Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie po weekendowej absencji (u Was też nie działało forum??)

U mnie firma M...m zaczęła robić mur oporowy. 8)

Mam już rozprowadzone rurki centralnego :D

W sobotę pracowałem bardzo ciężko fizycznie na budowie. Robiłem porządek z gruzem po tynkarzach. Ręce mnie bolą do dzisiaj. Nie kupujcie siekiery w Obi za 15 zł i szpadla w podobnej cenie. Do niczego się nie nadają. Siekierka wytrzymała 20 minut intensywnej pracy. Szpadelek troche więcej. Lepiej bym zrobił jak bym kupił na targu od ruskich :roll: .

Lepiej bym zrobił jak bym kupił na targu od ruskich :roll: .

.... tylko wtedy moglyby strzelac ...

Niech sobie strzela, byle promili z tego nie było ;)

Czy na dacharzo-dekarzy zawsze trzeba czekać :evil: ? Taka ładna pogoda, a oni nie u mnie robią :evil: :evil: .

Lepiej bym zrobił jak bym kupił na targu od ruskich :roll: .

.... tylko wtedy moglyby strzelac ...

Niech sobie strzela, byle promili z tego nie było ;)

Czy na dacharzo-dekarzy zawsze trzeba czekać :evil: ? Taka ładna pogoda, a oni nie u mnie robią :evil: :evil: .

baba - wyluzuj bo jak zaczynajac 3 m-ce po mnie skonczysz pierwsze to bede rwal wlosy z glowy :):):)

czołgiem!

ostatnio jakoś mniej mi się tu zaglądało tzn. zawsze coś tam wyczytam ale mało casu na pisanko.

fajnie ,ze wam wszystkim robota idzie do przodu.

U nas w piątek założyli wodę do środka fundamentów.

W czwartek wchodzi ekipa i zaczynają murowanie - do zalania stropów.

nareszcie będzie coś widać,ze wychodzi z ziemi

MaPi was to już raczej nie dogonimy ale depczemy wam po piętach.

Dyz - jak tam u ciebie? mam ochotę się tam zajechać do ciebie ile razy jadę do siebię ale jakoś ciągle w pośpiechu - no i nie wiem dokładnie gdzie to jest!

a'propos okien to dostałem wycenę na okna VEKA z firmy ANBUD - na ul. abramowickiej - profil Perfect Line (zaokrąglony) +ciepła ramka+obustronny złoty dąb+szprosy no i 55%rabatu. cena za cały komplet do mojej chałupki to ok 8700 z wstawieniem. Jedyny defekt to to,że w tym profilu zaokrąglonym rama ma 5 komór a skrzydło 4 - czy jakoś tak!

czy jakoś strasznie wpływa to na ciepłote samego okna i czy ta cena jest powalająca ? ktoś coś słyszał o tej firmie? kontakt mam od A.Ch. - mogę się podzielić jakby kto chciał![/b]

Veka jest OK - przynajmniej tak mówi Małysz :D :wink: .

Na bezpośrednie użytkowanie ilość komór nie powinna mieć znaczenia (tzn. nie ma znaczenia). Ciekawy jestem jak ci liczyli - czy tak jak za 5cio, czy 4-ro ??

Ja zdecydowałem się na Dekenicka. A z Veki miałem wycenę (tez dobrą), ale z ulicy Łęczyńskiej (trudno tam trafić).

Jeśli chodzi o siekierę od ruskich to jest jeszcze jedna zaleta - potrafi świecić w nocy :wink:

Na bezpośrednie użytkowanie ilość komór nie powinna mieć znaczenia (tzn. nie ma znaczenia). Ciekawy jestem jak ci liczyli - czy tak jak za 5cio, czy 4-ro ??

Ja zdecydowałem się na Dekenicka. A z Veki miałem wycenę (tez dobrą), ale z ulicy Łęczyńskiej (trudno tam trafić).

Jeśli chodzi o siekierę od ruskich to jest jeszcze jedna zaleta - potrafi świecić w nocy :wink:

moze dorastala w poblizu czernobyla ...

Toż ja właśnie o promilach pisała ;)

Stmara - poniżej zamieściłem "mapkę" osiedla iskra z zaznaczoną moją działką ... co prawda jeszcze była ładna, równiutka ale trafić wg tego planu chyba można :) To w tym ewkonie piasek taki tani? Może i ja bym się przerzucił ... ile chcą za piach do murowania?

http://img369.imageshack.us/img369/9863/osiedle13vu.jpg

Pawson - no właśnie nie wiem co mnie naleciało z tym widzimi się czy raczej wdzinam się (bo to razem z małżonką :wink: )

Stmara - no paru pilotów mieszka na moim osiedlu i ... jakoś tak nie wiem skąd się te zdjęcia wzięły :wink: Ta dwupasmówka to faktycznie ta za Kauflandem :) A jak chcesz namiary na piasek po 250,- za (również podobno 20t) to mogę podać. Mój majster mówił, że faktycznie gość sporo na tą ciężarówkę naładował.