Ella 26.08.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 A mi się podoba taki czernyszek: Ale wiesz, że do czernyszki obowiązkowo w komplecie basset ? A na marginesie, mam teraz z nimi urwanie głowy, bo Ona przeżywa właśnie "te dni" , a On śpiewa serenady ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.08.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ellu - czy ekipa pana Marka jest naprawde tak dobra jak o niej mówi? Hmm, dobra może i jest, ale trzeba panów pilnować tak samo jak każdych innych. W zasadzie powinien to robić p. Marek, ale jest tak zakręcony ostatnio, że daje ekipie rozporządzenia i pędzi gdzieś dalej. W efekcie tego moje drzwi tarasowe zostały zamontowane trochę krzywo i musieli poprawiać. Ale generalnie są chyba OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.08.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 ella i fizyk: oczyszczalnia taka jak wasza kosztuje 6480 do tego wykopanie pod nia dziury w ziemi i ew. zabetonowanie stopy coby miala na niej stanac. i zmiana do pozwolenia albo cus takiego ... robiliscie to ?? i moze macie jakies szacunki ile rocznie kosztuje utrzymanie takiego ustrojstwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.08.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ellu - czy ekipa pana Marka jest naprawde tak dobra jak o niej mówi? Hmm, dobra może i jest, ale trzeba panów pilnować tak samo jak każdych innych. W zasadzie powinien to robić p. Marek, ale jest tak zakręcony ostatnio, że daje ekipie rozporządzenia i pędzi gdzieś dalej. W efekcie tego moje drzwi tarasowe zostały zamontowane trochę krzywo i musieli poprawiać. Ale generalnie są chyba OK. No to przypilnuję, żeby Pan Marek był przez cały czas. W końcu za to mu płacę. Zresztą obiecał - że będzie . Moich chłopaków od tynków mogę śmiało polecić. 10 zł/m2. Tynki się wszystkim (z właścicielem włącznie) podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.08.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 ella i fizyk: oczyszczalnia taka jak wasza kosztuje 6480 do tego wykopanie pod nia dziury w ziemi i ew. zabetonowanie stopy coby miala na niej stanac. i zmiana do pozwolenia albo cus takiego ... robiliscie to ?? i moze macie jakies szacunki ile rocznie kosztuje utrzymanie takiego ustrojstwa ?? Dziurę u mnie wykopała wcześniej koparka, nie bardzo wiem, co to ta "stopa", zmianę do pozwolenia zrobiłam błyskawicznie, bezproblemowo i bezpłatnie. Roczny koszt utrzymania - to koszt prądu do pompki - czyli taki jak przy zwykłej żarówce. Rocznie, jeśli dobrze pamiętam (w razie czego niech mnie Fizyk poprawi) wychodzi ok. 150-180zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Wychodzi tak jak pisze Ella. Stopa Ellu, byłaby wtedy jakbyś wybetonowa spód swojeo wykopu na POŚa. Byłaby oczyszczalnia na betonowej stópce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.08.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ja mam namiary na bardzo dobergo tynkarza - bierze 8 PLN/m, ale mój dom ponoć ma robić 2 miesiące - robi sam wszystko . Ale podobno jest bardzo dobry i dokładny i jeszcze do rany przyłóż... Tylko te 2 miesiące jakoś mnie przestraszyły... Oczywiście tynki w przyszłym roku u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.08.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Pan Mariusz Tynk robił u mnie 4 dni. Tynki z agregatu. Dodatkowo wydałem jakieś 2,5 tys zł na materiały czyli : piach do tynków, wapno, cement I, gips (ładny gips ), prowadnice 6 mm, oraz narożniki pod tynki tradycyjne. Wszystkie narożniki mam obrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.08.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Pan Mariusz Tynk robił u mnie 4 dni. Tynki z agregatu. Dodatkowo wydałem jakieś 2,5 tys zł na materiały czyli : piach do tynków, wapno, cement I, gips (ładny gips ), prowadnice 6 mm, oraz narożniki pod tynki tradycyjne. Wszystkie narożniki mam obrobione To rzeczywiście fajnie. Tamten podobno jest artysta, ale chyba nie będę miała czasu na artystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.08.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Pan Mariusz Tynk robił u mnie 4 dni. Tynki z agregatu. Dodatkowo wydałem jakieś 2,5 tys zł na materiały czyli : piach do tynków, wapno, cement I, gips (ładny gips ), prowadnice 6 mm, oraz narożniki pod tynki tradycyjne. Wszystkie narożniki mam obrobione To rzeczywiście fajnie. Tamten podobno jest artysta, ale chyba nie będę miała czasu na artystów czemu ?? miala bys w domu prawdziwe dzieło sztuki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.08.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Pan Mariusz Tynk robił u mnie 4 dni. Tynki z agregatu. Dodatkowo wydałem jakieś 2,5 tys zł na materiały czyli : piach do tynków, wapno, cement I, gips (ładny gips ), prowadnice 6 mm, oraz narożniki pod tynki tradycyjne. Wszystkie narożniki mam obrobione To rzeczywiście fajnie. Tamten podobno jest artysta, ale chyba nie będę miała czasu na artystów czemu ?? miala bys w domu prawdziwe dzieło sztuki ... Żeby je potem farbą zamalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 26.08.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Pan Mariusz Tynk robił u mnie 4 dni. Tynki z agregatu. Dodatkowo wydałem jakieś 2,5 tys zł na materiały czyli : piach do tynków, wapno, cement I, gips (ładny gips ), prowadnice 6 mm, oraz narożniki pod tynki tradycyjne. Wszystkie narożniki mam obrobione To rzeczywiście fajnie. Tamten podobno jest artysta, ale chyba nie będę miała czasu na artystów czemu ?? miala bys w domu prawdziwe dzieło sztuki ... Żeby je potem farbą zamalować? malować przy małym dziecku ... ? bez sensu ... zostawić jak jest to z czasem nabierze jeszcze większej wartości jak dojdą jakieś drobne freski, szlaczki itp .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.08.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Pan Mariusz Tynk robił u mnie 4 dni. Tynki z agregatu. Dodatkowo wydałem jakieś 2,5 tys zł na materiały czyli : piach do tynków, wapno, cement I, gips (ładny gips ), prowadnice 6 mm, oraz narożniki pod tynki tradycyjne. Wszystkie narożniki mam obrobione To rzeczywiście fajnie. Tamten podobno jest artysta, ale chyba nie będę miała czasu na artystów czemu ?? miala bys w domu prawdziwe dzieło sztuki ... Żeby je potem farbą zamalować? malować przy małym dziecku ... ? bez sensu ... zostawić jak jest to z czasem nabierze jeszcze większej wartości jak dojdą jakieś drobne freski, szlaczki itp .... dzielo sztuki zamalowac ?? no nie ... toz to wandalizm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.08.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Pan Mariusz Tynk robił u mnie 4 dni. Tynki z agregatu. Dodatkowo wydałem jakieś 2,5 tys zł na materiały czyli : piach do tynków, wapno, cement I, gips (ładny gips ), prowadnice 6 mm, oraz narożniki pod tynki tradycyjne. Wszystkie narożniki mam obrobione To rzeczywiście fajnie. Tamten podobno jest artysta, ale chyba nie będę miała czasu na artystów czemu ?? miala bys w domu prawdziwe dzieło sztuki ... Żeby je potem farbą zamalować? malować przy małym dziecku ... ? bez sensu ... zostawić jak jest to z czasem nabierze jeszcze większej wartości jak dojdą jakieś drobne freski, szlaczki itp .... Tiaa - a potem mnie ktoś podkabluje, że dzieci do roboty wykorzystuję Dotego dzieła już obowiązkowo bym musiała P4 założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.08.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Nasza Lidka miała możliwość "wyszumieć się" na ścianie. Jedną ścianę zostawiliśmy jej do dyspozycji. Fajnie było. Jej się znudziło po jakimś czasie, ale jak przychodziły inne dzieci .... ale miały radochę . Widać było zasięg rąk!!!! Przy małych dzieciakach warto zostawić taką ściankę. Wtedy naprawdę żadziej się spotykały lewizny (czyt. rysunki na innych ścianach). Aż szkoda było potem zamalowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.08.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ale cisza - jak makiem zasiał!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.08.2005 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 No tak ... budowanie, pakowanie tornistrów, ostatnie dni wakacji i nie ma czasu na pisanie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 29.08.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 No tak ... budowanie, pakowanie tornistrów, ostatnie dni wakacji i nie ma czasu na pisanie na forum A ja np. nie mogłam przez cały weekend wejść na forum, cały czas wyświetlało mi się "przeciążenie bazy". U nas dzisiaj będzie zalewany strop. Kto chciałby zobaczyć to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.08.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Marta a gdzie braliście terivę? Czy w tam z okolic Rokitna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 29.08.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Nie, wzieliśmy z Bud-Mixu. Tam też wzięliśmy cegłę, kominy i pustaki stropowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts