Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cały czas się zastanawiam jak zabezpieczyć dom i tak naprawdę to nie wiem za dużo zabespieczeń to kusi, że coś cennego jest, za mało to zwykły chłystek wejdzie :cry: :-?

Mało tego, masz miliony zabezpieczeń a dziecko wpadnie zaaferowane po szkole do domu wziąć tylko szybko piłkę bo koledzy czekają ... i pobiegnie grać a chata pootwierana ... nie wspomnę o tym że rodzice również mogą czasem zapomnieć uaktywnić alarm ...

czołgiem!

Pawson: - mam nadzieję,że poza inwestorami choć jeden procent wykonawców czyta to forum! niech wiedzą, że można sobie z nimi radzić! dotyczy to również architektów i innych usługodawców przy budowie.

Mapi, mariucha: blaszaczek przygwoździłem do gruntu prętami stalowymi (płaskimi) które zdobyłem na złomie. druty nie są zbyt długie (50cm)i grube około 5mm i po zagięciu weszły w ziemię na głębokość około 30 cm ale wsadziłem ich 10 sztuk więc mam nadzieję,że to wystarczy.

wukan: no to nietrafiłem z tym domkiem - myślałem,że to inny. Ale zaraz jadę do mełgwi i przejade obok twojej posesji bacznie się przyglądając. Ogarnij się trochę!

Jeszcze jedno 0przeslijcie mi na priv namiary na firme blaszakowa (lub firmy jesli macie wiecej) wraz jakimis cenami / wymiarami itd itp

Znajomy planuje zakup dwoch blaszakow za jakis miesiac ...

Za jakiś miesiąc ja będę się pozbywać mojego - sygnalizuję tak na wszelki wypadek :wink: .

U nas wszystko wskazuje na fakt, że za tydzień będzie można oglądać wielką dziurę :oops: na naszej działce.

Zainteresowanych i (jeszcze) spragnionych takiego widoku oczywiscie zaprosimy.

Na razie można podziwiać tylko ogrodzenie tymczasowe - tylko dla prawdziwych koneserów

A podziwiać stropów w ten łykend niestety nie mamy czasu - impreza rodzinna się akurat przytrafiła :)

Zbliza sie łikend wiec moze zaplanujemy jakis objazd budow w sobote ??

Jesli ktokolwiek z budujacych chce cos pokazac kazdemu kto chce cos obejrzec to niech pisze co i kiedy :):)

U nas podobnie jak u MaPi, garaż do obejrzenia, i ewentualnie dziura po zdjetej ziemi.

Jeszcze jedno 0przeslijcie mi na priv namiary na firme blaszakowa (lub firmy jesli macie wiecej) wraz jakimis cenami / wymiarami itd itp

Znajomy planuje zakup dwoch blaszakow za jakis miesiac ...

Pisałem kilka postów wyżej namiary na blaszaki z Kraśnika.

Dzisiaj byłem w UM zapytać o pozwolenie - Pani popatrzyła na półke i powiedziała że moje kwity jeszcze muszą a trochę poleżeć :evil: , ale sprawdziła wszystkie papiery są OK :wink: , powiedziała że za 2 tygodnie powinna być decyzja :-? .W sumie wyjdzie z 5 tygodni czekania, ale to Lublin, architekt mówił o 65 dniach.

mam nadzieję że wrótce dołączę do grona budujacych i będę mógł pokazać coś więcej niz blaszaka, chociaż grila można juz robić.

Pozdrawiam