fizyk 22.08.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Okna mają być za trzy tygodnie. A teraz czas na poszukiwanie drzwi. Słucham propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.08.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Ale w między czasie - tzw. murarze obiecali zrobić mur!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.08.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Fizyk na dachu...Fizyk na kominie ... A kiedy Fizyk w Kosmosie ??? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.08.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 U mnie tez mur (no dobra, bardzo mały murek będzie jednak..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.08.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Dzięki Wszystkim za opinie !!! Będę myślał ... ale chyba z przewagą zamurowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.08.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Witajcie, Ale tak na poważnie, czy faktycznie przejście z wiatrołapu do garażu niesie za sobą .... kiepski zapach w domu (spaliny, samochód, itp) Co o tym sądzicie? Mogę jeszcze zamurować przejście ... A czy to jest bezpośrednie przejście? Przydałaby się jakaś "śluza". No i trzeba pamiętać o kardynalnej zasadzie - do garażu wjeżdża się przodem a nie tyłem (no chyba, że ktoś ma rurę wydechową z przodu). Czyli odradzasz? Ja osobiście mam przejście, ale ze "śluzą" - korytarzykiem zamykanym z obu stron. Nie wiem, jak to u Ciebie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.08.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak wygląda karpiówka fizyków, to zapraszamy do nas!!!! Ja kcem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.08.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 A w ogóle widzę, że Wy mnie tu wszyscy niedługo przegonicie ... My po stanie surowym jakoś przestaliśmy się spieszyć... Wszystko powolutku, bez grafiku, bez stresu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.08.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Fizyk - oczywiście masz świadomość, kto jest właścicielką Waszego domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Fizyk - oczywiście masz świadomość, kto jest właścicielką Waszego domku ? Wiem. Pamiętam. Ciekawe co na to bank. CZy Twoja córcia ma zdolność kredytową??? Na działce powinienem byćjutro około 18 tej. Zapraszam. Potem będę dopiero w czwartek (chyba że w środę w miarę wcześnie wrócę z wyjazdu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 22.08.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Fizyk,wlasnie jestem po montazu drzwi wejsciowych. Kupilem w J.Lubelskim w firmie DERPAL.- 3tyś z dowozem imontzem.sosnowe-, 4 rygle,bolce antywywazeniowe. grube 6,5cm. Takie same sa w GORANIE na wolskiej tylko róznica w cenie- kosztuja ok.5tys.Podejzewam ze goran je kupuje od Derpala i dalej sprzedaje.Ella,nie polecam ci ekip do podlóg od Kańczugowskiego. Firma przereklamowana i nie ta liga.Pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.08.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Agamon - dlaczego tak twierdzisz odnośnie Kańczugowskiego. Pare osób z forum robiło i polecają. Moi znajomi - spoza forum - też robili - i twierdzą że gość jest OK.??? Mi włąsnie on ma robić. Z tym że jestem z polecenia jego znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 23.08.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witajcie w ten chmurny poranek.Zaczynają się rozterki młodego budowniczego. W projekcie mam komin wentylacyjny z cegły 4 kanały 140x140. Jednym z nich ma iść komin spalinowy z kotła gazowego fi 130. Tak jest narazie ale ... gdybym zastosował schiedla pionowego na tej samej szerokości weszło by 6 kanałów ale 120x170 i teraz ... czy można taką rurę idącą od kotła odrobinę spłaszczyć żeby weszła do węższego kanału? Kogo tu spytać, fachowców od kotłów? Kuminiorza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 23.08.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Kto ma dobrego fachowca od przylacza gazowego??My mamy dobrego ale bez uprawnien na Lublin a podobno bedzie pozniej problem z odbiorem wiec chyba powinnam miec kogos z tego terenu.Fizyk Ty chyba juz kogos masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 23.08.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Fizyk na dachu... Fizyk na kominie ... A kiedy Fizyk w Kosmosie ??? M Jeszcze zapomniałeś napisać: Fizyk w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.08.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Kto ma dobrego fachowca od przylacza gazowego?? My mamy dobrego ale bez uprawnien na Lublin a podobno bedzie pozniej problem z odbiorem wiec chyba powinnam miec kogos z tego terenu. Fizyk Ty chyba juz kogos masz?? Eve - oczywiście że ma KOGOŚ - FIZULĘ Gdzieś powyżej pisałem o człowieku. On jest od gazu i od wody. Pan Tomasz Mosek. Nr tel. 601 270 714. Oj żono, żono . Bycie w pracy wcale nie oznacza pracowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 23.08.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 W sprawie OCZYSZCZALNI (POŚ) Idkam rozmawiałem z firmą Hydrosystem (instalują SOLTRANTZa). Koszt całkowity oczyszczalni drenażowej wraz z montażem, projektem oraz załatwieniem sprawy formalnej w urzędzie (zmiany do projektu) wynosi u nich 6790 zł brutto. Mnie już nic nie interesuje.Czy Tobie dali lepszą ofertę.Minusem tego jest że zryją mi całą działkę przed domem - drenaże. Fizyk i Ella koszt oczyszczalni Bio-Eko (bezdrenażowej) wraz z montażem 6500 zł. Czy w tym jest również projekt ? Do tego trzeba doliczyć koszt studni chłonnej (materiały i robocizna), to całość zamknie się kwotą ok. 7600 zł.Nie będę miał zrytej działki ale jest wyższy koszt. Co wybrać ? PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 W sprawie OCZYSZCZALNI (POŚ) Idkam rozmawiałem z firmą Hydrosystem (instalują SOLTRANTZa). Koszt całkowity oczyszczalni drenażowej wraz z montażem, projektem oraz załatwieniem sprawy formalnej w urzędzie (zmiany do projektu) wynosi u nich 6790 zł brutto. Mnie już nic nie interesuje. Czy Tobie dali lepszą ofertę. Minusem tego jest że zryją mi całą działkę przed domem - drenaże. Fizyk i Ella koszt oczyszczalni Bio-Eko (bezdrenażowej) wraz z montażem 6500 zł. Czy w tym jest również projekt ? Do tego trzeba doliczyć koszt studni chłonnej (materiały i robocizna), to całość zamknie się kwotą ok. 7600 zł. Nie będę miał zrytej działki ale jest wyższy koszt. Co wybrać ? Pozdrawiam Wiesiek Witaj Wiesiek Przy zmianie POŚ z jednej na drugą nie potrzeba projektu (przynajmniej takie mam informacje - jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi ). Mnie i Ellę Bioeko kosztowało brutto niecałe 6 tys (załapaliśmy się - dzięki Elli na wcześniejszą promocję). Zakładam koszt całkowity na 7,5 tys zł. Kilka miesięcy temu firma Hydrosystem dała mi ofertę na ... 8,8 tys. Wiem że w tym czasie kurs EUR się zmienił. Ale u mnie tez wchodzi w grę ukształtowanie terenu. Bioeko + studnia jest najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 23.08.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 kurde tak piszecie i piszenie o tych POŚ-ach moze i ja bym sobie zrobil i tak bede mial studnie chlonna wiec w sumie luzik ... HMMM - trza poknuć na razie jestem jednak zatwardzialym zwolennikiem szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.08.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 HMmmmm??? Zatwardziały zwolennik szamba?? W skrócie ZZSZ. A może poprostu Szambelan???? CZeść Pawson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts