Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Nie - wkradł się błąd w zamówienie - miały być pustaki pióro/wpust, okazało się, że zamówienie i przedpłata poszły na zwykłe. Chciałam wymienić z dopłatą - z ich strony ściana :evil: :evil: :evil:

Stwierdzili - przykro nam, powinna sie pani zorientować zanim wyjechały z fabryki :evil: i wtedy reklamować. A co ja miałam reklamować - przekonana byłam, że mam zamówiony prawidłowy towar :evil: :evil: :evil: .

Oczywiście Harasiuki nic by im nie przyjęły z powrotem, nigdy nie robili zwrotu towaru itp. I jeszcze starali mi sie udowodnić, że koszty robocizny i zaprawy przy obu typach bloczków są takie same :evil: .

Brzydko mówiąc - pies z nimi tańcował :evil: :evil: :evil:

dziwne .. jak dla mnie to ta firma to jedna wielka kombinacja wiec nie powinno byc problemow z podkombinowaniem jeszcze troche...

Kombinacja to mało powiedziane. Stawiają naganiacza przy bramie i nawet jak ktoś idzie z nastawieniem kupna w Bud-Mixie a nie był tam wcześniej jest celowo wprowadzany w błąd...

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kombinacja to mało powiedziane. Stawiają naganiacza przy bramie i nawet jak ktoś idzie z nastawieniem kupna w Bud-Mixie a nie był tam wcześniej jest celowo wprowadzany w błąd...

Kurcze żadnych naganiaczy nie widziałam :o . I w jaki błąd są ludzie przez Syke wprowadzani?

MaPi i Kubus, dostaliście coś na priwa? Coś jakaś dziwna rzecz się dzieje ze skrzynką, wiadomości do was wysłane siedzą cały czas w katalogu "do wysłania" łącznie z wiadomością którą wysyłałem do aik kilka dni temu :evil: czekają tam na recenzenta czy jaka choroba?

MaPi i Kubus, dostaliście coś na priwa? Coś jakaś dziwna rzecz się dzieje ze skrzynką, wiadomości do was wysłane siedzą cały czas w katalogu "do wysłania" łącznie z wiadomością którą wysyłałem do aik kilka dni temu :evil: czekają tam na recenzenta czy jaka choroba?

Dyz, wiadomości leżakują w folderze "do wysłania" do momentu wyświetlenia / przeczytania przez odbiorcę. Wtedy wskakują do folderu "wysłane".

:)

Dyz, wiadomości leżakują w folderze "do wysłania" do momentu wyświetlenia / przeczytania przez odbiorcę. Wtedy wskakują do folderu "wysłane".

:)

Dzięki Ella! No i wylazła moja ignorancja :D Tak nawet zaczynałem coś podejrzewać, że to może mieć coś wspólnego ale ... myślenie to nie jest taka lekka czynność, żeby się jej oddawać przy każdym napotkanym problemie :wink: :D

Witam, mam nadzieję, że i nam czyli mnie Elik(Ela) z rodzinką uda się w końcu dołączyć to Was, na razie jesteśmy na etapie szukania działki w Prawiednikach, najchętniej w miarę blisko szkoły, bo córa za lat 3 zacznie pobierać nauki.

Słyszeliście może coś dobrego o szkole w Prawiednikach, bo może moja koncepcja posłania tam pociechy nie jest słuszna ? :roll:

Zaznaczam jestem normalna i myślę, że na sąsiada się nadaję :wink:

Syke-Sagi ciąg dalszy :-?

Wchodzę dzisiaj na działkę i szlag mnie trafił jasny :evil:

Zamówiliśmy Harasiuki, przyjechały Plecewice :evil: . Właściciel S broni się, że zamawialiśmy MAXy.

Owszem, ale z Harasiuk.

Najpierw się zapieniłam, generalnie ręce mi opadły. Jeśli produkt się nadaje, zostanie, jak nie - zabiorą i kasa z powrotem. I opóźnienie.

Między wierszami wyczułam, że się chyba z Harasiukami poprztykali. podobno nie są w stanie uzyskac terminowej dostawy. A ja - klient z ulicy jestem :o .

Jak zrobie jeszcze komuś jakąś przedpłatę, macie prawo mnie zastrzelić :evil:

Jestem tym zmęczona. Zrobiłam awanturę na całego, ale wolałabym budować bez. Czy naprawdę trzeba wyskakiwać z buzią, żeby sprzedawcy zaczynali mówic po ludzku???

Zamówiliśmy Harasiuki, przyjechały Plecewice :evil: . Właściciel S broni się, że zamawialiśmy MAXy.

Owszem, ale z Harasiuk.

Najpierw się zapieniłam, generalnie ręce mi opadły. Jeśli produkt się nadaje, zostanie, jak nie - zabiorą i kasa z powrotem. I opóźnienie.

Między wierszami wyczułam, że się chyba z Harasiukami poprztykali. podobno nie są w stanie uzyskac terminowej dostawy. A ja - klient z ulicy jestem :o .

Jestem tym zmęczona. Zrobiłam awanturę na całego, ale wolałabym budować bez. Czy naprawdę trzeba wyskakiwać z buzią, żeby sprzedawcy zaczynali mówic po ludzku???

Baba, bardzo Ci współczuję ale ja podczas mojej pierwszej i ostatniej wizyty nie wyrobiłem sobie dobrego zdania o Syke. jak ich spytałełem o cenę Maxów z Harasiuk to dali mi taką cenę, że ja kupując w innej hurtowni i sprzedając im jeszcze bym zarobił :wink: :wink:

Jeśli masz mozliwość oddać te Plecewice to kup Markowicze( np. w Maxformie, maja to cały czas na składzie), przynajmniej zaoszczędziisz jeszcze kupę kasy.

Pozdrawiam

Owszem, ale z Harasiuk.

Kurde, wydawało mi się, że firma ok, a tu :o takie kwiatki. Współczuję baba naprawdę. I zasłużoną rekalmę za to dostają,

Tak, firma dobra jak każda inna, każdemu chodzi przecież o zysk, a żeby zyskać trzeba kombinować. A nam - biednym inwestorom - trzeba uważać i 10 razy wszystko sprawdzać, z kim byśmy nie wchodzili w interesy :wink: . Ja bez większych przebojów z syke, ale raz mi napisali fakturę na niższą cenę niż było zamówienie. Więcej braliśmy z budmixu, na razie bez wpadki.

HASŁO DNIA: :o BĄDZMY CZUJNI - DIABEŁ NIE ŚPI :o

Jak mają takie niskie ceny na niektóre rzeczy to przecież muszą sobie odbić w jakiś sposób...

Pozdrawiam, Capra.

odnosnie firm to ja jednak ciagle z uporem wartym lepszej sprawy polecam STALMET (nie mam prowizji za to :):):) )

Jak na razie (tfu..tfu..tfu..) wszystko jest ok a nawet lepiej. Towar zawsze na czas ceny konkurencyjne.. oczywiscie nie maja w ofercie wszystkiego ..ale to co maja jest OK, Ich jedyna wada jak dla mnie to wprost perwersyjne zamilowanie do wystawiania faktur ... :(:( no ale co zrobic, poza tym jak wiecie moze uda sie odzyskac VAT od skarbowki ...

Baba: wspolczucia i powodzenia ...

Co do nadziei na budowe bez stresu to moge ci powiedziec ze kazdy na poczatku lubi sobie pomarzyć :):):)

Pozdrawiam

PS. Wpisujcie sie kto na niedziele jest gotowy ...

Jedyne co jest OK w tej sytuacji, to cena. A co do towaru - dobrze, ze nie przywieźli BK lub silikatów - przeciez z tego też ludzie domy budują :roll:

Krwi mi napsuli jak licho.

Wiadomo, firma jak inne, ale przegięli na całej linii. Zwłaszcza, że właściciel na bazczelnego usiłował wmówić, że mój mąż z majstrem sami ten towar na placu wybierali i zaakceptowali tamże :evil: . Tylko przedpłatę robilismy w styczniu, a maxy przywieźli w maju i zamówili je ponoć specjalnie dla nas, bo normalni ludzie budują z BK :o Czyli wybierali na tym placu z lekkim przesunięciem czasowym towar który tam nie stał :evil:

Mój mąż jak usłyszał, że osobiscie zaakceptował towar z cegielni Plecewice bez pióra/wpustu ;), mało komuś w d... nie wjechał, majster też się zapienił i jutro odbywamy bardzo męską rozmowe trójstronną, zwłaszcza o tym wybieraniu.

Co do tych Plecewic - jesli towar dobry (maja zostać poddane testowi "na rozłupkę, na zrzuty i na dźwięk :o :D ) - zostaną. Jesli to jakaś chała - kasa back. Ale mamy pewnie z tydzień opóźnienia i pewnie w plecy finansowo - tamtej ceny nie dostaniemy :evil:

Powtarzam - jest to ostatnia przedpłata w trakcie budowy. A miało byc tak pieknie i tanio ;)