Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Ale tak na poważnie, czy faktycznie przejście z wiatrołapu do garażu niesie za sobą .... kiepski zapach w domu (spaliny, samochód, itp)

Co o tym sądzicie? Mogę jeszcze zamurować przejście ...

A czy to jest bezpośrednie przejście? Przydałaby się jakaś "śluza".

No i trzeba pamiętać o kardynalnej zasadzie - do garażu wjeżdża się przodem a nie tyłem :) (no chyba, że ktoś ma rurę wydechową z przodu).

:-? Czyli odradzasz? :-?

Ja osobiście mam przejście, ale ze "śluzą" - korytarzykiem zamykanym z obu stron. Nie wiem, jak to u Ciebie wygląda.

Fizyk - oczywiście masz świadomość, kto jest właścicielką Waszego domku ;)?

Wiem. Pamiętam. Ciekawe co na to bank. CZy Twoja córcia ma zdolność kredytową???

Na działce powinienem byćjutro około 18 tej. Zapraszam. Potem będę dopiero w czwartek (chyba że w środę w miarę wcześnie wrócę z wyjazdu).

Fizyk,

wlasnie jestem po montazu drzwi wejsciowych. Kupilem w J.Lubelskim w firmie DERPAL.- 3tyś z dowozem imontzem.sosnowe-, 4 rygle,bolce antywywazeniowe. grube 6,5cm. Takie same sa w GORANIE na wolskiej tylko róznica w cenie- kosztuja ok.5tys.

Podejzewam ze goran je kupuje od Derpala i dalej sprzedaje.

Ella,

nie polecam ci ekip do podlóg od Kańczugowskiego. Firma przereklamowana i nie ta liga.

Pozdrawiam

agamon

Witajcie w ten chmurny poranek.

Zaczynają się rozterki młodego budowniczego. W projekcie mam komin wentylacyjny z cegły 4 kanały 140x140. Jednym z nich ma iść komin spalinowy z kotła gazowego fi 130. Tak jest narazie ale ... gdybym zastosował schiedla pionowego na tej samej szerokości weszło by 6 kanałów ale 120x170 i teraz ... czy można taką rurę idącą od kotła odrobinę spłaszczyć żeby weszła do węższego kanału? Kogo tu spytać, fachowców od kotłów? Kuminiorza?

Kto ma dobrego fachowca od przylacza gazowego??

My mamy dobrego ale bez uprawnien na Lublin a podobno bedzie pozniej problem z odbiorem wiec chyba powinnam miec kogos z tego terenu.

Fizyk Ty chyba juz kogos masz??

Eve - oczywiście że ma KOGOŚ - FIZULĘ :D :D :wink:

Gdzieś powyżej pisałem o człowieku. On jest od gazu i od wody. Pan Tomasz Mosek. Nr tel. 601 270 714.

Oj żono, żono :D . Bycie w pracy wcale nie oznacza pracowania :D :wink: .

W sprawie OCZYSZCZALNI (POŚ)

Idkam

rozmawiałem z firmą Hydrosystem (instalują SOLTRANTZa). Koszt całkowity oczyszczalni drenażowej wraz z montażem, projektem oraz załatwieniem sprawy formalnej w urzędzie (zmiany do projektu) wynosi u nich 6790 zł brutto. Mnie już nic nie interesuje.

Czy Tobie dali lepszą ofertę.

Minusem tego jest że zryją mi całą działkę przed domem - drenaże.

Fizyk i Ella

koszt oczyszczalni Bio-Eko (bezdrenażowej) wraz z montażem 6500 zł. Czy w tym jest również projekt ? Do tego trzeba doliczyć koszt studni chłonnej (materiały i robocizna), to całość zamknie się kwotą ok. 7600 zł.

Nie będę miał zrytej działki ale jest wyższy koszt.

Co wybrać ?

Pozdrawiam

Wiesiek

W sprawie OCZYSZCZALNI (POŚ)

Idkam

rozmawiałem z firmą Hydrosystem (instalują SOLTRANTZa). Koszt całkowity oczyszczalni drenażowej wraz z montażem, projektem oraz załatwieniem sprawy formalnej w urzędzie (zmiany do projektu) wynosi u nich 6790 zł brutto. Mnie już nic nie interesuje.

Czy Tobie dali lepszą ofertę.

Minusem tego jest że zryją mi całą działkę przed domem - drenaże.

Fizyk i Ella

koszt oczyszczalni Bio-Eko (bezdrenażowej) wraz z montażem 6500 zł. Czy w tym jest również projekt ? Do tego trzeba doliczyć koszt studni chłonnej (materiały i robocizna), to całość zamknie się kwotą ok. 7600 zł.

Nie będę miał zrytej działki ale jest wyższy koszt.

Co wybrać ?

Pozdrawiam

Wiesiek

Witaj Wiesiek

Przy zmianie POŚ z jednej na drugą nie potrzeba projektu (przynajmniej takie mam informacje - jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi :roll: ).

Mnie i Ellę Bioeko kosztowało brutto niecałe 6 tys (załapaliśmy się - dzięki Elli na wcześniejszą promocję). Zakładam koszt całkowity na 7,5 tys zł. Kilka miesięcy temu firma Hydrosystem dała mi ofertę na ... 8,8 tys. Wiem że w tym czasie kurs EUR się zmienił. Ale u mnie tez wchodzi w grę ukształtowanie terenu. Bioeko + studnia jest najlepszym rozwiązaniem.