idkam 08.09.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Idkam dzięki A kiedy można odwiedzić twoją budowę pozdrawiamy Monika i Tomek Witam jutro jestem caaaaały dzionek z przerwą na lunch - sprzątam. Zapraszam All. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.09.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Hej wszystkim, Czy ktoś z was kupował może żwir, jeśli tak to gdzie i za ile? A może tak jakieś małe spotkanko? Już chyba niewiele (o ile w ogóle) jest osób, które mają gołą ziemię ? A ja mam nadzieję, że od poniedziałku zacznął nam murować ściany poddasza. Marta, rozumiem że chodzi Ci o żwir do robienia betonu na budowie. Ja kupowałem u Handrysza, cena 70-80 PLN/tonę, ale przy małej ilości najlepiej opłaca się samemu przywieźć ( tylko trzeba mieć hak w samochodzie + przyczepkę). Zadzwoń do niego tel.602507987 on Ci powie skąd ten żwir odebrać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.09.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Fizyk To napisz jaką bramę garażową wybrałeś (chyba w kolorze złoty dąb) i ewentualnie namiary telefoniczne na firmę. Napisz też jakie będziesz miał parapety wewnętrzne (czy pasują do Twoich okien w kolorze złoty dąb (gdzie kupione i za ile). No i co u Ciebie z tą wełna do ocieplenia A więc wybrałem bramę firmy Droma (Ella też). Moja brama w złtym dębie kosztuje 2900 zł z montażem. Na razie zamówiłem bramę bez automatyki. Acha - zrezygnowałem z kasetonów. Pani jest bardzo miła. Przyjechała wymierzyła. Dzisiaj jak przyszli chłopaki od posadzek - okazało się , ze chyba jest źle przyjęta wysokość bramy. ZAdzwoniłem do pani. Bez problemu przyjechała z samego rana, sprawdziła czy jest OK. I było!! To ja się pomyliłem Więc myślę, że z bramą problemów mieć nie będę. Oto namiar: p. Agnieszka Kras - 668 158 358. Sprawa parapetów. To długa historia. Najpierw planowaliśmy w salonie drewniane a na górze agrromarmur. Przeliczyliśmy okna. Okazało się, że pomieszczenie gospodarcze odpada, kuchnia odpada (będziemy mieli parapeto-blat kuchenny ), odpada również łazienka - zrobi się parapet z glazury. Poza tym drzwi balkonowo - tarasowe. Wyszło nam że mamy do zrobienia ... tylko 6 okien !!!! z czego na już 5 !!!! - 3 do salonu i dwa do pokoi na górze. Za parapetami chodziliśmy w sobotę. Przechodziliśmy Rusałkę, Galę na Fabrycznej i .... moja żona znalazłą coś co ją zainteresowało naprawdę. Jakieś żółte z kreskami itd. Ale ... niestety - Stoisko nieczynne - zapraszamy klientów do naszego salonu firmowego w ... Markuszowie. Firma słynna i wogóle (parę osób polecało). Dzownimy - Do której pracują? Do 16 tej. To zdążymy. Pojechaliśmy. Pani nas poczęstowałą wodą mineralną i poszliśmy pooglądać kamienie. Pani nam pokazało zaledwie kilka. Żonie się spodobał oczywiście już wspomnainy żółty - oczywiście jak się mogłem spodziewać - MARMUR . Spodobał się jej również jakiś zagraniczny piaskowiec (nie pamiętam z jakiego kraju). Uf - odetchnąłem. Ale tylko na chwilę - Pani mnie poinformaował, że piaskowiec jest droższy od tego marmuru, który nam się spodobał !!!!! Stwierdziliśmy , że jak szaleć to szaleć. Uznaliśmy, że nie po to wyegzekwowałem odsetki od firmy M, żeby teraz kupywać tańsze parapety. No i stało się. Zamówiliśmy. Łączna powierzchnia to tylko 1,55 m2. Zapłaciliśmy (zapłacimy) 1 500 zł. . Będą na poniedziałek. Więc poszliśmy w innym kierunku. Parapety będą posować do wystroju wnętrza - ładny oplerowany piaskowiec ma się komponować z rustykalnym salonem i kuchnią. Na górze parapety będą się komponowały z korkową podłogą. Jest to kolor lekko żółty wpadający w jasny brąz. Zresztą zapraszam do siebie w czwartek. Będą drzwi, okna, glify i parapety. Na żywo. O wełnie pisałem, że decyduję się na TopRoock-a o grubości 18 cm + 5 cm. Wykonawce mam umówionego na początek paździornika. Swój człowiek. Jak zrobi ładnie to go chętnie polecę. A pro po Tomasza Kańczugowskiego - na razie jestem zadowolony ze współpracy. Jutro będę mógł wejść do mieszkania (dzisiaj kładzione posadzki) to opowiem jak robota wyszła. Myślę, że jest Ok. Ale do jutra z opinią n/t roboty - się wstrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.09.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Idkam dzięki A kiedy można odwiedzić twoją budowę pozdrawiamy Monika i Tomek Witam jutro jestem caaaaały dzionek z przerwą na lunch - sprzątam. Zapraszam All. Idkam - kiedy masz przerwę na lunch i kiedy ci się dzionek kończy?? Ja będę miał trochę czasu w przyszłym tygodniu. Chyba zrobię rundę po budowach. (Mam urlop). Wiecie, że w przyszłym tygodniu targi . MOże się spikniemy?? A może jakieś spotkanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.09.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Hej wszystkim, Czy ktoś z was kupował może żwir, jeśli tak to gdzie i za ile? A może tak jakieś małe spotkanko? Już chyba niewiele (o ile w ogóle) jest osób, które mają gołą ziemię ? A ja mam nadzieję, że od poniedziałku zacznął nam murować ściany poddasza. Martunia - cieszę się, że poddasze idzie w górę. Jestem za spotkaniem. Sobota i niedziela raczej odpada. Ale przyszły tydzień - tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.09.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Idkam - kiedy masz przerwę na lunch i kiedy ci się dzionek kończy?? Ja będę miał trochę czasu w przyszłym tygodniu. Chyba zrobię rundę po budowach. (Mam urlop). Wiecie, że w przyszłym tygodniu targi . MOże się spikniemy?? A może jakieś spotkanie?? Przerwa ok 13-14 Zobaczymy ile roboty mnie czeka? Targi? Gdzie? Spotkanie? Niestety... Zakopane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.09.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Niestety... Zakopane hehehehe - ładnie mi NIESTETY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.09.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 niestety... Zakopane hehehehe - ładnie mi niestety niestety ... Nie będę mógł się z wami spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 09.09.2005 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Fizyk Z Twoją żoną to podobnie jak z moją. Musimy się do Ciebie koniecznie wybrać, żeby zobaczyć jak się komponują okna (złoty dąb) z parapetami wewntrznymi.Jak będziesz miał już wszystko zamontowane to informuj, to za tydzień się wybierzemy.Pytałem się o bramy Wiśniowski w dwóch miejscach i zaskoczyła mnie Omega, gdzie cena była o 800 zł niższa.Zadzwonię jeszcze do Dromy. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.09.2005 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Fizyk, targi są 23-25 IX ... mój tydzień jest chyba krótszy bo u mnie to jeszcze dwa tygodnie zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 09.09.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Mariucha dzięki, zadzwonię popołudniu jak się Piotrek zjawi. Jeśli ktoś chce zobaczyć co to u nas wyrosło to dzisiaj między 17 a 18 będziemy na działce napewno. Prąd mają nam wkońcu podłączać . Spotkanie może być w następnym tygodniu i po targach. My na targi pójdziemy napewno, ale w sobotę albo w piątek, niedziela odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.09.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Jeśli macie ochotę na zobaczenie naszej folii na dachu - proszę o wcześniejszy telefon Od poniedziałku na folii będzie coraz więcej dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 09.09.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 A propos parapetów okazuje się, że naturalny kamień jest niewiele droższy od tego całego aglomarmuru (czy jak mu tam), ale o ile ładniej wygląda. Nam się spodobał nie taki typowy marmur, tylko taki bardziej matowy. Jego koszty podraża głównie niezbędna obróbka. Ale my planujemy nie mieć firanek, stąd musimy zainwestować w ładne parapety. Ja rzadko pisuję na forum, ale z nieopisaną radością cieszę się z Waszych postępów budowlanych (Mapi, DarekRz, Baba bud. itd). Serce rośnie, gdy domy rosną A ostatnio co dzień podpatruję budowę Darka i Małgosi Rz, bo tamtędy co dzień przejeżdżam odbierając Córę ze szkoły. Budujmy się nawzajem, ahoj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.09.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Czesc All u mnie dzisiaj zaczal sie klasc dach ... w KONCU ... kurcze jak tak piszecie o parapetach bramach oknach itd itp to wprawiacie mnie w kompletksy ... jakos sobie odpuscilem ostatnio Musze zaczac biegac i wyceniac wszystko co sie da .... GRATULUJE POSTEPOW wszystkim postepujacym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.09.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Pawson, żeby nie było Ci tak przykro to pomyśl o takich co dopiero w poniedziałak planują zalewać strop nad piwnicą i finalizować poziom "0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.09.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Czesc ! Jaka u Was pogoda? U mnie w Londynie upal ! Co jakis czas moze wpadne na lubelskie forum, zeby poczuc swojska budowlana atmosfere . Pa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 09.09.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witajcie,chciałabym prosić Was o namair na dobrego i w miarę taniego notariusza, dobrze by było również aby był możlwy wjazd do niego wózkiem inwakidzkim. Z góry dziękuję Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 09.09.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 09.09.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Czesc ! Jaka u Was pogoda? U mnie w Londynie upal ! Co jakis czas moze wpadne na lubelskie forum, zeby poczuc swojska budowlana atmosfere . Pa ! A u nas Ellu piknie jest. Piękne lato mamy tego lata (w końcu). I dobrze. Niech tak będzie aż do grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.09.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witajcie, chciałabym prosić Was o namair na dobrego i w miarę taniego notariusza, dobrze by było również aby był możlwy wjazd do niego wózkiem inwakidzkim. Z góry dziękuję Anka Ania - wydaje mi się, że dobry notariusz przygotuje dokumenty i może pojawić się w domu u osoby niepełnosprawnej. Trzeba tylko zadzwonić spytać, dostarczyć dokumenty. Notariusz też (chyba) człowiek. Ja formalności załatwiałem na ulicy Chopina. Idąc od Krakowskiego Przedm po lewej stronie za bankiem. Jest tam taka uliczka w lewo z parkingiem i brama. Jest też zresztą tablica. Nie pamiętam jak nazwisko kobiety. Ale jest to na parterze i dość sporo miejsca było, więc wózek powinien się zmieścić. Ale ja bym robił tak jak napisałem. Sprawa Pana Kańczugowskiego - jestem bardzo zadowolony z obsługi i posadzek. NIe ma petów. Są równe (przynajmniej na oko). Jutro zabiorę poziomicę i sprawdzę dołądnie. ALe nie ma możliwości, żeby było nierówno, bo dokłądnie było zaznaczone - dokąd lać. Teraz sobie podłoga powolutku schnie (z wyjątkiem momentów, kiedy ją polewm wodą - dziś dwa razy). Za moje 120m2 + folia, dylatacja, rozłożenie styropianu wyszło mnie 1400 zł. Uważam że nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts