fizyk 10.09.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Wychodząc z założenia - Po co wyważąć drzwi otwarte, zapytuję o najtańszą ofertę na:bloczki fundamentowe,belki stropowe do terrivybloczki stropowe terriva (niskie).W poniedziałekmuszę dokonać zakupów. Zaczynam od wtorku na całego budowę .... piwnicy.Doradzajcie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.09.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Wychodząc z założenia - Po co wyważąć drzwi otwarte, zapytuję o najtańszą ofertę na: bloczki fundamentowe, belki stropowe do terrivy bloczki stropowe terriva (niskie). W poniedziałekmuszę dokonać zakupów. Zaczynam od wtorku na całego budowę .... piwnicy. Doradzajcie!!!!!! Fajnie - dach już masz, czas na piwnicę Gdzie ona będzie?? Co do cen - ja brałam od majstrów i ceny miałam nienajgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.09.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 A u mnie niesmialo pojawil sie pierwszy maly kawaleczek dachu z dachowka. poza tym cisza i spokoj od nastepnego tygodnia wchodza murarze na wykonczenie scianek dzialowych i innych drobnostek ... POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.09.2005 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 U mnie piwnica będzie za domem. Z wejściem ze dwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 11.09.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Wychodząc z założenia - Po co wyważąć drzwi otwarte, zapytuję o najtańszą ofertę na: bloczki fundamentowe, belki stropowe do terrivy bloczki stropowe terriva (niskie). W poniedziałekmuszę dokonać zakupów. Zaczynam od wtorku na całego budowę .... piwnicy. Doradzajcie!!!!!! Witam !!! Anonse ,Anonse , anonse -tam znajdziesz najtańsze bloczki .Jakość wątpliwa ,ale na piwnice obok domu powinny się nadawać . U mnie więźba się "zaczęła" robić . Stoją 4 wielkie krokwie . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 11.09.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Mamy okna!!! Firma jak najbardziej godna polecenia. Wszystko w ustalonym czasie bardzo profesjonalnie i solidnie. Okna wygladaja bosko. W tym tygodniu zrobia glify i bede mogla zdjac folie ochronna to pochwale sie zdjeciemi. No chyba ze ktos chce zobaczyc na zywo moje cudenka to zapraszam... Jesetem niezmienie szczesliwa... Pozdrawiam wszystkich i gratuluje postepow!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 11.09.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Eve - to kiedy się wprowadzacie??Ja okna montuję we wtorek. A w środę parapety i glify.Ze wtorku na środę będzie pierwsza noc w domu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.09.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Witam, szukam solidnej ekipy do wykonania tarasów z własnym sprzętem.Proszę Was o kontakty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 12.09.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 My juz spimy sobie w nowym domku od soboty. Wszystko zalezy od prac wykonczeniowych. Wylewki maja schnac okolo 3 tygodnie. W tym czasie zrobimy gaz podlaczymy piec. Byc moze uda nam sie zrobic podlogi w calym domu schody jedna lazienke kuchnie tyle o ile i bedziemy mieszkac. Nie nastawiamy sie na super wykanczanie. Zalezy nam bardzo na tym zeby po prostu tam mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 12.09.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Do której godziny, tak mniej więcej, trwają targi budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.09.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Do której godziny, tak mniej więcej, trwają targi budowlane? Z tego co pamiętam to chyba do 18. Przynajmniej tak było na wiosennych targach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 12.09.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Do której godziny, tak mniej więcej, trwają targi budowlane? Z tego co pamiętam to chyba do 18. Przynajmniej tak było na wiosennych targach. ale kolo 14-15 koncza sie darmowe dlugpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.09.