Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Ella,

nie polecam ci ekip do podlóg od Kańczugowskiego. Firma przereklamowana i nie ta liga.

Pozdrawiam

agamon

Ostatnio słyszałam coraz więcej uwag krytycznych o ekipie tego pana i ostatecznie ktoś skierował mnie... do jego teścia, który zajmuje się tym samym, a jest podobno dużo lepszy i ... tańszy. Jestem już z nim umówiona za dwa tygodnie.

Ciekawa jestem, ile K. brał od Was za m2?

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ella,

nie polecam ci ekip do podlóg od Kańczugowskiego. Firma przereklamowana i nie ta liga.

Pozdrawiam

agamon

Ostatnio słyszałam coraz więcej uwag krytycznych o ekipie tego pana i ostatecznie ktoś skierował mnie... do jego teścia, który zajmuje się tym samym, a jest podobno dużo lepszy i ... tańszy. Jestem już z nim umówiona za dwa tygodnie.

I teraz mi o tym mówicie?????

Ella,

Pozdrawiam

agamon

I teraz mi o tym mówicie?????

Fizyczku, dla mnie decyzja to kwestia ostatnich dni, a nie wiedziałam, że się umawiasz z tym panem...

A może mógłbyś to jeszcze odkręcić?

Grzesiek (Fizyk)

Kańczugowski robił mi wylewki ok. 4 tygodnie temu. Jestem z nich zadowolony. Słyszałem że ma on dwie ekipy do robienia wylewek. Może ktos trafi na tą gorszą ekipę. Ja płaciłem po 10 zł za m.kw. za robociznę. 204 m.kw zrobili mi w 8 godzin.

Jeżeli chodzi o oczyszczalnię, ta ja niestety mam w projekcie szambo, a teraz chcę zmienić na oczyszczalnię. Zmiana do projektu (projekt oczyszczalni) kosztuje ok. 400 - 600 zł. niestety.

Tak więc mam dylemat.

Fizyk to w końcu jakie wybrałeś te okna (podaj producenta oraz profil).

Pozdrowienia

Wiesiek

Kanczugowskiemu płaciłem po 10zł/m2.Moje uwagi to:

1/ posadzka wyciera sie widac nierówne wymieszanie cenentu z piachem

2/ są garby- obiecal poprawic

3/pomylil sie w wysokosci podlogi o 2cm. !!!

4/ ekipa bardzo nieprzyjemna wrecz powiem hamska- odzywki

5/pracownicy śloje- pety rzucali w zaprawe podłogi- efekt jeden pet zabetonowany przy powierzchni podłogi

6/ wyłudzili bezczelnie ode mnie 100zł. - Kanczugowski oddał mi

Sam Kańczugowski jest miły i sympatycznym , swoim zachowanie budzi zaufanie.

Podobnie bylo u sąsiada - Ella rozmawiałaś z nim jak bylismy u was na dzialce.

Grzesiek (Fizyk)

Kańczugowski robił mi wylewki ok. 4 tygodnie temu. Jestem z nich zadowolony. Słyszałem że ma on dwie ekipy do robienia wylewek. Może ktos trafi na tą gorszą ekipę. Ja płaciłem po 10 zł za m.kw. za robociznę. 204 m.kw zrobili mi w 8 godzin.

A u moich znajomych zrobił za 12zł/m2 :roll: ... Teść też robi za 10zł.

Jeżeli chodzi o oczyszczalnię, ta ja niestety mam w projekcie szambo, a teraz chcę zmienić na oczyszczalnię. Zmiana do projektu (projekt oczyszczalni) kosztuje ok. 400 - 600 zł. niestety.

Tak więc mam dylemat.

Pozdrowienia

Wiesiek

Ja też miałam w projekcie szambo i nie płaciłam za zmianę :o .

Kanczugowskiemu płaciłem po 10zł/m2.Moje uwagi to:

1/ posadzka wyciera sie widac nierówne wymieszanie cenentu z piachem

2/ są garby- obiecal poprawic

3/pomylil sie w wysokosci podlogi o 2cm. !!!

4/ ekipa bardzo nieprzyjemna wrecz powiem hamska- odzywki

5/pracownicy śloje- pety rzucali w zaprawe podłogi- efekt jeden pet zabetonowany przy powierzchni podłogi

6/ wyłudzili bezczelnie ode mnie 100zł. - Kanczugowski oddał mi

Sam Kańczugowski jest miły i sympatycznym , swoim zachowanie budzi zaufanie.

Podobnie bylo u sąsiada - Ella rozmawiałaś z nim jak bylismy u was na dzialce.

Agamon, to współczuję :( ...

W sprawie OCZYSZCZALNI (POŚ)

Idkam

rozmawiałem z firmą Hydrosystem (instalują SOLTRANTZa). Koszt całkowity oczyszczalni drenażowej wraz z montażem, projektem oraz załatwieniem sprawy formalnej w urzędzie (zmiany do projektu) wynosi u nich 6790 zł brutto. Mnie już nic nie interesuje.

Czy Tobie dali lepszą ofertę.

Minusem tego jest że zryją mi całą działkę przed domem - drenaże.

Za 2 tygodnie będę już po ... więc dam znać o kosztach, coś tam ostatnio potaniało, ale z tego co mi się przypomina to podobna cena.

M

Mnie Kańczugowskiego polecił chyba Yares, ale równocześnie ludzie od hydrauliki. To moi znajomi, a on jest z kolei ich dobrym znajomym. Liczę więc, że będzie dobrze zrobione. Już za późno na zmianę. U mnie słowo droższe pieniędzy. Umówiłem się. Przynajmniej mam po (chyba) 10 za m2. Mam zapisane w kajeciku. Ale coś jeszcze wytargowałem. Chyba 8 zł/m2.

Okna z Oknostylu. Belgijski producent Deceunick . Profil 5 komorowy Zendow. Obustronna okleina. Złoty dąb.

Witajcie,

Mariucha to Twoja wina !!! :evil: :wink:

Jesteśmy przecież po to, żeby sobie pomagać :wink: :wink:

Ja już niestety, jakbym chciał drzwi z powrotem to nie mam nadproża

Słuchajcie, czytając nasze posty często pojawiają sie pytania odnosnie wykonawców, ktoś szuka ekipy do stanu surowego, do tynków, glazury, gazu, wody................................................

Możeby te wszystkie informacje zebrać w jedno miejsce, jaśli ktoś by potrzebował sprawdzonej ekipy to by mial od razu namiary. W miejscu tym mozna również umieścić dane firm/wykonawców, których uslug nie polecacie gdyz nie byliście z tego zadowoleni.

Pomysl ten podpatrzyłem w grupie szczecińskiej , niestety nie jestem zbyt biegły by zorganizować to na komputerze.

Co Wy na to :o

ekstra koncept ...

tylko by to trzeba gdzies na serwerze zamiescic poza forum hmm ....

kto by to mogl zrobic .... ??? hmmm ???

moze jacys ochotnicy ??

NO I NIE PODPISAL .... do spolki ze swoja ekipa drugi raz mnie okradl .... a nie bede na nich glosowal :lol: :lol: :lol:

Chociaz z drugiej strony czego sie mozna po NICH spodziewac ... oklamac i wykorzystac jeleni ktorzy w przeciwienstwie do innych grup spolecznych nie pojada na wiejska rzucac kamieniami w policjantow .... oj nie lubie nie lubie ...

No ale nic to trzeba sie dalej mordowac z budowa i juz ....

ekstra koncept ...

tylko by to trzeba gdzies na serwerze zamiescic poza forum hmm ....

kto by to mogl zrobic .... ??? hmmm ???

moze jacys ochotnicy ??

Poza forum !!! Najlepiej z hasłem znanym tylko nam.

Sorki, ale w tych tematach ... nie pomogę :oops:

Paweł,

Stasio się u mnie zameldował, zaczyna :wink:

Vitek się u mnie zameldował, zaczyna kończyć :wink:

Handrysz z Fadromą się u mnie zamelduje po niedzieli :wink:

Hydrosystem się u mnie melduje za 2 tygodnie :wink:

Ogrodzenie ... po wszystkim :wink:

Możecie kogoś polecić do wykonania ogrodzenie z siatki???

Ja tez nie będę głosował na tego %^&*%I%#%I^%#@II ze swoją )**&^*^%^%$*$^*&% kliką!!!!!!!!!!!!!!!!!

A dlaczego nie zrobić CZARNEJ LISTY wykonawców dostępnej dla wszystkich. To jest dobry argument przy negocjacjach odnośnie ceny i jakości.

Pomysł z wykonawcami dobrymi jest dobry, ale takich ((*&^(%$$ umieścił bym na forum!!! (np. KOLOR)

idkam - melduje sie ... :lol: :lol: :lol:

a czemu robisz w tym roku POS ??

co do ogrodzen jesli na podmurowce to jest gosc co robi teraz u mnie to studnie chlonna. wg mnie jest OK. wysle ci namiar na priv.

Wyślij, wyślij !!!

POS ... gruby temat, zaplanowany i zabudżetowany na ten rok :wink:

Chce zrobić wstępny porządek na działce i już tego nie ruszać.