Pawson 17.05.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 HMMM ............ MOZE kur... pracuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 17.05.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 czołgiem! B_B: gratulacje - my właśnie złożyliśmy w poniedziałek komplecik kwitów w starostwie. WIELKIE ODLICZANIE ROZPOCZĘTE ! ! ! ! MaPi; depczecie nam po piętach - oby tak dalej! ciesze się ,ze z panem A doszliście do kompromisu. Ja już jestem po rozliczeniu- umowy również z nim nie pisałem. Jako architekt jest naprawde niezły no i zna wszystkich liczących się urzędasów , ale na kierownika to się niebardzo nadaje np. ze względu na kiepski kontakt z inwestorem. mariucha: co do transportu blaszaka to dzwoniłem po kilku firmach i koszt takiego przewiezienia to około 250 PLN jesli nie ma komplikacji z wjazdem ,zjazdem ,załadunkiem, rozładunkiem no i jeśli odległość nie przekracza 10 km. Ja głównie pytałem o transport z HDSem co by był odrazu załadunek. Jednak dałem sobie spokój z blaszakiem urzywańcem, bo ceny czegoś przyzwoitego to około 1000 PLN + transport a za 1400 PLN można mieć nówkę z transportem i montarzem. Ja będę niedługo taki zamawiał z kraśnika. Jesli chcesz namiary to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.05.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam !!!! Mam pytanie :czy ktoś z was kupował drewno na więźbę w tartaku pana Kossaka .Chodzi mi o to czy jest to solidny wykonawca ??? Wytargowałem dobrą cenę i chciałbym wiedzieć czy warto . pozdro D,RZ Ile ta dobra cena wynosi ?? ta chyba dobra cena to 565 zł za metr sześcienny z impregnacją . gość polecony przez mojego wykonawcę dachu . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.05.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Dzięki i wszystkim oczekującym życzę jak najszybszego uzyskania tego papierka Tylko mała uwaga techniczna - to nie jest tylko subtelna mała karteczka, ale cała wieelka siata dokumentów Uwaga cenna zwłaszcza dla ewentualnie odbierających kobietek na szpilkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.05.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 dopiero wróciłem ... sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 17.05.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 czołgiem! mariucha: co do transportu blaszaka to dzwoniłem po kilku firmach i koszt takiego przewiezienia to około 250 PLN jesli nie ma komplikacji z wjazdem ,zjazdem ,załadunkiem, rozładunkiem no i jeśli odległość nie przekracza 10 km. Ja głównie pytałem o transport z HDSem co by był odrazu załadunek. Jednak dałem sobie spokój z blaszakiem urzywańcem, bo ceny czegoś przyzwoitego to około 1000 PLN + transport a za 1400 PLN można mieć nówkę z transportem i montarzem. Ja będę niedługo taki zamawiał z kraśnika. Jesli chcesz namiary to daj znać. czy możesz coś wiecej napisać o tych blaszakach z Kraśnika - cena/wymiary. Może zamawiając razem coś będzie taniej. Może ktos jeszcze się podłączy. Ja już chcę kupić. dzięki za info, używany w tym układzie odpuszczam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.05.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 czy możesz coś wiecej napisać o tych blaszakach z Kraśnika - cena/wymiary. Może zamawiając razem coś będzie taniej. Może ktos jeszcze się podłączy. Ja już chcę kupić. Sąsiad !!! rozejżyj się w swojej okolicy !!!!! przecież tam tyle domów w budowie !!!! Może ktoś już kończy i mu przeszkadza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 17.05.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 mariucha: garaż 3x5 m ocynk ogniowy (hutniczy) chyba obustronny. Drzwi rozwieralne dwuskrzydłowe, więcej info nie pamiętam - no i cena - 1400 PLN w tym transport i montarz. Identyczną cenę znalazłem tylko w jednej firmie w Ostrowcu św. wiec jakby tu coś mi nie pasowało to wezmę z ostrowca. Nie wiem jak tu ale w ostrowcu mówili,że jak wezmę 4 sztuki to będzie trochę taniej ( 1350 PLN za szt.) to nie za wiele ale mogę sie zapytać jak jest w kraśniku cena przy dwuch sztukach.Przypomnij mi jeszcze gdzie ty budujesz, bo bez mapki forumowiczów trudno wszystkich spamietać. - Ja buduję w Nowym Krępcu - za Świdnikiem. guit: - fajnie,że wiesz już gdzie jest nasza działka - mam nadzieję ,ze jak juz tam sie cos zacznie dziać to zrobisz mi nalot jak ja zrobiłem tobie kilka razy! ocenisz fachowym i doświadczonym okiem inwestora lub pogonisz do roboty ekipę pod moją nieobecność!A potem wspólne PIFKO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 17.05.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 idkam - czy ty nie pracujesz(wałeś) w IDEI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 18.05.2005 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 idkam - czy ty nie pracujesz(wałeś) w IDEI? "w czym mogę pomóc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 18.05.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 No Mariusze - a teraz ładnie w rządku proszę tłumaczyć się dlaczego was nie było wczoraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 18.05.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Stmara jak będziesz dzwonił do Kraśnika po cenę garażu to zapytaj jaki upust dadzą przy trzech. Chcemy kupić wprawdzie dopiero przed samą budową, czyli gdzieś koniec czerwca, ale jakby dało się coś z ceny urwać to może i kupimy wcześniej. Jak dzwoniłam do Kraśnika to pani mi powiedziała, że transport jest gratis (tzn. w cenie ) na terenie całego województwa lubelskiego, tak więc chyba nie ma problemu, że każdy z nas ma działkę gdzie indziej. A papiery złożył za nas pan projektanta wczoraj, tak więc czekamy. Darek Rz gdzie ten tartak? Cena chyba dobra (netto czy brutto?). Daj znać czy jest szansa załapania się ewnetualnie na tą cenę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 18.05.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam !!!! To jest cena do zapłacenia .565 zł z impregnacją i dowozem na miejsce . gdzie ten tartak to nie wiem bo dostałem od gościa który będzie robił mi dach i współpracuje z nim od dawna tylko telefon i wszystko załatwiam przez niego . Człowiek jest polecony więc myslę ze i drewno będzie dobre .zresztą zamówiłem i nie zapłaciłem ani grosza więc jak będzie do du... (sprawdzi to mój niezależny kolega ) to go nie przyjmę . Zresztą o adres nie prosiłem bo na razie nie mam czasu tam jechać ( to gdzieś daleko za Lublinem ) . pozdro D.RZ ps. na dniach będę do niego dzwonił to zapytam jak u niego z mocami przerobowymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 18.05.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Co taki cienki ruch na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 18.05.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Budowy stoją nić sie na nich nie dzieje to nie ma o czym pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 18.05.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam !!! A mi zapieprzyli wszystkie tuje które posadziliśmy z żoną kilka tygodni temu na działce . Powiedzcie mi kto to zrobił to go zabije . Co za kraj -niedługo przyjadę na działkę i zobaczę że zamiast działki jest wielka dziura bo działkę tez ukradną . D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.05.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 darek RZ: wspólczucia z powodu tujek: mam nadzieje ze je jakeimus pier.. zlodziejowi robaki zjedza zanim je sprzeda. Cena drewna faktycznie dobra ja place ok 580 z impregnacja i dowozem przy czym platnosc w duzej czesci przed odbiorem (jak ja nie lubie takich ukladow ...) B_B: w sumie fakt - duza siata wychodzi ogolem ... ale i tak najwazniejszy jest ten jeden papierek Mapi & Stmara - powodzenia z urzedasami i niech "koperty" beda z Wami :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 18.05.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Pawson nie strasz jakie "koperty"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 18.05.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witajcie, może to się wyda dziwne, ale lubię wiedzieć co mnie czeka ... Dastałem ofertę na kanalizację, CWU, CO, itd Kotłownia gazowa oparta na kotle wiszącym firmy Viessmann typ Vitopend WHEA o mocy 10,5-24kW z podgrzewaczem 150L, Kocioł Vitopend100 i zasobnik 150L, Termostat tygodniowy-Euroster, Pompa cyrkulacyjna, Naczynie przeponowe do c.w.u, Zawór bezp. Do wody 6bar 6 310,00 zł Materiały pozostałe. Grzejniki stalowo-płytowe firmy Viessmann dolnozasilane, w łazienkach grzejniki InstalProjekt - 3 690,00 zł Osprzęt grzejników, głowice termostatyczne, przyłacza kątowe, złączki. - 919,00 zł Instalacja co grzejnikowa, 2 szafki z rozdzielaczami , instalacja w systemi wavin alupex - 1 860,00 zł Instalacja co podłogowa -kuchnia na parterze i łazienka na pietrze.Zasilenie z powrotów grzejnków - 1 030,00 zł Instalaja kanalizacji wewnętrznej - 1 070,00 zł Instalacji wodna w systemie Wavin Alupex -materiały - 1 114,00 zł Montaż kotłowni, grzejników, instalacji co., podłogówki i instalacji wodnej i kanalizacji - 4 750,00 zł W sumie po rabatach ok. 20000 + 7% VAT CO WY NA TO ????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.05.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witajcie, może to się wyda dziwne, ale lubię wiedzieć co mnie czeka ... Dastałem ofertę na kanalizację, CWU, CO, itd Kotłownia gazowa oparta na kotle wiszącym firmy Viessmann typ Vitopend WHEA o mocy 10,5-24kW z podgrzewaczem 150L, Kocioł Vitopend100 i zasobnik 150L, Termostat tygodniowy-Euroster, Pompa cyrkulacyjna, Naczynie przeponowe do c.w.u, Zawór bezp. Do wody 6bar 6 310,00 zł Materiały pozostałe. Grzejniki stalowo-płytowe firmy Viessmann dolnozasilane, w łazienkach grzejniki InstalProjekt - 3 690,00 zł Osprzęt grzejników, głowice termostatyczne, przyłacza kątowe, złączki. - 919,00 zł Instalacja co grzejnikowa, 2 szafki z rozdzielaczami , instalacja w systemi wavin alupex - 1 860,00 zł Instalacja co podłogowa -kuchnia na parterze i łazienka na pietrze.Zasilenie z powrotów grzejnków - 1 030,00 zł Instalaja kanalizacji wewnętrznej - 1 070,00 zł Instalacji wodna w systemie Wavin Alupex -materiały - 1 114,00 zł Montaż kotłowni, grzejników, instalacji co., podłogówki i instalacji wodnej i kanalizacji - 4 750,00 zł W sumie po rabatach ok. 20000 + 7% VAT CO WY NA TO ????????????????????? Ile masz podłogówki (jaka powierzchnię?) Chcesz montować instalację co w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts