Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie opuszcza Was poczucie humoru -super. Te argumenty mnie przekonują ja mam wylewkę betonową i faktycznie popękała. Dobrze że nie było jeszcze żadnych płytek bo z tym zwlekaliśmy aby dopasować je do elewacji. Ale mój mąż faktycznie mówił, że płytki mogą to nie zdać egzaminu. Więc może jeszcze zastanowię się nad tą kostką skoro to rozwiązanie było by trwalsze. Ale jak tu spożywać śniadanko przy tak trudnym w utrzymaniu czystości podłożu. Dodam, że mam psa który miewa szczeniaki i mój taras szczególnie sobie upodobał na harce.

Pawson - cos się ten murarz W. ociąga ... na pierwszym spotkaniu wystraszyłem się że zaraz zawali mi działkę materiałami i sprzętem zanim zdążę coś powiedzieć czy zadecydować a tu już ponad tydzień a jeszcze się nie odezwał żeby zaproponować cenę za usługę ...

Pawson - cos się ten murarz W. ociąga ... na pierwszym spotkaniu wystraszyłem się że zaraz zawali mi działkę materiałami i sprzętem zanim zdążę coś powiedzieć czy zadecydować a tu już ponad tydzień a jeszcze się nie odezwał żeby zaproponować cenę za usługę ...

ja tam bym zadzwonil i go pogonil- z nimi tak zawsze

NAm gupim wydaje sie ze jak chcesz komus dac zarobic 15-20 tys to sie powinien cieszyc i starac ... a gdzie tam ... :([/url]

Niby racja, że czasem trzeba podzwonić ale jak już na etapie stwarzania pozorów i pierwszego wrażenia tak to wygląda to już oczami wyobraźni widzę swoje późniejsze rachunki jak dojdzie co do czego. Zwłaszcza, że jeszcze kilka miejsc jest gdzie powinienem się przypomnieć. m. in. f-ma M. do tej pory nie pochwaliła się ofertą na materiały... kolejna hurtownia gdzie też liczą bloczki chyba na gotowym modelu paluchem to PT Junior, też już 3 tygodnie a może i więcej doliczyć się nie mogą ... :evil:

hihihi -

o mnie Omega w ogole zapomniala ... dalem im projekt do wyceny gadalem z gosciem ze 30 minut i juz nigdy nie oddzwonil do mnie ... to sie nazywa kapitalizm ... moze mnie ocenil jako "nierokujacego" dobrze klienta

Taki sam numer wycial jeden majster - niby super murarz ... wyszlo jakbym zmuszal faceta do zajecia sie moja budowa - jak pojechalm do niego na wies mu zawiezc projekt (oczywisice umowiony wczesniej) to goscia nie bylo czekalem ze 30 min ... zostawilem projekt na klamce i wrocilem do domu potem jeszcze z dwa razy dzwonilem bo on nie raczyl i mowil ze liczy ... a potem sobie dalem spokoj oczywiscie nie oddzwonil ...

HIHIHI

hej lubelacy!!!

Dobry murarz to .... trzeźwy murarz!

Ciekawe jak się firma M sprawdzi z drewnem na wieźbę. Rzeczywiście jakoś nie tak jest tam z płynnością finansową, ale na razie (poza malym opóźnieniem - około tygodnia) - wszystko idzie OK. Co prawda klną murarze (a raczej klęli) że na czas nie ma materiałów - ale oni trochę przewrażliwieni są :wink: . Ogólnie na razie nie jest źle, choć rewelacji też nie ma! 8) . To dziwne, bo w sumie zostawiam u nich ponad 100 000 zł i mogę zostawić jeszcze więcej - a oni pozwalają sobie na opóźnienia! :roll: Cóż kapitalizm. :wink:

Fizyczku, czy dzwonił do Ciebie dzisiaj facet od oczyszczalni? Do mnie dzwonił i chciał się umówić ostatecznie na oględziny.

UWAGA UWAGA!

Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany oczyszczalnią przydomową w tym sezonie, to mamy firmę z bardzo dobrą ofertą (oczyszczalnia bezdrenażowa). Szczegóły na priva.

Agamon, czy już się zdecydowałeś (pamiętam, ze byłeś zainteresowany bezdrenażowymi)?

Kubuś Budowniczy - macie teraz inne absorbujące zajęcia :) , ale gdybyście się decydowali, to dajcie znać.

czołgiem!

do nas "junior" nie oddzwonił wcale a max... podał dwie wersje kosztorysu ale zadna nie była realna - sami to powiedzieli! :D

Mamy 21m przyłacza wodnego - jak myslicie- jaki może być całkowity koszt? zwykły trujnik do rury fi63 + prosta rura do domu+ mufy itp.

Jak ktoś ma znajomych od przyłaczy wodnych to zapytajcie i dajcie znać.

Lubzel nas straszy,że na prąd będe musiał czekać 1-1,5 mies. na przyłacze!!! :(

U nas ściągnięty humus - tanio szybko i solidnie.

Fizyczku, czy dzwonił do Ciebie dzisiaj facet od oczyszczalni? Do mnie dzwonił i chciał się umówić ostatecznie na oględziny.

UWAGA UWAGA!

Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany oczyszczalnią przydomową w tym sezonie, to mamy firmę z bardzo dobrą ofertą (oczyszczalnia bezdrenażowa). Szczegóły na priva.

Agamon, czy już się zdecydowałeś (pamiętam, ze byłeś zainteresowany bezdrenażowymi)?

Kubuś Budowniczy - macie teraz inne absorbujące zajęcia :) , ale gdybyście się decydowali, to dajcie znać.

Skubany - do mnie nie dzwonił !!!! :o

Witajcie, jestesmy juz po zamontowaniu okien do naszego domu :))))

Naczytalem sie na forum Muratora , nakreciłem się ......a tu wszystko gładko. :) jak ktoś szuka dobych okien dobrze wyposażonych w dobrej cenie to polecam firmę VEMAT z Tomaszowa Lub. Producent godny polecenia.

Cześć wszystkim

Agamon - zarzuć jakieś konkrety o tych okienkach! Najlepiej na priva - albo na forum.

hej

Witajcie, jestesmy juz po zamontowaniu okien do naszego domu :))))

Naczytalem sie na forum Muratora , nakreciłem się ......a tu wszystko gładko. :) jak ktoś szuka dobych okien dobrze wyposażonych w dobrej cenie to polecam firmę VEMAT z Tomaszowa Lub. Producent godny polecenia.

Cześć wszystkim

Agamon - zarzuć jakieś konkrety o tych okienkach! Najlepiej na priva - albo na forum.

hej