Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mariucha - a chociaż znasz powód tak długich wakacji twoich papierów?

HMmmm..., jakby Ci to powiedzieć myślę że kobiety mają czasami humory :wink: :wink:

Oczywiście żartowałem, wg urzędu czas jaki mają na wydanie decyzji to 65 dni, niestety ja jestem innego zdania - co oczywiscie wynika z kodeksu postępowania administracyjnego ( 30 dni), ale wiesz jaka jest rzeczywistośc, jak zacznę dyskutować to może być jeszcze dłużej :-? ( albo szybciej :wink: ).

Ale generalnie do tych 65 już niedaleko, więc zaczekam.

Pozdrawiam

witajcie starzy i nowi po troche dluzszej nieobecnosci !

wlasnie wrocilem po walce z fachowcem do domciu -

a dokladnie po wspolnej walce ze styropianem i folia na podlogi - byl bidula sam i jakos tak nie mialem serca odmowic mu pomocy ;-)

jest w zwiazku z tym szansa, ze jeszcze w tym tygodniu bede mial w miare "normalne" podlogi :D

PS. do Idkama jakies drewno przywiezli :o , patrzac na jego ilosc tak sobie mysle, ze chyba bedzie organizowal calonocne spotkanie przy ognisku dla wszystkich forumowiczow

:p :lol:

Witam !!!

Hej moze byście się w końcu zajeli szukaniem dla mnie hydraulika (taniego i dobrego ) który zrobi mi przyłącze

pozdro D.RZ

nie no nie bądź żałosny, nie potrafisz znaleźć sobie wykonawcy? po co ci to forum? kup sobie książkę telefoniczną i zwyczajnie dzwoń chłopie po wszystkich!

Malowanie kuchni przeciagnelo sie na malowanie reszty naszego obecnego lokum. Powiem Wam, ze przyjemnie sie spalo w rozwalonym pokoju. Chcialbym miec cały taki pusty domek !!!

Zamontowali rodzicom okna z Ekoplastu. Wygladaja dobrze. Tylko jedno jest do reklamacji :( Zobaczymy jak szybko sie uwiną z naprawą.

A tak swoja drogą kiedy powinienem zacząć załatwiać papierki?

Cześć BORF, myślę że jakiś miesiąc temu

:wink: Sorki,żartowałem a tak na poważnie mi już to zajęło 5 miesięcy od zakupu projektu i pozwolenia jeszcze nie mam. jeśli się zdecydujecie na projekt to doradzałbym od razu załatwiać resztę, cobyś się później nie stersował.

Pozdrawiam

Borf - im wcześniej zaczniesz tym lepiej. Ten papierek ma dość długi termin przydatności. Od momentu uzyskania masz 2 lata na rozpoczęcie inwestycji a już nawet wykopanie kawałka dołu jest takim rozpoczęciem. Za to mając papier w garści spokojnie czekasz na wiosnę i w najbardziej odpowiadającym Ci momencie startujesz zamiast pielęgnowania wrzodów :wink:

Mariucha - a chociaż znasz powód tak długich wakacji twoich papierów?

Dzięki za uświadomienie. To chyba od nowego tygodnia zacznę załatwiać papierki.

RF

PS. Ujemną stroną tego bałaganu w domu jest brak internetu. I pewnie kilka dni tak potrwa. A tak swoją drogą oriętowaliście się czy w Waszych nowych domkach, będziecie mieli net?

Borf - o jednym jeszcze nie wspomniał nikt (chyba). Zanim wybierzesz projekt to już możesz zlecić wykonanie mapki do celów projektowych, wystąpić do gminy o wypis i wyrys z planu zagospodarowania lub warunki zabudowy w przypadku braku planu. Z mapką spokojnie składasz wnioski o warunki wykonania przyłączy do ZE, wodociągów i gazowników a w międzyczasie spokojnie wybierasz sobie projekt :)

Dzisiaj nasza Zuzia kończy cztery latka! :D :D Dzisiaj w prezencie pokażę jej gdzie przestrzennie (mniej-więcej) będzie położony będzie jej przyszły pokoik ale za to za rok to myślę że dostanie w prezencie już swój własny pokoik ... do otynkowania i pomalowania i umeblowania ... myślę tylko że po przeszkoleniu w przedszkolu wujka Pawsona to będzie dla niej kaszka z mleczkiem a reszta ... od czego są babcie i dziadki :wink: :D :D :D

Dzisiaj nasza Zuzia kończy cztery latka! :D :D Dzisiaj w prezencie pokażę jej gdzie przestrzennie (mniej-więcej) będzie położony będzie jej przyszły pokoik ale za to za rok to myślę że dostanie w prezencie już swój własny pokoik ... do otynkowania i pomalowania i umeblowania ... myślę tylko że po przeszkoleniu w przedszkolu wujka Pawsona to będzie dla niej kaszka z mleczkiem a reszta ... od czego są babcie i dziadki :wink: :D :D :D

No to wszystkiego najlepszego. A jak jej za rok sprawicie taki prezent, to super. Ale myślę, że jak dostanie w rączki kredki i flamastry, troszkę plasteliny i będzie sobie mogła swój pokoik pomalować jak tylko jej się zamarzy, to (wraz z tym pokoikiem) będzie to dla niej najpiękniejszy prezent w życiu.

Dyz: wszystkiego najlepszego dla Zuzi ...

Darek RZ: hydraulik poszedl na priva

Obce elementy: my w Lublinie jestesmy troche specyficzni i nie lubimy obrazliwych komentarzy, moze gdzie indziej panuja inne reguly ...

Borf: dyz ma racje (no, no kto by pomyslal:):):) tak szybko jak to mozliwe skladaj po warunki zabudowy i zagospodarowania terenu albbo wypis i wyrys z planu. Jak bedziesz mial pecha jak ja to bedziesz na to czekal ok 4 m-ce .... czego ci oczywiscie nie zycze.