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 My juz spimy sobie w nowym domku od soboty. Wszystko zalezy od prac wykonczeniowych. Wylewki maja schnac okolo 3 tygodnie. W tym czasie zrobimy gaz podlaczymy piec. Byc moze uda nam sie zrobic podlogi w calym domu schody jedna lazienke kuchnie tyle o ile i bedziemy mieszkac. Nie nastawiamy sie na super wykanczanie. Zalezy nam bardzo na tym zeby po prostu tam mieszkac My podobnie. Planujemy od początku paździornika wykończać dół i jednocześnie docieplać górę. W tym tygodniu jeszcze zamówimy meble do kuchni . I mam nadzieję że w listopadzie się przeprowadzimy. Panowie murowańcy wykopali fundament pod piwnicę. Jutro drzwi i mam nadzieję okna. Wśrodę glify , parapety. Na środę będę miał też materiały na piwnicę. Zamówiłem u pana A.Ch-a ze Stalmetu. Fajny gość. Mają dobrą cenę na cegłę klinkierową 1,50-1,55 za sztukę. Dzisiaj będę próbował preliczyć ile mi potrzeba. Jeszcze nie wiem jak to zrobić - ale jakoś sobie poradzę. Ponieważ firma M...m nadal nie poprawiła mi murku, chyba znów zacznę naliczać odsetki. CHyba byłem za miękki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.09.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 czołgiem! szybkie sprawozdanko: -1 wrzesień - pierwszy kamień -do dzisiaj -podmurówka+ściany parteru+ parterowy chudziak +kominy-zakończone - jutro zbrojenie i układanie stropu -po jutrze zalewamy strop i schody itp. ekipa zajefajna - żadnych zastrzezeń- jak bym skłamał to by mi spuścili niezły łomot - jest ich 10 osób! nieźle zasówają! efekty na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 13.09.2005 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 stmara, widzę że jednak już do zimy tabliczka "koniec wyscigu" pozostaje w moim posiadaniu ale żeby bie było że nie gonimy, wczoraj został zalany strop nad piwnicą + taras + schody ... o schodach to może nie powinienem nic pisać bo fachowcy spier......lili. Nie wyparli porządnie i pod naporem betonu wygło dechy i schody wyszły półokrągłe na to konto parę stówek zostało im wstrzymane aż doprowadzą do zakładanej prostoty Pod koniec zalewania mieliśmy niezłe tempo, pojawiły się takie paskudne chmury ... muszę tu podziękować panu ze świdnickiego wipronu (koło liedla). Jak przyjechałem pod sklep po folię na przykrycie naszego dzieła to już miał wszystko dokładnie pozamykane ale dał się przekonać, żeby jeszcze otworzyć i sprzedać towar Ekipa ma teraz trochę wolnego ale my chyba nie za bardzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 13.09.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 czołgiem! Stmara - idziesz jak burza - gratulacje! Dobrze trafiliście z ekipą, naprawdę super! U nas teraz super cieśle - wycieczki dekarzy przyjeżdżaja ogladać ich pracę, żeby się poduczyć (rozeszło się w branży). Wychodzi ładnie, solidnie i ekspresowo. Jeszcze dopiszę, na czym rzecz polega: dach (konstrukcja krokwiowo-jętkowa) jest robiony z "nadbitką" na zdobionych krokwiach i nie bedziemy sie później nad żadną podbitką zastanawiać.. Najśmieszniej wyglada murłata: jak wędzony serek oscypek Efekt jest dosyć dyskretny, nie pragnę góralskiej chaty w tej części kraju. Panowie prezentują mistrzostwo świata w precyzji wykonania i tempie prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.09.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 czołgiem! Stmara - idziesz jak burza - gratulacje! Dobrze trafiliście z ekipą, naprawdę super! U nas teraz super cieśle - wycieczki dekarzy przyjeżdżaja ogladać ich pracę, żeby się poduczyć (rozeszło się w branży). Wychodzi ładnie, solidnie i ekspresowo. Jeszcze dopiszę, na czym rzecz polega: dach (konstrukcja krokwiowo-jętkowa) jest robiony z "nadbitką" na zdobionych krokwiach i nie bedziemy sie później nad żadną podbitką zastanawiać.. Najśmieszniej wyglada murłata: jak wędzony serek oscypek Efekt jest dosyć dyskretny, nie pragnę góralskiej chaty w tej części kraju. Panowie prezentują mistrzostwo świata w precyzji wykonania i tempie prac Fajnie Chętnie bym zobaczyła te twoje łoscypki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.09.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Fajnie Chętnie bym zobaczyła te twoje łoscypki JAKIEŚ SPOTKANKO BY SIĘ PRZYDAŁO ŻEBYŚMY MOGLI POPODZIWIAĆ NOWE (I STARE) BUDOWY !!!!!! Mam nadzieję, że tym razem uda nam się coś zorganizować. Napiszcie też gdzie braliście materiał na dach (nie chodzi mi o więźbę) i jakie dachówki wybraliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.09.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 tradycyjne A.CH. dachowka Koramic L15 brązowa angoba ... na kawalku dachu wyglada zaje...fajnie Stasio mowi ze jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.09.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Dzięki Pawson na ciebie zawsze można liczyć . Będziemy musieli się do was wybrać pogadać jeszcze z panem Stasiem, więc obejrzymy to cudeńko Ale nie ustosunkowałeś się w żaden sposoób do spotakania, czyżbyśmy ci się wszyscy znudzili? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts