urko 12.11.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 witam wszystkich.czy ktoś ma na zbyciu ziemię w okolicach Franciszkowa ? -chętnie odkupię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 12.11.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 jakbyś potrzebował torfu, daj znać pozdr, Zbyszek p.s. lada chwila zamknę stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 12.11.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 czy ktoś z Was zdecydował się na przydomową oczyszczalnię scieków? jeśli tak to jakiej firmy? kto zajmuje się wykonawstwem? ile to kosztuje?chcę zdążyć z zakupem jeszcze w tym roku... pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 12.11.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Jakiś czas temu poruszyłem na forum temat drzwi wejściowych do domu. Mam w tym roku do wydania parę złotych i chciałbym je kupić. Może ktoś ma już doświadczenia w tym temacie. Będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 12.11.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 ja dzwi wejsciowe wybralem dierre, sa super wykonane, wbrew pozorom wcale nie drozsze niz gerda, dierre maja naturalne drewno na zewnatrz a gerda okleine, diere w okleinie kosztuja tyle samo co gerda, ja za dzwi otwierane do wewnatrz (za otwierane na zewnatrz jest doplata) w pełnej opcji płacę 3200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 13.11.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 CześćDo Agamona,pisałeś na tym forum, że tanio kupiłeś bloczki fundamentowe w Radomiu po 2,0 zł/szt. Podaj jakie są wymiary takiego bloczka i czy w cenę bloczka wchodzi transport do Lublina (Świdnika) wraz z rozładunkiem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 13.11.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Wukan, dzwoniłam do Radomia i usłyszałam, że w tak małej ilości (dom parterowy 150m+garaż) nie opłaca im się przywozić do Lublina. Ostatecznie zdecyduję się chyba na ściany fundamentowe lane z betonu, no chyba, żebyśmy się zorientowali, czy wspólny zakup byłby ilościowo wystarczający. W razie czego daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 13.11.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Ella, mój murarz preferuje na ściany piwnicy i funamenty na ławę ścianę z cegły budowlanej. Wyszło mi o ok. 1000 zł taniej od bloczków fundamentowych, chyba że bloczki kosztowałyby tak jak podawał agamon 2zł/szt. o wymiarach 15x25x38.Jeszcze się bedę za tym rozglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 13.11.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Witam serdecznie,będąc ostatnio w Zamościu sprawdziłem kilka cen. Ceramika Markowicze jest do kupienia z ok. 21% rabatem, wraz z dowozem i rozładunkiem (oczywiście w okolicach Zamościa).Max "220" wychodzi po 1,97 zł brutto.Beton komórkowy Długi Kąt jest do kupienia z rabatem ok. 10%. Podobnej wielkości rabat na komórkowy, ale z Lubartowa oferowano mi również w Lublinie, na Krochmalnej. Wynikałoby z tego, że przy tym materiale z większym rabatem mogą być problemy - jeśli się mylę, proszę o info.Ella: wyceniłaś już swój TONDACH? W Krakowie będę dopiero za ok. 2 tygodnie a chciałbym zobaczyć te dachówki w Lublinie. Kto je tutaj sprzedaje?Pozdrowienia. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 13.11.2003 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Witam wszystkich! Gesio - dosyć miło wypowiadasz się o swoim kierowniku, jestem zdania, że jest to jedna z ważniejszych osób/doradców na budowie. Ile będziesz musiał zapłacić za taką obsługę i oczywiście przy ilu wizytach na budowie? Umawialiście się "luźno" na zasadzie "dogadamy się" czy też padła określona kwota. Ogólnie zauważyłem, że określenia typu "dogadamy się" są b. popularne w branży usługodawców budowlanych Ceny podawane przez forumowiczów za kierownika budowy są często diametralnie różne i nie mogę znaleźć rozsądnego poziomu. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 14.11.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Wukan, ja za robociznę swojego domku 115m2 (łącznie z dachem ) zapłaciłem ok 15 000zł, więc jeśli znajdziesz firmę która Twój dom wybuduje za 20 000zł to będzie to naprawdę tanio.Jeżeli chodzi o ściany fundamentowe z cegły, to moim zdaniem zdecydowanie pewniejsze są bloczki z betonu klasy co najmniej B15, (niektórzy robią zB20 i wyższej klasy), z pewnością większa wytrzymałość i mniejsza nasiąkliwość.Ktoś na forum napisał, że na elementach konstrukcyjnych domy nie wolno oszczędzać i uważam, że miał rację - wymiana ławy, ściany funfamentowej czy stropu będzie naprawdę bardzo droga. Oszczędzać to można na wykończeniówce.Ella, dziwni są ci sprzedawcy bloczków. Ja szukając bloczków na swój dom znalazłem w Anonsach ofertę z Radomia z ceną poniżej 2zł za szt. (oczywiście z przywozem i rozładunkiem), zdecydowałem się na AmerBlok po nieco wyższej cenie ze względu na rachunek i możliwość odliczeń.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 16.11.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Witam wszystkich. quit torf na podniesienie terenu to chyba się nie nadaje , ale dzięki.... a może ktoś inny ma na zbyciu ziemię z wykopów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 16.11.2003 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Urko,jeżeli zechcesz zaczekać do wiosny (maj) przyszłego roku, to będę dysponował ziemią z wykopów na mojej budowie w ilości ok. 200 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 16.11.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 wukan dzięki za propozycje chetnie skorzystam,będziemy w kontakcie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 19.11.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Witam ! Było do mnie kilka pytań - obiecuję, że odpowiem w najbliższym czasie. Mam teraz totalny zawrót głowy, bo właśnie sprzedałam mieszkanie i jestem w trakcie przeprowadzki do rodziny - po prostu nie mogę niczego znaleźć w tym bałaganie. Proszę więc o cierpliwość ( to a propos sklepu z piecami w Nałęczowie, lubelskiego przedstawiciela Tondach i in.) Co do dachówek Tondach - Tomku, przedstawiciel lubelski sprowadza na zamówienie, ale nie ma wystawki do pokazania, więc obejrzyj przy okazji w Krakowie - zajrzyj do Grupy Krakowskiej, tam jakiś czas temu prosiłam o adresy krakowskich przedstawicieli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 20.11.2003 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Mam do Was pytanko i prośbę . Czy moglibyście polecić zaufanego murarza do zrobienia ściany fundamentowej? Moja ekipa z Kielc przyjedzie dopiero na wiosnę, a właśnie wylaliśmy ławy fundamentowe i dobrze byłoby dociągnąć przed zimą do stanu zero. Myślę, że to nie jest duża robota - nawet, jeżeli ktoś ma terminy pozajmowane, to może znalazłby dla mnie dzień lub dwa... Będę wdzięczna za pomoc w poszukiwaniach . I jeszcze zapytam: gdzie kupowaliście materiały izolacyjne do fundamentów : papę, mazidła, itp. ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 24.11.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Do wszystkich, ktorzy realizują lub zakończyli stan surowy:- nteresuje mnie jakie macie grubości ścian fundamentów (w tym piwnicy - jeżeli macie) wykonanych z bloczków fundamentowych i jakie bloczki,- jaką stosowaliście grubość ocieplenia ścian fundamentów,- czy stosowaliście cegę klinkierową do oblicowania podmurówki i jaką -wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wald11 24.11.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Witam wszystkichPisze pierwszy raz na lioscie ale czytam ją juz od dawna.Mam goraca prosbe o namiar na firme wypożyczajca zageszczarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wald11 24.11.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Do wszystkich, ktorzy realizują lub zakończyli stan surowy: - nteresuje mnie jakie macie grubości ścian fundamentów (w tym piwnicy - jeżeli macie) wykonanych z bloczków fundamentowych i jakie bloczki, - jaką stosowaliście grubość ocieplenia ścian fundamentów, - czy stosowaliście cegę klinkierową do oblicowania podmurówki i jaką -wymiary. Właściwie zakończyłem stan surowy. Budowalem zgodnie z projektem sciany fundamentowe z bloczkow o gerubosci 25 cm, ocieplenie styropianem 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 24.11.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Witam Świeżych i Stałych Bywalców ! Ponawiam prośbę o namiary na zaufanego murarza !!! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts