Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

:lol: Ha ha ha, aleście mnie rozbawili tymi przedszkolami pod hurtownią z materiałami budowlanymi, super sprawa. Mój MIKROB tyle się z brzucha naoglądał budowy że pewno będzie architekt (albo robol :wink: ).

Jutro właśnie mam poznać MIKROBA przez usg trójwymiarowe i dowiem się kto mi się rozbija i urządza imprezy w brzuchu.

Ktośtam pisał czy moja budowa to Jakubowice - nie, to Szerokie, niedaleko baby budowniczy, a jak tam

babo Twoja budowa?

Capra z Mikrobem. Pozdrawiam.

Jeszcze jedna fotka mojego domku:

http://foto.onet.pl/upload/5/69/_501815_n.jpg

coś mi się popierdaczyło tamtym razem i dlatego wyszły takie małe.

To coś to jest makieta mojego domku, którą sama zrobiłam - jest to otwierane na każde piętro i ma w środku pokoiki i ścianki i nawet mam mebelki - wszystko ze styropianu. Makieta jest wysoka na 50 cm i znacznie ułatwia mi wizję podziału ścian działowych i inne elementy. Robiłam całą zimę :wink: .

http://foto.onet.pl/upload/4/27/_501317_n.jpg

Pozdrawiam raz jeszcze.Capra.

To coś to jest makieta mojego domku, którą sama zrobiłam - jest to otwierane na każde piętro i ma w środku pokoiki i ścianki i nawet mam mebelki - wszystko ze styropianu. Makieta jest wysoka na 50 cm i znacznie ułatwia mi wizję podziału ścian działowych i inne elementy. Robiłam całą zimę :wink: .

Capra podziwiam, gratuluję wytrwałości i cierpliwości.

I pochwal się jak już będziesz wiedziała, czy to chłopaczek, czy dziewczynka. Zaczniemy wybierać imiona :wink: .

Hej, Capra :)

Talent to Ty masz :), zazdroszczę.

U nas ekipa idzie jak burza i ścianki z bloczków też. Zaczyna to wygladać jak Prawdziwa Budowa a nie jakieś wykopki.

Najpóźniej w poniedziałek przyjadą maxy i zaczną się ściany właściwe.

Fajny etap - domek rośnie i serce też :D

U nas ekipa idzie jak burza i ścianki z bloczków też. Zaczyna to wygladać jak Prawdziwa Budowa a nie jakieś wykopki.

Baba jakieś fotki?

Baba jakieś fotki?

Na razie fotki konwencjonalne, zapraszamy na oględziny bezpośrednie :)

Postaram się lada dzień coś zrobić aparatem cyfrowym

Witajcie Rodacy!!!

Darek - ja jeszcze nie mam przyłącza wodnego - nawet nie mam jeszcze człowieka. Być może zrobią mi je ci sami ludzie, którzy będą kłaść instalację. U mnie drewno przyjechało prawie w terminie. Cieśle (bardzo dokładna brygada - 4 facetów) stawia od wczoraj mój daszek!!!! Zaczyna być cosik widać. W tzw. między czasie murarze wylali dziś fundament pod mur oporowy!! W oczekiwaniu na beton zrobili porządek w domu - zdjęli deski z deskowań itd. Podoba mi się!!!

Do końca tygodnia mam mieć wieźbę całą położoną! Potem wchodzą murarze i kończą resztę. I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka.

I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka.

nie wiem czy pamietacie co mowilem na temat firmy M..

wtedy nikt mi nie wierzyl, a nawet niektorzy chcieli mnie "zlinczowac" ;-) :roll:

:lol:

PS. do Idkama jakies drewno przywiezli :o , patrzac na jego ilosc tak sobie mysle, ze chyba bedzie organizowal calonocne spotkanie przy ognisku dla wszystkich forumowiczow

:p :lol:

Poczekaj na mnie z tym rozpalaniem :o :D !!!

A jak się będę spóźniał .... to proszę !!! nie ruszaj tego zielonego ... :lol:

Napisz Jarku na priv jak jest aktualna cena za kreta.

Dzięki

Borf - o jednym jeszcze nie wspomniał nikt (chyba). Zanim wybierzesz projekt to już możesz zlecić wykonanie mapki do celów projektowych, wystąpić do gminy o wypis i wyrys z planu zagospodarowania lub warunki zabudowy w przypadku braku planu. Z mapką spokojnie składasz wnioski o warunki wykonania przyłączy do ZE, wodociągów i gazowników a w międzyczasie spokojnie wybierasz sobie projekt :)

Dzięki. To nasuneło mi się pytanko? Ile te papierki mają ważności? Rozumiem, że tą mapkę do celów projektowych robi geodeta. Czyli geodeta będzie potrzebny kilka razy. Minimalnie ile razy i kiedy?

RF

PS.Co Wy sie ze mna macie. Tylko pytam i pytam.

I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka.

nie wiem czy pamietacie co mowilem na temat firmy M..

wtedy nikt mi nie wierzyl, a nawet niektorzy chcieli mnie "zlinczowac" ;-) :roll:

:lol:

WYPRASZAM SOBIE - ja uwierzylem :evil: :evil: :evil: