Ella 17.06.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 UWAGA UWAGA!Potrzebuję PILNIE speca od podbitki drewnianej i oblicówki na elewacji!!! Mój umówiony wcześniej spec wyjechał na kilka miesięcy, a sprawa jest pilna. Jeśli znacie kogoś, kto zajmuje się takimi rzeczami, to dajcie znać, please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 17.06.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 ja mam zrobioną częściowo i tez czekam na fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.06.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Ja niestety nie znam nikogo Ale za to mam swój własny prąd na działce . Jutro jest rajd samochodów zabytkowych. Zapraszam na pokaz Elegancji o 13.00 na pl. Litewskim. Będę tam ze względu na pracę. Ale warto zobaczyć - bo niektóre autka są bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 18.06.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Hej, czy ktoś z was nie ma jeszcze zamówionych materiałów? Dostaliśmy całkiem niezłe ceny na BK, bloczki fundamentowe, belki i pustaki stropowe, a przy większym zamówieniu jest możliwość uzyskania jeszcze większych rabatów. Jeśli ktoś jest zainteresowany to info na priva.Miłej niedzieli. Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamrozek 19.06.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Jeszcze raz ten sam post - mam nadzieję, że tym razem we właściwym wątku. Przeczytałam na ogólnym forum wątek o betonie z gruchy i włos mi stanął na głowie. Mam następujące pytania:U kogo w Lublinie ( a najlepiej okolicach-kierunek Nałęczów) można zamówić B-15 i mieć pewność, że będzie to uczciwy B-15 oraz: jaka jest u nas cena za 1m3, dojazdy, pompę? Jaka jest pojemność takiej gruchy? Jako, że to mój pierwszy post w klubie, witam. Pani Starsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.06.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 CzescKilkoro z nas bierze beton z ART-BET-u na Grygowej - na sprawdzenie rodzaju betonu w praktyce domku jednorodzinnego nie ma sposobu. Chyba ze chcesz brac specjalistow z politechniki ktorzy fachowo to badaja (ale to robi sie tylko przy duzych inwestycjach przemyslowych i pewnie kosztuje kupe kasy). Jesli masz w projekcie B15 i chcesz miec pewnosc ze bedzie dobrze to zrob tak jak my - wez B20 - nawet jesli im sie troche zanizy w Betoniarni to i tak masz zapas ... Wielkosc gruch jakie do mnie jezdzily to 6 lub 9 m3 . Jesli nie mozesz sobie zlozyc pozadanej wielksoci to mozesz sie tak z nimi umowic ze jak cos zostanie to zabiora z powrotem i nie bedziesz za to placila. O konkretnych kwotach i cenach rozmawiamy zazwyczaj przez priv-a wysle ci tamtedy ceny pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.06.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Witaj, Ewa Gdzie konkretnie się budujesz? Bo my też w okolicy wylotu na Nałęczów Jeśli chodzi o betoniarnię, ja proponuję Elektro-Bet Beton nieco droższy niż w Art-Becie, ale naprawdę uczciwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.06.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Witaj EwaWitajcie wszyscy.Jeśli chodzi o beton, to murarze lub kierownik budowy powinien potrafić wyliczyć ile betonu potrzeba. Do mnie przyjeżdżali najpierw grucha 7 m3 potem grucha o pojemności 5 m3. Brałem jak już Pawson napisał w Art Becie. Ja miałem B20. Murarze byli zadowoleni - od razu stwierdzili, że beton jest OK. Druga ważna sprawa - nie wszyscy chcą zabierać beton w gruszce spowrotem z budowy. Dlatego najlepiej jest dokładnie wyliczyć - ile potrzeba. Niestety kosztów nie znam - bo buduję systemem zleconym. Ale Art Bet polecam. Ważna rzecz - bardzo w porządku jest operator pompy i kierowcy. Potrafią jeździć samochodami i w miarę możliwości blisko budynku się ustawić. Jest to ważne! A nie każdy kierowca gruchowozu to potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.06.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Witaj Ewa, pisz gdzie, co i kiedy budujesz, a może już masz wybudowane? Chwalcie się jak tam u was postępy na budowie. U nas narazie nic się nie dzieje konkretnego. Dzwonimy, szukamy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.06.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Czesc ALL - u mnie ekipa zbudowala scianki kolankowe i dzisiaj szykuja deskowania do zalewania wienca 2. Mam nadzieje skonczyc roboty murarskie na poczatku przyszlego tygodnia i oczekuje na dach .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.06.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 I ja mam nadzieję, że do końca tygodnia będę miał ścianki kolankowe . I murek oporowy. A jak będzie w rzeczywistości - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.06.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 A ja mam lekkie zamieszanie co do koncepcji fundamentów Dzisiaj spotykam się z ekspertem (który zreszta chciałabym, żeby został naszym inspektorem nadzoru) i ustalamy, co dalej z tym koksem A robota niestety czeka na rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.06.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Baba pogoń tego, który ci wstrzymuje robotę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.06.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Kogos pogonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.06.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Kogos pogonię zapros wszystkich na "poganianie" bedzie ciekawiej niz w kinie ja wezme popcorn ... Powaznie to oczywiscie - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.06.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Kogos pogonię zapros wszystkich na "poganianie" bedzie ciekawiej niz w kinie ja wezme popcorn ... Powaznie to oczywiscie - powodzenia Oj zebyś wiedział, ze raz juz bylo ciekawie Takiego teatru jak w piatek u nas sąsiedzi chyba nie mieli Syn sasiada z kolegą usiedli sobie na balkonie i... czułam sie troszkę jak prowadzacy reality show z udziałem dziwolągów Zamiast popcornu proponowałabym kask, piorunochron i cos do robienia biiip w miejsce brzydkich słów Ale qrcze, ja im nie płacę za kłótnie na budowie tylko robotę Mam nadzieję, że dzisiaj ustalimy co i jak i pójdzie to do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 20.06.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Wiecie co ... wiadomości o problemach z wykonawcami, dostawcami itp powinny być dla osób które jeszcze nie rozpoczęły walki w jakiś sposób odfiltrowane/wymoderowane, żeby nie wystraszyć i nie zniechęcić do budowy własnego kąta Właśnie dzwonił projektant, jutro gotowe papiery będziemy mieli w domu a pojutrze do starostwa!!! a potem ... znowu czekanie ... ech ale i tak już coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.06.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Dyz - spoko, u Ciebie będą zupełnie inne problemy Niniejszym chciałam ogłosić drrrrrrrr The Winner Is::: EKIPA (dla nieznających całości zagadnienia- miałam spory konflikt na budowie na linii ekipa-inspektor) Sprawę rozstrzygnął zewnętrzny audytor, bo nie dało się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamrozek 20.06.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Witaj Ewa, pisz gdzie, co i kiedy budujesz, a może już masz wybudowane? Chwalcie się jak tam u was postępy na budowie. U nas narazie nic się nie dzieje konkretnego. Dzwonimy, szukamy i tyle. Bardzo Wszystkim dziękuję za odzew. Mam nadzieję już niedługo zacząć budowę, teraz staram się możliwie dobrze przygotować. Dom ma być rekreacyjny, całoroczny, w okolicach Nałęczowa. Uaktywnie się, kiedy wreszcie zacznę. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.06.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Dyz - spoko, u Ciebie będą zupełnie inne problemy Niniejszym chciałam ogłosić drrrrrrrr The Winner Is::: EKIPA gratuluje zakonczenia sporu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts