Pawson 07.07.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Dzięki. To nasuneło mi się pytanko? Ile te papierki mają ważności? Rozumiem, że tą mapkę do celów projektowych robi geodeta. Czyli geodeta będzie potrzebny kilka razy. Minimalnie ile razy i kiedy? RF PS.Co Wy sie ze mna macie. Tylko pytam i pytam. KURDE MOL z mapka to jest jakas taka dziwna jazda z tego co pamietam. Przynajmniej w LUBLINie miescie. Mapke do zlozenia do warunkow zagospodarowania i zabudowy itd itp to ja kupowalem w UM za jakies 40-50 zl i ona wystarczy do zlozenia do urzedu i do zlozenia o warunki do pradu gazu i wody z kanaliza natomiast ta mapka od geodety za 300-400 zl to jest wazna 3m-ce i ona jest po to zeby projektant w nia wrysowal twoj domek i zeby to zlozyc na ZUD i po pozwolenie . Oczywiscie moglo mi sie przez rok cos pokrecic ale z grubsza tak to leci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.07.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 PS.Co Wy sie ze mna macie. Tylko pytam i pytam. No racja ja naprzyklad juz przez to bardzo cierpie no bo te pytania i pytania tylko.... Mysle ze moj wielki bol zwiazany z tym mogloby zlagodzic jedynie ..... zimne pifko albo dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.07.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka. Fizyk, daj znać na priva o co chodziło. Pozdrawiam do mnie tez do mnie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.07.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Pawson - z tymi mapkami to widzę jest większa jazda. Ja gdzie nie poszedłem składać wnioski to bezwzględnie domagali się ksera mapki do celów projektowych (!!!) tą mapką z urzędu to można było sobie co najwyżej ... sam dobrze wiesz co można A ta od geodety faktycznie ma ważnoć 3 miesiące. Yares - ja to tak odrazu nie uwierzyłem ale jak pojechałem i pogadałem, zobaczyłem to dotarło do mnie Borf - z geodetą to zanim zakończysz budowę to będziesz już dawno na "ty" przy czym każde spotkanie z nim to portfel szczuplejszy o parę stówek CO do ważności papierków ... gazowników są ważne rok ... reszty nie pamiętam bo i nie planowałem, żeby one leżakowały tylko szybko były przerzucane na kolejne biurka, i kolejne, i kolejne ... Capra - z tymi Jakubowicami to ja byłem. Tylko mi nie chodziło o lokalizację Tam jest taki fajny zameczek a raczej to co z niego zostało i na miniaturkach zdjęć to ... no jak już pisałem po tylu godzinach przed monitorem to się różne rzeczy widzi no ale na większych zdjęciach to już zdecydowanie lepiej wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.07.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Fizyk, jak już coś ciekawego opowiadasz, to mi też Ja ze swojej awantury zdałam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.07.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Fizyk - to jak już masz tak każdemu z osobna pisać to wal tutaj śmiało No ale jak nie chcesz to choć na priwa podeślij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.07.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 czyli kwestia mapek zalezy od gminy . Ja tak jak mowie skladalem w Lublinie i do warunkow zabudowy oraz do ZE, MPWIK, ZG wystarczyla ta mapka z urzedu za kilkadziesiat zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.07.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 czyli kwestia mapek zalezy od gminy . Ja tak jak mowie skladalem w Lublinie i do warunkow zabudowy oraz do ZE, MPWIK, ZG wystarczyla ta mapka z urzedu za kilkadziesiat zlotych Pawson ja widzę, że to nawet nie od gminy zależy a od tego kto przyjmuje wniosek w gazowni, wodociągach, ZE itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 07.07.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Poczekaj na mnie z tym rozpalaniem !!! A jak się będę spóźniał .... to proszę !!! nie ruszaj tego zielonego ... no nie wiem, czy sie bede mogl powstrzymac, bo to zielone wlasnie najlepiej sie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 07.07.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka. nie wiem czy pamietacie co mowilem na temat firmy M.. wtedy nikt mi nie wierzyl, a nawet niektorzy chcieli mnie "zlinczowac" WYPRASZAM SOBIE - ja uwierzylem no dobra, tobie daruje winy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.07.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka. nie wiem czy pamietacie co mowilem na temat firmy M.. wtedy nikt mi nie wierzyl, a nawet niektorzy chcieli mnie "zlinczowac" WYPRASZAM SOBIE - ja uwierzylem no dobra, tobie daruje winy ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.07.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Rozpocząłem dzisiaj kasting na kierownika budowy. Coś mi się wydaje, że mogę jednocześnie ogłosić jego zakończenie. Sąsiad polecił mi swojego kierownika i po rozmowie już jestem przekonany że zarówno merytorycznie jak i finansowo to dobry wybór W starostwie chyba też wszysko dobrze bo mam się w poniedziałek dowiedzieć już o papierek (puk puk w niemalowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 07.07.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Dyz - a tak w ogóle to według jakiego projektu budujesz, czy to zdjęcie z boku postów to twój projekt? Czy to jest może Sopran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.07.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Dyz - a tak w ogóle to według jakiego projektu budujesz, czy to zdjęcie z boku postów to twój projekt? Czy to jest może Sopran? A skąd wiesz? dokładnie to jest właśnie sopran 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 07.07.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Bo mi się strasznie ten projekt podoba, ale mój ślubny uparł się na Selene, no i poszliśmy na ustępstwa.A tak przy okazji, pisałeś kiedyś , że Twój kolega ma zamiar budować Selene. Czy już ruszył z tym tematem, czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.07.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Ostatnio jak z nim rozmawiałem w ubiegłym tygodniu to jeszcze był w trakcie kastingu na ekipę murarzy. Pozwolenie ma i to prawomocne tylko jakoś wystartować nie może. Zasadniczo to ma mieszkanie więc nie ma zbyt dużego parcia na budowanie A co do projektu to zanim zakupiliśmy projekt to 2 takie domki obejrzeliśmy na żywo. Oba stoją w Wólce Lubelskiej. Jeden jest drobną modyfikacją a drugi to wg identycznego projektu z drobnymi zmianami. Na tyle nam się spodobały, że nie szukaliśmy już nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 07.07.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jak jadę do Lublina (od strony Włodawy), to przejeżdżam przez Wólkę Lub., a możesz mi wytłumaczyć, tak mniej więcej, gdzie stoją te domki? Gdzieś przy głównej szosie, czy trzeba szukać na bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 07.07.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jak jadę do Lublina (od strony Włodawy), to przejeżdżam przez Wólkę Lub., a możesz mi wytłumaczyć, tak mniej więcej, gdzie stoją te domki? Gdzieś przy głównej szosie, czy trzeba szukać na bokach Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.07.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka. nie wiem czy pamietacie co mowilem na temat firmy M.. wtedy nikt mi nie wierzyl, a nawet niektorzy chcieli mnie "zlinczowac" WYPRASZAM SOBIE - ja uwierzylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 07.07.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Witam !!! Jutro geodeta będzie wytyczał nasz domek . Za tydzień przyłącze elektryczne i wodne a potem start pozdro d.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts