Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Idkam,

Zaje....ście niskie ceny, jak to uzyskałeś. Napisz czy podane ceny są już z 7% Vatem, czy bez.

Napisz dlaczego zrezygnowałeś z kotła kondensacyjnego Vitodens 200.

Ja w tej chwili waham się miedzy Vitodens 200 i Vitopend 100 (różnica w cenie wynosi ok. 2000 zł).

Darek Rz.

Współczuję z powodu tujek, ja też ich trochę posadziłem w zeszłym roku.

Mojemu znajomemu na Sławinku zapieprzyli niedawno całą instalacje elektryczną, którą zrobił kilka dni wcześniej.

Co za kraj.

Pozdrawiam

Wiesiek

czołgiem!

idkam: czy to ty robiłeś biznes grupę w orkiestrze wojskowej? Byłem tam twoim pierwszym klientem!!!! ale ten świat mały! :D a potem pytałem cię o wyświetlacze do noki 6610! :D nie wiem czy mnie kojarzysz! ale jak się kiedyś spotkamy to sobie przypomnisz!

Pawson: w sprawie kopert to przyjmę każdą ilość (koniecznie z zawartością!) :D

MaPi: -mariucha:Ja narazie przez dwa tygodnie nic nie załatwię bo mam różne sprawy rodzinne ale od 01-06-2005 biorę się ostro do roboty i załatwiam te blaszaki. jeśli zadzwonię do nich wcześniej to odrazu dam wam znać!

Idkam ,

Jeszcze raz ja, zapomniałem się spytać o grzejniki, widzę że cena też jest zaskakująco niska. Napisz ile masz grzejników (i ewentualnie jakich) dla orientacji.

Ja się do tej pory orientowałem na PURMO ale może przestawię się na Viessmanna, jak będę kupował wszystko w zestawie.

Wiesiek

Witam,

Zaje....ście niskie ceny, jak to uzyskałeś. Napisz czy podane ceny są już z 7% Vatem, czy bez.

Napisz dlaczego zrezygnowałeś z kotła kondensacyjnego Vitodens 200.

Ja w tej chwili waham się miedzy Vitodens 200 i Vitopend 100 (różnica w cenie wynosi ok. 2000 zł).

Heloł,

ceny netto. Do tego jeszcze 7%. Dzięki za ciepłe słowo .... bo już myślałem, że to "chora" cena ...

Jak to uzyskałem?? Znam człowieka :wink:, ale gdyby coś to wal na PRIV, pogadam i może coś się uda załatwi :wink:

Dlaczego ten kocioł??? Rozmowa z kolegą, a przede wszystkim koszty ... muszę je ciąć :cry:,

Mamy niewielki domek, więc kondensat nie do końca zostanie wykorzystany, droższe grzejniki, bo większe. Oszczędności pojawiające się z użytkowania kondensata będą dłuuugo rekompensować wyższy koszt zakupu kotła, a jeśli coś wcześniej zacznie się psuć ... to czar psysną :evil:

idkam czy to ty robiłeś biznes grupę w orkiestrze wojskowej? Byłem tam twoim pierwszym klientem!!!! ale ten świat mały! :D a potem pytałem cię o wyświetlacze do noki 6610! :D nie wiem czy mnie kojarzysz! ale jak się kiedyś spotkamy to sobie przypomnisz!

:oops: siur, to ja :oops: działa, czy nie ?? :wink:

Idkam, nie wiem jak ceny, bo w tym temacie jeszcze jestem nie kumata, ale bardzo sie cieszę, że je tutaj podałeś. Teraz będę miała mniej więcej orientację ile mogą kosztować instalacje, w każdym razie dużo za dużo :cry: . U nas instalacji w tym roku napewno nie ruszymy, ale miło mieć rozeznanie, nie będzie później wielkiego szoku. Idkam jaką powierzchnię ma twój dom?

Idkam, nie wiem jak ceny, bo w tym temacie jeszcze jestem nie kumata, ale bardzo sie cieszę, że je tutaj podałeś. Teraz będę miała mniej więcej orientację ile mogą kosztować instalacje, w każdym razie dużo za dużo :cry: . U nas instalacji w tym roku napewno nie ruszymy, ale miło mieć rozeznanie, nie będzie później wielkiego szoku. Idkam jaką powierzchnię ma twój dom?

My w tym roku zaczynamy tylko kanalizację, bo chcemy zalać podłogi chudym betonem. Powierzchnia użytkowa ok. 140 m.

IDKAM: witaj w klubie do mnie juz tez powoli zaczyna docierac ze po skonczeniu stanu surowego NIE BEDZIE Z GÓRKI ....

Na razie wypisalem sobie wszystkie tematy na przyszly rok do robienia i bede zbieral do nich wyceny wiec jesli mozesz to podeslij mi jakies namiary do zaufanych ludzi na wszysto co sie wiaze z przyszlym rokiem (takze CO i grzejniki ... )

CZEMU CIĄGLE PADA luz sie rozpaduje :(

Pozdrawiam wszystkich w chłodny (ale przynajmniej bezdeszczowy) czwartek.

Wczoraj to mi się nawet nie chciało pojechać na działkę :( . Nic tylko padało. Wiem że mój elektryk wymęczył instalację elektryczną. Dzisiaj ma złożyć dokumenty do Lubzelu o wykonaniu przyłącza. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu będę miał własny prąd na działce.

Ile płaciliście za przyłącze wodne i gazowe? I ile metrów??

Idkam - cena fajna! W porównaniu z moją wyjściową. Domyślam się że to działania naszego wspólnego znajomego?? :wink: . Ja mam mieć ofertę na przyszły tydzień (środa - czwartek). Ciekawe ile wyjdzie u mnie?

Czy ktoś słyszał o oknach Aura ????

A tu znów cisza.

Chyba wszyscy porozjeżdżali się po budowach, chociaż relacje pozdawajcie :D .

My cały czas czekamy, aż dostaniemy pozwolenie. A więc jeszcze trochę :cry: .

Marylka, a ty jesteś z Tomaszowa? Niestety nie wiem czy ktoś z forum jest stamtąd, ale serdecznie witam :D .

Mój kolega tam mieszka :wink: .

To akurat mnie nie dziwi... :]

Fizyk nie znasz przypadkiem kogos na ksiezycu ... mam tam sprawe do zalatwienia :):):)

MaPi: zgodnie z rozkazem zdaje relacje

U mnie wylane ostatnie nadproza nad wjazdem do garazu i wymurowane kominy od jutra ukladanie stropow.

Jesli ktos chce ocenic moje postepy to zapraszam w piatek po poludniu / sobote / niedziele ... Dajcie tylko znac kiedy i o ktorej.

Witam wszystkich

U nas znów nic się nie dzieje:(, główny wykonawca skręcił nogę jak szedł w stronę blaszaka po udanych akrobacjach na dachu. Dodatkowo nie wiem czy dobrze ułożyli nam folie na dachu:( czy ktoś się orientuje czy ta folia powinna być napięta czy dopuszcza się zwichrowania i drobne zwisy?

Blacho dachówka jakoś nie może dojechać, ale teraz przestało nam się spieszyć jak nie ma, kto dokończyć obróbek.

Czyli nic sie nie dzieje tylko normalne przeciwności losu inwestora:(

Pawson - myślę, że najedziemy cię jakoś w te dni i zobaczymy te ściany kominy i cześć stropu

Aha i od teraz uważamy na kieszenie spotykając ciebie (ta twoja kleptomania)

A może znów zrobić objazd po budowach z chęcią byśmy zobaczyli pozostałe :) :D

Witam,

u nas:

- dziś odbyło się "deklowanie" brzegowych pustaków stropowych

- belki stropowe na górze

- zbrojenie na podciągi, wieńce itp. zrobione, ale nie pocięte

- rośnie "las" w domku (zauważyłem, że to nie taki hop siup ...)

- Vitek drapie się po głowie jak zrobić schody

- opieprzyłem ludzika od wody.... 2 tygodnie temu miał robotę dokończyć i niestety ... do dziś mu się nie udało :evil:

Cdn.