wojciaszek 13.09.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam wszystkich forumowiczów.Zamierzam budować własny domek.mam pytanie ile płaciliście swojemu kierownikowi budowy i jak często bywał na Waszej budowie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 13.09.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Fajnie Chętnie bym zobaczyła te twoje łoscypki Postaram sie porobić zdjęcia i wkleić. Nasz dach (ponad 360 m kw) będzie skromny i kryty blachą , co również zrobią górale. Wszechstronni są absolutnie i bardzo się dziwia, że u nas czasem kto inny stawia więźbe, a kto inny robi pokrycie. Aż by sie chciało, żeby położyli dachówkę... Niestety, stary dom nie wytrzyma takiego obciążenia. Oj, fajną mamy ekipę do dachu. Nie klną, nie wygadują na innych budowlańców, nawet jedzą szybko, żeby nie tracić czasu. Na drewno nie narzekali, jak to sie niektórym zdarza (drewno spod Białej Podlaskiej, impregnacja własnoręczna Boramonem C30) Żeby jeszcze banki z kredytami takie sprawne były.... Zagapili sie i nie przelali transzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.09.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam wszystkich forumowiczów.Zamierzam budować własny domek.mam pytanie ile płaciliście swojemu kierownikowi budowy i jak często bywał na Waszej budowie.pozdrawiam Wojciaszku my jesteśmy umówieni z naszym kierownikiem na 1000 zł. Jak do tej pory była na budowie 2 lub 3 razy, jesteśmy na etapie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 13.09.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Dzięki czyli 1000zl bez dodatkowych oplat.mam Mapi jeszcze jedno pytanie ile placiłeś za stal f6 i f12 i ew gdzie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 13.09.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 U nas teraz super cieśle - wycieczki dekarzy przyjeżdżaja ogladać ich pracę, żeby się poduczyć (rozeszło się w branży). Wychodzi ładnie, solidnie i ekspresowo. Jeszcze dopiszę, na czym rzecz polega: dach (konstrukcja krokwiowo-jętkowa) jest robiony z "nadbitką" na zdobionych krokwiach i nie bedziemy sie później nad żadną podbitką zastanawiać.. Najśmieszniej wyglada murłata: jak wędzony serek oscypek Efekt jest dosyć dyskretny, nie pragnę góralskiej chaty w tej części kraju. Panowie prezentują mistrzostwo świata w precyzji wykonania i tempie prac potwierdzam! widziałem acz nie degustowałem tego oscypka! widziałem również ekipę - uwijają się chłopaki i na dodatek śmiesznie gadają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 13.09.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam wszystkich forumowiczów.Zamierzam budować własny domek.mam pytanie ile płaciliście swojemu kierownikowi budowy i jak często bywał na Waszej budowie.pozdrawiam witamy w klubie! u nas podobnie jak u MaPi a może jeszcze taniej - około 800 PLN. niestety taka cena oznacza skrajny minimalizm jeśli chodzi o wizyty na budowie(tylko konieczne - przy zalewaniu betonem) a i może świadczyć o fachowości naszego kierownika - za to Pan dobrze wypełnia konieczne papiery. napisz cos wiecej gdzie i co będziesz budował. POWODZENIA - będziesz go potrzebował mnustwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 13.09.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 ale się dorwałem pytanie do ALL: dostałem z Lubzelu info ,ze już sa wybrani ( wprzetargu) wykonawcy na nasze przyłącze elektr. mają podany maxymalny termin realizacji. ale... napisali również,abym przygotował INSTALACJĘ ODBIORCZĄ - co to znaczy ? - przcierz ja tam niemam żadnych instalacji do odbioru - no chyba,ze betoniarę odłacze od sąsiada! napiszcie jesli wiecie o co dokładnie chodzi. DZIĘX! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 13.09.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 no to jeszcze raz!! Napiszcie też gdzie braliście materiał na dach (nie chodzi mi o więźbę) i jakie dachówki wybraliście. my również A.CH. - klasyka !- EURONIT es-ówka czerwona! spotkanko - chetnie -ale problem w terminach - jak zwykle u nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.09.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 WItam, juz zamówiłem brame garażowa segmentowąNajkorzystniejszą oferte złozyl mi firma Głażewski z Kol. PrawiednikiZa brame 4,5m szer. i 2,24m. wysokości kolor brąz wyrób firmy BIG TOR. mam zapłacić 3920zł. Kuzyn zamówil u nich 2 bramy i jest zadowolony.Mysle za ja bede podobnie.Pozdrawiam wszystkich w bólach budowaniaagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 14.09.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 agamon: daj namiary na pana od bramy. plissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 14.09.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 no to jeszcze raz!! Napiszcie też gdzie braliście materiał na dach (nie chodzi mi o więźbę) i jakie dachówki wybraliście. my również A.CH. - klasyka !- EURONIT es-ówka czerwona! spotkanko - chetnie -ale problem w terminach - jak zwykle u nas! A ja już muszę się zdecydować a jakoś ... no lekko nie jest. Narazie waham się pomiędzy A.Ch. - euronit -S, a może roben (to zależy od ceny całości dachu) a Om. czyli brass celtycka albo syrius - oczywiście wszystkie w czerwień. Chyba trzeba wziąć dzień urlopu i udać się na "polowanie" i ... co się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.09.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witam po dłuższej przerwie. Próbuję wkleić domek w stanie obecnym, może mi sie uda: C:\WINNT\Profiles\k\Pulpit[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.09.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 No i nie udało sie! Może mi ktoś powie jak tego dokonać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.09.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witam po dłuższej przerwie. Próbuję wkleić domek w stanie obecnym, może mi sie uda: C:\WINNT\Profiles\k\Pulpit[/url] fajny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 14.09.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 no to jeszcze raz!! Napiszcie też gdzie braliście materiał na dach (nie chodzi mi o więźbę) i jakie dachówki wybraliście. my również A.CH. - klasyka !- EURONIT es-ówka czerwona! spotkanko - chetnie -ale problem w terminach - jak zwykle u nas! A ja już muszę się zdecydować a jakoś ... no lekko nie jest. Narazie waham się pomiędzy A.Ch. - euronit -S, a może roben (to zależy od ceny całości dachu) a Om. czyli brass celtycka albo syrius - oczywiście wszystkie w czerwień. Chyba trzeba wziąć dzień urlopu i udać się na "polowanie" i ... co się trafi Witam !!! a ja wybrałem cementówkę Brassa ciemno brązową celtycką i teraz mam dylemat czy to dobry wybór .Mogę jeszcze zmienić pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.09.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ty się Pawson nie śmiej tylko udziel korepetycji!!! Profilu też zmienić nie umiem, choć nawet udało mi się osiągnąć wymagane rozmiary obrazka - co zresztą zrobiło z niego jakieś kubistyczne dzieło!Niestety nie mam czasu na długotrwałą walkę z nowoczesnymi technologiami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.09.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ty się Pawson nie śmiej tylko udziel korepetycji!!! Profilu też zmienić nie umiem, choć nawet udało mi się osiągnąć wymagane rozmiary obrazka - co zresztą zrobiło z niego jakieś kubistyczne dzieło! Niestety nie mam czasu na długotrwałą walkę z nowoczesnymi technologiami... Załóż sobie własny katalog na dowolnym serwerze umożliwiającym publikację zdjęć (photosite np) Skopiuj tam zdjęcia Jak już zdejęcie będzie dostępne w sieci, kliknij na nim prawnym klawiszem myszy i wybierz "właściwości" Skopiuj adres url zdjęcia między {img]a[/img], czyli musi byc cos takiego: adres_url i wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.09.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Babo! Dzięki. W wolnej chwili spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 14.09.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 No i nie udało sie! Może mi ktoś powie jak tego dokonać!!! Monika, odpalasz na początek stronę http://www.imageshack.us/ tam klikasz na "przegladaj" i wybierasz zdjęcie. Potem klikasz "na host it" a potem z okienka "hot link for forums (1)" kopiujesz do wiadomości zawarty tam link. Dla pewności możesz przed wysłaniem wiadomości wcisnąć podgląd. Powinno zadziałać a więc do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.09.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ty się Pawson nie śmiej tylko udziel korepetycji!!! Profilu też zmienić nie umiem, choć nawet udało mi się osiągnąć wymagane rozmiary obrazka - co zresztą zrobiło z niego jakieś kubistyczne dzieło! Niestety nie mam czasu na długotrwałą walkę z nowoczesnymi technologiami... uscislam tez nie wiem jak to sie robi ... Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts