Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Witam,

byłem i już wiem :

wełna szklana Ursa gr.5cm. - 4,22zł. netto / m2

gr.15cm - 12,19zł netto /m2

gr.20cm. - 16,08zł netto/m2

folia paroizolacyjna 0,2mm 0,82zł netto /m

płyty g-k zwykła 12,5 mm. 1,2*2,6m -15,70 szt. netto

transport i przechowanie do wiosny gratis.

co sądzicie o tych cenach?

czy na ocieplenie poddasza dawać szklaną wełnę czy mineralną?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej,

zakupy robię od poczatku w Stalmecie na Energetyków, jeśli chcesz dam Ci namiary na kumpla (powołasz się na mnie i powinno być taniej - zależy ile będziesz kupował)

styropian z organiki

transport gratis i przechowanie tez mam do wiosny ;)

okna - wynegocjowałem:

5% - upust fabryczny

19% - upust od firmy, w której wziąłem

5% - płatność gotówką

płyty g-k po 5.60 (Nidagips)

pozdr,

Zbyszek

p.s. wziąłem więcej wełny i prawdopodobnie trochę mi zostanie

Okazało się niestety, że lubelska firma, która sprowadzała Tondach, zrezygnowała :( .

W tej chwili negocjuję ceny w dwóch firmach krakowskich - gdyby ktoś jeszcze z okolic Lublina miał ochotę na Tondach, to zapewne rabaty byłyby jeszcze korzystniejsze. W razie czego dajcie znać.

Pozdrawiam :)

Marcy, czy mogłabyś podać namiary tej firmy w Chełmie? Chętnie zrobiłabym tam wycenę.

A odpowiedzialność pośrednika za towar, gwarancja współpracy w razie problemów - to sprawy absolutnie konieczne. W innym wypadku cała operacja jest nieopłacalna - lepiej wtedy sprowadzić bezpośrednio z Krakowa, tamtejsze firmy mają własny transport (do Lublina koszt ok.1500zł) i są wiarygodne.

Daj znać, jak ta sprawa wygląda w Chełmie, być może wspólnie udałoby się nam uzyskać lepsze warunki.

pozdrawiam

Właśnie dziś pojedziemy z dachem do wyceny. A faceta znależliśmy przez przypadek, wsiedliśmy w samochód z zamiarem oglądania dachów :) i cóż widzimy? pierwszy napotkany dach to marsylka, a jak jeszcze na kawałku dachówki przeczytalismy napis Tondach, to już była pełnia szczęścia. Dowiedzielismy się od robotnika, kim jest inwestor i pojechaliśmy do niego. On sprzedaje blachodachówkę, ale może sprowadzic Tondach, ma nawet wystawkę. Dzis sie dowiemy co i jak.

pozdr

Witam wszystkich z lubelskiego.Cóż panowie kolejna "baba" zabiera się za budowanie, niedługo zostaniecie w mniejszości.Ja zaczynam swoje budowanie pod Kraśnikiem.Projekt już wybrany (Archi-projekt APS 08+G),pozwolenia w 80%,teraz bardzo intensywnie rozglądam się za ekipą murarską ,może kogoś możecie polecić,kto sprawdził się u Was.Serdecznie pozdrawiam.

Oczywiście że Kobiety nie mogą być milczące.Nie pisałam nic ponieważ bardzo intensywnie szukam ekipy wykonawczej,ale jak na żłość do kogo się nie zwrócę wszyscy już mają zajęte terminy do września.Coś chyba ludzi w tym i Mnie opętało aby zacząć budowę tej wiosny,i w jak największym stopniu uciec przed podwyżką VAT-u.Przyjdzie mi więc zacząć jednak jesienią.Reszta forumowiczów pewnie nie pisze gdyż spieniężyła swoje procesory na wykończeniówkę

Witam, u mnie papiery na budowę właśnie się robią, zaklepuję murarzy, zbieram kaskę na zakupy z 7%-ym VATem no i oczywiście czytam forum.

Dzindzia, w Twoich okolicach namierzyłem fajną ekipę (pod Wilkołazem), ale: trzeba zapewnić im wszystkie narzędzia, dwóch pomocników no i terminy mieli wolne dopiero na sierpień. Ludzie, u których robili byli z nich b. zadowoleni. Jeśli chcesz, mogę Ci podać kontakt na priva - daj znać.

Pozdrawiam wszystkich Tomek

Tak to bywa, jedni szukają ekipy do murowania, (ja szukałem poprzedniaj zimy) inni materiałów do wykończeniówki: okien, drzwi , wełny, styropianu itd, itp. Warto zrobić zakupy materiałów na ściany nawet w tym miesiącu. Ja, jeżdżąc po wełnę i styropian dowiedziałem się że np belit ma podrożeć na dniach, a przecież ten materiał może poleżeć nawet kilka miesięcy, zresztą można zrobić przedpłatę a odebrać np. w maju.

Czy ktoś z "wykańczających" namierzył dobre i niedrogie drzwi wejściowe? Będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam Krzysztof

Tomek dzięki za pamięć ,ale chyba już mam ekipę. Będa prawdopodobnie mogli zacząć w maju, ale chcą za 138m2 z mojego projektu 20tys.+ mam dać dwóch pomocników.Jak sądzicie zostać przy tym,coś z tego targowąć a może szukać dalej.Tak na dobrą sprawę nie mam pojęcia czy to dobra (normalna) cena czy też fachowcy wykorzystują naszą inwestorską gorączkę.