guit 06.06.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 wukan oczywiście, że się nie dostanie schody robił mi naprawde swietny fachowiec - ale to nie sa schody ażurowe, tylko obite dębem betonowe, a balustrady robię sam - profil zamknięty 4x3 i na to dechy wyjdzie najtaniej pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.06.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No, to garaż już stoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.06.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No, to garaż już stoi... no to oblewamy :):) Bo inaczej sie rozeschnie i rozwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.06.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 To już jest gdzie grilla, piwo i ekipę trzymać Jesteście lepsi od nas - my już wszystko hurtem Gdzie w końcu zamówiliście te blaszaki i po ile da się utargować? Sensowna jest ta firma? I czy cena się zwiększa, czy zostaje ta wynegocjowana?? A mi na razie po głowie latają różne "fi" - stalowe, kominowe (chyba mamy za wąski przewód dymowy do kominka w projekcie) A po nocach śnią mi sie betony, piach, strzemiona, druty Kasa też leci jak woda z wodospadu A na działce jeszcze trawa rośnie i sąsiedzi korzystają z chwil względnego spokoju Taki tam romantyzm wiosenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.06.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 no to oblewamy :):) Bo inaczej sie rozeschnie i rozwali Może być grill obok blaszaka i w blaszaku, ale nie wiem kiedy, bo na blaszaka się wykosztowaliśmy i kasy narazie brak. Ale jak by każdy z przybyłych przyniósł coś do żarełka i picia i my jeszcze trochę byśmy dorzucili to rozkręci się jakąś degustację przy blaszaczku. Gdzie w końcu zamówiliście te blaszaki i po ile da się utargować? Sensowna jest ta firma? I czy cena się zwiększa, czy zostaje ta wynegocjowana?? Zamówione w Kraśniku, cena wyjściowa 1390, kupiliśmy za 1330. Zapłaciliśmy tyle na ile byliśmy umówieni. Zamawialiśmy w czwartek, były na dzisiaj. Kubus jesteś już tatuś po raz drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.06.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A, i jeszcze dostaliśmy rok gwarancji na te garaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.06.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A, i jeszcze dostaliśmy rok gwarancji na te garaże . U nas garaż stanął w drugiej kolejności, za tą samą kasę i z ta samą gwarancją Hurtem zawsze było ciut taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.06.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Nawet nie zauważyłem że zmienił mi się tytuł. jestem dumny pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 06.06.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Mapi - nie jeszcze nie ale czekamy z niecierpliwością, bo wszystko się wydarzy lada dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 06.06.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 BB – do kominka najczęściej fi 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.06.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Tak, ale u mnie problem polega na tym, że zewnętrzny wymiar ceramicznego pustaka dymowego w projekcie ma przekrój 20x20. Mój komin składa się z osmiu takich kształtek (na przekroju poziomym, ta przeznaczona do spalin powinna byc chyba szersza). Przy kształtce 20x20 w środku zostaje jakieś 14x14, co jest stanowczo za mało żeby włożyć wkład kominowy Porozmawiam jeszcze z architektem - o dziwo nikt z budujących wg mojego projektu nie wyłapał czegoś podobnego Są dwa wyjścia - albo majster coś źle odczytał , albo czeka mnie lekka kosmetyka komina. Na szczęście jest na to miejsce... Chyba, że zrobimy komin murowany i można to jakoś dorzeźbić... Do kominka znajomi radzili nawet fi 27, żeby ciąg był lepszy Qrcze, kominiarzem człowiek na starość musi zostać. Nie znacie jakiegoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.06.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Tak, ale u mnie problem polega na tym, że zewnętrzny wymiar ceramicznego pustaka dymowego w projekcie ma przekrój 20x20. Mój komin składa się z osmiu takich kształtek (na przekroju poziomym, ta przeznaczona do spalin powinna byc chyba szersza). Przy kształtce 20x20 w środku zostaje jakieś 14x14, co jest stanowczo za mało żeby włożyć wkład kominowy Porozmawiam jeszcze z architektem - o dziwo nikt z budujących wg mojego projektu nie wyłapał czegoś podobnego Są dwa wyjścia - albo majster coś źle odczytał , albo czeka mnie lekka kosmetyka komina. Na szczęście jest na to miejsce... Chyba, że zrobimy komin murowany i można to jakoś dorzeźbić... Do kominka znajomi radzili nawet fi 27, żeby ciąg był lepszy Qrcze, kominiarzem człowiek na starość musi zostać. Nie znacie jakiegoś ? che che ... Tak sie wlasnie robi projekty ... komin slicznie miesci sie w scianie i tak delikatnie wystaje z dachu .. a jak potem przychodzi co do czego to sie robi dwa razy wiekszy Do kominka fi 20 KONIECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.06.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witajcie! Zaprazszam na oględzinki nowych fotek w albumie! Qrcze, jak to jest że nie bardzo mam czas popisać na forum??? Praca? Aż mi głupio . Aaa - załatwiłem kredyt!!! . Dzisiaj mam mieć uruchomiony!!! Oprocentowanie 1,68%. Kredyt 100 000 zł. Raty malejące. Pierwsza poniżej 500 zł!!!!!! Bardzo przyzwoita oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 07.06.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 BB – wiesz twoi znajomi mogą mieć akurat racje, chociaż nie koniecznie, czytałem jakąś gazetkę kominiarską i tam było coś takiego, że przekrój komina powinien być dobrany do paleniska. Jeżeli przekrój komina jest za duży to niestety ciąg też się zmniejszy także nie jest tak, że czym większy przekrój tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.06.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Co do komina - muszę poszukać fachowca i tyle Fizyk - my do klubu fundatorów bankowych marmurów dołączymy w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 07.06.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Mam pytanko: czy ktos interesowal sie moze schodami wewnetrznymi z drewna i ma jakis dobry namiar?Mam podobno bardzo dobrego fachowca, powiedzial mi 200 PLN za stopien (konstrukcja drewniana, wszystko wykonane z debu). Sadzicie ze to dobra cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.06.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Fizyk, a w którym banku bierzesz kredyt? Evevet trzymaj namiar, może się przyda. A wydaje mi się, że nie jest to drogo, ale mogę się mylić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.06.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Generalnie schody tanie nie są. Znajomy za wyłożenie drewnem dębowym schodów żelbetowych zapłacił 8000. Ma też namiar na cieślę, który to samo robi za 6.Chodzi o proste, dwubiegowe schody. Bardziej pokrętne to już duży koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 07.06.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Moje tez beda dosc proste. Chodzi nam na pierwszym miejscu o wygode, jak najwieksze stopnie i jak najmniej zakrecone co by kiedys nie wciagac mebli na gore przez balkony jeszcze szukam ale coraz bardziej jestem zdecydowana na poleconego stolarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.06.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witajcie, z przyjemnością informujemy, że są nowę fotki z naszej budowy "Ściana kolankowa i posadzki" Zapraszamy do naszgo albumu. 2xM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts