Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Witam wszystkich

Kredyt w Kredyt Banku. Miałem troche jeżdżenia, ale jestem zadowolony. Najgorsze było, że w Sądzie (X Wydział Ksiąg WIeczystych) była awaria systemu informatycznego - i nie mogłem dostać Odpisu Księgi Wieczystej. Ale wczoraj dopiąłem swego - Panie na miejscu mi wydrukowały i odebrałem :D :wink: (bo oczywiście jeszcze nie było przygotowane).

Dobra rada - jak macie działkę na żonę lub kogoś z rodziny, to do odbioru będzzie wam potrzebny dowód osobisty właściciela. Mi co prawda się udało, ale na wszelki wypadek zabierzcie go ze sobą, żeby dwa razy nie chodzić! (Ja nie wiedziałem o tym).

Jeszcze jedno - budownictwo mieszkaniowe jest zwolnione z opłat wpisu banku do hipoteki. Jedyna opłata to w skarbówce 19 zł, za czynności cywilno-prawne. reszta opłat to bankowe (prowizja banku, ubezpieczenie domu z cesją - polecam się, rzeczoznawca, znaczki, i ubezpieczenie kredytu do casu ustanowienia hipoteki).

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czołgiem!

u nas również stoi garaż ze spółdzielni forumowskiej. dzisiaj zawiozłem tam grila i stolik i krzesła itp. Na sobotę zamówiłem kibelek drewniany. Dzisiaj wykopałem dołek i zrobiłem solidny fundament na postawienie tej niezbędnej konstrukcji. - LUDZIE!!! ILE RADOŚCI MOŻE PRZYNIEŚĆ POCZĄTKUJĄCEMU INWESTOROWI KOPANIE W ZIEMI DZIURY NA GÓWNO! :lol:

Nie bardzo jednak wiem jak na stałe przytwierdzić kibel do fundamentu ( płyty chodnikowe) - tak aby pierwszy mocny wiatr go nie przewalił ( nie daj boże z kimś w środku! :lol: )

- może macie jakieś koncepcje?!

MaPi: czy wiecie coś na temat zakładania wody w trakcie czekania na pozwolenie?

mariucha, MaPi; gość od garaży powiedział aby sobie przypalikować garaż do ziemi hakami od wewnątrz! aby nie porwał go wiatrrrrrrrrrrrrrrrr!

Witajcie,

z przyjemnością informujemy, że są nowę fotki z naszej budowy "Ściana kolankowa i posadzki"

Zapraszamy do naszgo albumu.

2xM

Jak widze ty juz prawie zaczynasz czekanie na Stasia ...

U mnie jeszcze sie nic nie dzieje :( a juz bym chcial zeby sie cos dzialo ...

Po ile i skad brales zwirek na gorny wieniec ??

Fizyk - Ty jak już pocieszysz to ledwo się człowiek może podnieść :wink:

To takie przyjacelskie poklepanie po ramieniu. Mogę zapytać moją ekipę (dobrzy są), co robią po mojej robocie - bu dużo im nie zostało. Kiedy chcesz wystartować Dyz?

Pawson - czy dosżło to co miało dojść a wcześniej nie doszło?? :D

To takie przyjacelskie poklepanie po ramieniu. Mogę zapytać moją ekipę (dobrzy są), co robią po mojej robocie - bu dużo im nie zostało. Kiedy chcesz wystartować Dyz?

No masz tą rączkę leciutką do klepania ... poczekaj tylko kolana otrzepię :wink: To ta ekipa robi też bokami, nie tylko dla M? Mam nadzieję zacząć 1 sierpnia ... i tej wersji będę się trzymał :)

No masz tą rączkę leciutką do klepania ... poczekaj tylko kolana otrzepię :wink: To ta ekipa robi też bokami, nie tylko dla M? Mam nadzieję zacząć 1 sierpnia ... i tej wersji będę się trzymał :)

:D

M...m współpracuje z ekipami na zasadzie umowy o dzieło itp. Zapytam. A robią naprawdę OK. Jestem zadowolony :wink: