Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Słusznie Shago (witaj).

Tez tak uważam - nikt nam nie da forsy za darmo. Z góry ustalony jest kurs według którego spłacasz kredyt (oczywiście nie wysokość kursu). Dzięki temu masz świadmość podczas wyboru. Być może wg NBP będzie niższy kurs, ale ciebie to nie interesuje (po co się denerwować). Płacisz po ustalonym i kropka.

Jedną informację uzyskałem wczoraj n/t Kredyt Banku. Tak niskie oprocentowanie jest w przypadku 70% wkładu własnego. Jeśli jest mniejszy wkład - % są trochę wyższe - ale (podobno) tez korzystne. Nie wiem ile konkretnie. Więcej powiem wtorek.

Pawson - może to dobry pomysł! Ale ja w pracy nie mogę (niestety) korzystać z żadnych połączeń P2P. Więc pozostaje jakieś zamknięte forum na hasło, dla wybrańcow (czyli lubelskich forumowiczów). Po co mają nasz watek śledzić np sprzedawcy :wink:

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Więc pozostaje jakieś zamknięte forum na hasło, dla wybrańcow (czyli lubelskich forumowiczów). Po co mają nasz watek śledzić np sprzedawcy :wink:

Fizyk ... czytasz w moich myslach

tylko ze grupa dyskusyjna to nie jest P2P po prostu wysylasz maial na adres grupy i on sie rozsyla automatycznie do wszystkich zapisanych tam osob.

Mam cos takiego na yahoo dla znajomych ze studiow - tylko ja nie wiem jak to sie zaklada

Jasne macie racje, ale kiedyś, (bo dawno się nie interesowałem kredytem w obcej walucie) niektóre banki przyjmowały wpłaty po średnim kursie NBP, teraz może tak nie być, a dodatkowo jest to jeszcze jeden punkt, który trzeba wziąć pod uwagę patrząc na koszt kredytu a nie wszyscy to liczą

najniższe oprocentowanie jest przy wkładzie własnym 30% i kredycie ponad 300 tys. zł. ja własnie pisze wniosek o druga transzę. moim zdaniem lepiej spłacac kredyt niz płacic komus za wynajmowanie mieszkania. czy tka czy tak jak wydarzy sie nieszczescie, ladujesz na bruku, goły i wesoły. :-) ale mam nadzieje że kraj nasz sie ucywilizuje i będzie lepiej a nie gorzej.

Witamy,

co u Was??? Jak postęp prac???

U nas:

- dom obsypany

- nadproża zalane

- "poduszka" :o prawie skończona (to 4 cm betonu na wierzchu belitu, na tym będą leżeć belki)

- jutro kominy

- koniec ścian i otworów na dole

- od poniedziałku układanie stropu

- wchodzę z elektryką do domu

Oczywiście zabrakło drewna ... belitu ... muszę kupić sporo stempli ... :cry: :cry:

Szukam sponsora !!!

muszę kupić sporo stempli ... :cry: :cry:

Szukam sponsora !!!

dryndnij, moze bedziesz musial kupic o kilka mniej ;-)

PS. co z wizyta na twojej budowie - musze ja koniecznie zobaczyc

Jarku,

już zamówiłem :cry: mają jutro być - 95 szt ..... :evil:

ALE DZIĘKUJĘ !!! Może będę musiał pożyczyć, gdyby cosik będę dzwonił !

Serdecznie zapraszam !!!! Napisz kiedy będziesz w okolicach !!!!

czołgiem!

MaPi: u nas papiery zapięte na ostatni guzik! w poniedziałek jestem umówiony z panem A. na składanie wniosku o pozwolenie. - wyobraź sobie,że sam dziś zadzwonił! Niestety nie dał sie przekonać do zapłaty w ratach. wiec trzeba bedzie zapłacić całosć czyli 2500 PLN+ 200 (za odrolnienie dla geodety)+ faktura za ZUD 52 PLN. Mam nadzieję,ze to wszystko i że w starostwie niczego nie będą dodatkowo chcieli - pan A. zapewnia,że mamy kompletną dokumentacje! co mi pozostaje - ślepo mu wierzyć! :-?

Mam nadzieję ,ze wasze kwity również sie niebawem skompletują - nękajcie pana A.

fizyk:- orientowałeś się jakie warunki ma PTF? podobno dobre ale nie wiem nic więcej.

"muszę kupić sporo stempli "

idkam - mnie zostalo trochę z budowy mogę sprzedać

agamon

Cześć,

dziękuję bardzo, ale już jadą do mnie - wczoraj zamówiłem ... (80 szt. 3 m i 15 szt. 4,5 m)

Nie pomyślałem o tym, że przecież tu mogę o to popytać :oops: :cry:

Jeszcze raz dziękuję.

Za kilka tygodni ja będę mógł komuś sprzedać ... :wink: