Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pawson!

To kto jescze jest w Abramowicach? Choć ja w Prywatnych, a to własciwie bliżej Głuska i Kalinówki, i niektórzy mylą z Abramowicami prawdziwnymi.

witaj Monika :-)

zeby Pawson mnie nie wyprzedzil a i zeby ciebie nie trzymac dluzej w niewiedzy, to powiem :

to Idkam i ja budujemy w tych okolicach - dokladnie w Kalinowce (przed Abramowicami)

Mazmarc ma zamiar tez tam budowac

:D :D

witajcie!

moja radość nie ma końca!

:) :) :) :) :) O D P A L I L I Ś M Y :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

wreszcie będzie co oglądac! zapraszamy przy kolejnej wycieczce! jednak zdążyliśmy przed zimą no i nie jestesmy ostatni - za nami jeszcze dyz. MaPi raczej już nie dogonimy.

Stmara, gratulacje.

Monika - witaj a klubie!!

U nas mury pną się do góry, jutro zamawiam strop i nadproża.

Dzisiaj poprosiłem majstra żeby rozebrał kawałek świeżo ułożonej ściany w garażu, bo jakoś rozmieszczenie okien mi się trochę nie podobało :lol:

Ale nawet się na mnie nie wkurzył :wink:

Pozdrawiam

Mogę śmiało polecac mojego gazownika (jak tylko zrobi u mnie), czyli w przyszłym tygodniu. Ale jak ktoś potrzebuje namiar to służe na priv - proszę o info.

FAcet załatwia za mnie wszystko. Zrobił przyłącze wodne, zaraz zrobi gazowe.

Fizyku: mój hydrauik od przyłacza wodnego chwilowo zajęty - czy twój fachowiec ma czas po niedzieli coby zrobic u mnie przyłacze wodne? daj namiary!

Rafał - na poprzedniej stronie podałem namiary publicznie. U mnie uprawomacnia się 16 gaz. Wtedy pewnie będzie robił u mnie - ale mówił że to 3-4 dni roboty maksymalnie. Więc dzwoń do Pana Tomasza. Telefon w poprzednich postach. :wink: NIe można przecież tak często robić reklamy. A powąznie gość nazywa się Mosek, a nr powtórzę 601270714.

Fizyk - oczywiscie Twoim gruzem bardzo chetnie się zaopiekuję :)

Źle mnie zrozumiałaś. Nie pisałem o opiece, tylko o przytulaniu oraz nie o gruzie - a o sobie. :D :D :lol: :wink:

Spotkanie być musi. Zapraszam również do nas. Moi dekarze birą podobno 50 zł za m2, ale robią naprawdę extra. Myślę, że można by z nimi ponegocjować. W cenie wieźba, foliowanie, łatowanie i kontrłatowanie, obróbki blacharskie, no i dachówkowanie.

Dostałem ofertę na okna z Salamandra.

Polecam obsługę - są naprawdę super!!! Pani była bardzo miła (firma Okno dom z Łęczyńskiej 1). Obiecała, że skontaktuje się ze mną jak oferta będzie gotowa. Tak też się stało. Ofertę otrzymałem. Okna są super, ale .... za mój komplecik - około 19 tys. PLN. Tyle to ja niestety na okna nie wydam. Budżet nie przetrzyma tego. Ale firmę polecam.

A teraz coś z drugiej strony medalu: firma KOLOR jest spalona!!!! Gościo nawet się do mnie nie odezwał dzisiaj również. W takim układzie został zdyskwalifikowany. Totalny K.O. Jeszcze postaram się kiedyś rozmówić z szefem - jak wykuruje nogę. Mam już nawet pewien plan. Ale o tym na spotkaniu, bo jeszcze ktoś niepowołany przeczyta i nici z planu. W każdym razie staję w szeregu obok Mity i zdecydowanie ODRADZAM firmę KOLOR!!!!!!

Ogłaszam BOJKOT w/w.

No trochę mi ulżyło. :wink:

Witam !!!

U mnie piasek ubity i zalany chudym betonem . Dzień zaczął się bardzo przyjemnie .Gościo który przyjechał ubijac piasek wjechał na działkę i przez kilka minut nie kwapił się do wyścia tylko rozparł się w fotelu .W końcu zniecierpliwiony wychylił glowe z samochodu i krzyknął : dlaczego nie zdejmujecie maszyny z "paki" ??? Kto ma to robić ja ???? Zdębiałem :o .Podszedłem do gościa i zapytałem czy sie dobrze czuje . A on na to pyta ponownie : kto ma to robić -ja ???? A kto pytam -moze ja . Popatrzył na mnie i powiedział skruszony -to przebieram się .Przebrał się i zrobił co do niego należało .Trwało to okolo 1,5 godziny i nawet dobrze to zrobił . Zainkasował 100 zł i pojechał .Sam nie wiem co o tym myślec .

pozdro D.RZ

Witam !!!

U mnie piasek ubity i zalany chudym betonem . Dzień zaczął się bardzo przyjemnie .Gościo który przyjechał ubijac piasek wjechał na działkę i przez kilka minut nie kwapił się do wyścia tylko rozparł się w fotelu .W końcu zniecierpliwiony wychylił glowe z samochodu i krzyknął : dlaczego nie zdejmujecie maszyny z "paki" ??? Kto ma to robić ja ???? Zdębiałem :o .Podszedłem do gościa i zapytałem czy sie dobrze czuje . A on na to pyta ponownie : kto ma to robić -ja ???? A kto pytam -moze ja . Popatrzył na mnie i powiedział skruszony -to przebieram się .Przebrał się i zrobił co do niego należało .Trwało to okolo 1,5 godziny i nawet dobrze to zrobił . Zainkasował 100 zł i pojechał .Sam nie wiem co o tym myślec .

pozdro D.RZ

Darek - poprostu facet się zapomniał. Według starego kawału:

Idzie zajączek przez las i woła POPIEPRZONE MISIE, POPIEPRZONE MISIE, nagle wychodzi niedźwiedź i gapi się na zajączka. A zajączek krzyczy dalej: POPIEPRZYŁO MI SIĘ, POPIEPRZYŁO MI SIĘ :D :wink:

Życzę wszystkim miłęgo dnia.

do ALL

czy ktoś z was wmurowywał jakiś kamień węgielny pod swoje domostwo? co wkładaliście? był już taki topik na ogólnym forum ale tu chyba jeszcze nie! a zatem...

ja wsadziłem w butelkę: gazete z dnia rozpoczęcia budowy, rysunek naszego domku i rodziny (ręki naszej córci) oraz list- akt erekcyjny z małą modlitwą o powodzenie. zalewam to dzisiaj betonem w fundamentach.

Stmara ... wszystko OK, ale polecam tez zastosowac starodawne i sprawdzone metody (np: oblanie rozpoczecia budowy w gronie znajomych z forum :):):)

Co mi przypomina o planach zrobienia spotkania w jakims niedlugim terminie ... co wy na to ??

Pawsoniku, oczywiście. Kilka postów wyżej pisałam o konieczności wręcz spotkania. Kilka nowych osób przybyło, trzeba się poznać. A i jest kilka etapów do oblania, u każdego znajdzie się jakiś. Więc czekam na propozycje. Tylko u nas niestety ten weekend odpada :( .

Witam wszystkich w szczególności świeżo ujawnionych na tym forum :)

Spotkanie jak najbardziej, ale niestety bez nas :( chyba ze gdzieś stacjonarnie przy grilu lub piwie. Zaprosilibyśmy wszystkich do nas, ale ostatnio nasz czas jest nieprzewidywalny (nasz brzdąc jakoś nie lubi wycieczek) :( . Ale jak trochę podrośnie jak najbardziej. :)

Mam też pytanie: czy ktoś może orientuje się coś na temat podbitki, jaka jest lepsza i dlaczego i co byście polecali, no i gdzie najtaniej?

Czekam na bardzo szybkie odpowiedzi (czas mnie goni)

Pozdrowienia