Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kalif62 jak długo masz te drzwi. Z drzwiami od nieznanych producentów może być tak, że na początku są piękne i tanie a potem po jednym dwu sezonach coś zaczyna się z nimi dziać (np. wykrzywiają się przez co trudniej je zamykać, pomiędzy ościeżnicą a skrzydłem powstają prześwity itp.) Może nie wszystkie drzwi są takie same napisz o nich coś więcej. Ile kosztują, ile zamków jakiej klasy, czas oczekiwania itp.

Witam

jeszcze nie jestem budujący.....ale mam prośbę....

mam problemy ze słuzebnoscia drogoą......czy moze ktos lubelskiego forum przerabial ten problem....poszukuje dobrego specjalisty od nieruchomosci....by znalazl mi jakies rozsadne wyjscie z sytuacji.... bo na razie pozostaje mi wystapienie o droge konieczna...a wiem, ze to bedzie kwas

pozdrawiam

waldek

• 2 weeks później...

Witam wszystkich budujących!!!!!!! :) :) :)

Jako, że jestem tu nowy wypadałoby powiedzieć kilka słów wstępu. Działkę kupiłem jakieś 3 tyg. temu pod Lublinem w stronę Biłgoraja. Właśnie jestem na etapie załatwień urzędowych, na szczęście panie w gminie są bardzo miłe i we wszystkim pomagają :D .

Bardzo chciałbym ruszyć z budową na wiosnę, ale zobaczymy co na to nasz aparat urzędowy.

Na razie zbieram wszelkie informacje dotyczące matriałów itp. Chyba nie muszę nikomu wyjaśniać w końcu to ja tu jestem nowy :oops: .

Pozdrawiam wszystkich :wink: .

Tomek

Witam wszystkich serdecznie, pochwalcie się, jakie macie postępy na budowach?

Do tommi5: Jak czytam, to jesteśmy na podobnym etapie, tzn. na razie odpoczynek, a na wiosne to się dopiero zacznie :) . Rozpoznanie materiałowe w sensie zbierania cen zacznę w listopadzie, aby mieć na wiosnę już jakiekolwiek rozpoznanie. Ciekawi mnie, jakiej wielkosci rabaty będą dawać sprzedawcy wiedząc o planowanej podwyżce VAT-u. Oczywiście mam nadzieję, że jeśli wogóle, to nastąpi ona dopiero od 1 maja :x . Jeśli chciałbyś powymieniać się informacjami lub próbować ustalać ceny przy założeniu dokonania zakupów materiałów na dwa domy, to chętnie przystapię do wspólnych poszukiwań.

A propos, czy ktoś z forumowiczów próbował już w ten sposób negocjować ceny?

Pozdrowienia![/code]

czesc ;)

to fakt - droga przez meke, jak kiedys uslyszalem od kumpla, ze nie zyczylby budowy najgorszemu wrogowi, to popukalem sie w czolo ;)

dzis juz takim optymista nie jestem (przez te ciagle nerwy - zima sie zbliza, a dom jeszcze nie przykryty! :|), ale nikt mi nie zabierze tego co przezylem i pewnie jeszcze przezyje w zwiazku z budowa wlasnego gniazdka:)

badz dzielny! :)

pozdr,

Zbyszek

http://riverside.mp3.com.pl

p.s. ja stawiam domek w Nowym Krepcu, przy zalewie