.05.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty na budowie podobno KOŃCZĄ PRACE MÓRARSKIE :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 10.05.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pwson, ja to się tak dogadałem z ACh, że wyceny jako takiej to nie dostanę dopóki nie pójdę do niego z kilkoma innymi wycenami jak słyszałeś Belit jak kupowałeś po 4,7 to z fakturą czy bez? A teraz z innej beczki, czy cena 19,500 za wymurowanie domku 120m2 pow użytkowej, parter z poddaszem, w połowie podpiwniczony przypomnę projekt http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=162 to dużo? Oczywiście dachu to nie obejmuje... bardzo duzo jak na majstra z pomocnikami i standardowo jak na firme. ja płąciłem 10 tys za wymurowanie, kompleks, ze schodami, ściankami dzialowymi oporowymi fundamentami, kominami, stropami bo 2 ich miałem piwnica z bloczków fundamentowych i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 10.05.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 tez wydawalo mi sie troche duzo. Ale mozna napewno jeszcze sie potargowac. Co do betonu to pewnie opinie beda podzielone. Moj majster chcial robic sam i tak tez sie stalo. Wszystko krecone z betoniarki na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.05.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Shago, Evevet - dzięki za info, w takim razie intensywnie szukamy dalej, chociaż całkiem przekreślał tej ekipy nie będę bo sprawdzona już w okolicy a nawet na forum - Wukan korzystał z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.05.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam !!! MaPi - budowę chciałbym zacząć w połowie czerwca . ekipa umówiona ,dach umówiony ,drewno na więźbę umówione ...........wszystko czeka teraz na pozwolonko . pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 No to szybciutko po pozwolenie i zaczynaj , a gdzie? Sorry, jeśli gdzieś pisałeś to nie pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 10.05.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Bedzie u mnie na działce własciciel firmy produkującej okna z Tomaszowa Lub. -firma VEMAT, robią okna PVC w systemie VEKA- 5 komorowe Perfektline.. Jak ktoś bedzie zainteresowany to to niech da znac moz ekupijąc wspólnie na kilka budynków utargujemy wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 10.05.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam, czy może ktoś kupował okna w Naturze? Ciekawa jestem jak sie spisują Jeśli dobrze pamiętam , tu na forum były niezbyt pochlebne opinie o tej firmie. Ale sprawdź jeszcze - wrzuć "Natura" do wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Do wszystkich budowlanych piłkarzy - piłka dzisiaj jest. Fizyka nie będzie, ale sala aktualna, jak co wtorek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.05.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam !!! MaPi będę budował w Dąbrowicy 500m od Fizyka . Ten domek http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Darek bardzo ładny dom. Taki chcieliśmy: z garażem, z pokojem na dole, z zadaszonym tarasem, ale niestety po przeliczeniu nie stać nas na taki. A szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Darek Rz: Bardzo ładny domek no i to sąsiedztwo .... .... tez kiedys mieszkalem 500 m od Fizyka .... ..... bylo fajnie .... Co do kosztow budowy to sie z Wami zgodze ale nie do konca, poniewaz: 1. WG mnie liczy sie powierzchnia calkowita domu a nie uzytkowa.... powierzchnia całkowita u dyz-a z piwnica, garazem i bez odliczania skosow to sporo sporo ponad 200m2 wg tego co jest na stronie www 2. Liczy sie ile jest osob w ekipie bo to sie przeklada na dlugosc trwania budowy... inna kase bierze 2 osoby a inna 6-7 osob 3. Liczy sie co dokladnie wchodzi w zakres robot - piwnica murowana z cegly to zajeb... duzo roboty ... kto widzial moja budowe wie o czym mowie .... 4. Liczy sie czy ekipa jest samodzielna.. czy majster pojedzie sam po brakujace 5 beczek dysperbitu, czy pomoze w zakupach z rabatem czy da sie na nich wziasc na VAT 7 %, czy zbije sobie sam kibelek... itd itp dopiero po tym mozna oceniac czy sa drodzy czy tani ... wydaje mi sie ze jesli sa warci polecenia i samodzielni to mozna im dac 19000 pod warunkiem ze w tej kasie organizuja sobie wszystkie maszyny do pracy wlacznie z koparka do kopania pod piwnice ... i zasypywania pozniej fundamentow [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts