Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

To teraz szybko pójdzie! A czekasz do wiosny czy chcesz kończyć w tym roku? Mnie czeka czekanie. Trochę szkoda, choć korzyść niebagatelna - mam sznsę robić powoli i bez pospiechu. Tylko czemu ta kasa strumieniami odpływa a stróżką przypływa, nie?

Niech Wam nie zamoknie domek, bo chyba pada.

:) Dobranoc.

Babo!

Projekt własny. Oczywiście moja wizja była ciut inna, ale "tego się nie da, tamto niemozliwe..."etc. - szkoda gadać! Dom sfotografowany jest tak by ukryć wady (hi,hi). Dobrze, że mam fantastyczną ekipę, która jak się okazłao ma więcej praktyki od mojego architekta, no i wiele sie da i jest możliwe. Szkoda, że nie wszystko już mogłam zmienić. Ale jak ktoś powiedział "budowa to sztuka kompromisu"...

U nas dach już praktycznie cały pod dachówką :D Zostały jeszcze gąsiory, obróbki komina, okna - i następny etap za nami

Mam pytanie - ile płaciliście za ocieplenie poddasza (mam na myśli robociznę) za komplet tzn wełna + płyty?

Witam, po długiej przerwie .... jestem tak ostatnio zapracowany, ze nie mogłem czytać forum :( A w "między czasie" los spłatał mi takiego figla w drodze do pozwolenia na budowę. Starałem się o warunki przyłącza gazowego. KSG twierdzi, że przyłacze jest ich, a sąsiedzi, że ich. Jak to u Was było? Wybudowaliście własne przyłącza i "gazownia" oddała Wam kwotę budowy? Jak było z innymi mediami?

Każde przyłącze razem z licznikiem (gazowe i elektryczne) należy do dodtawc (Lubzel lub ZG). Zwracają koszty według swojego cennika. U mnie w przypadku ZE - sami zrobili skrzynkę (oczywiscie swoją część musiałem zapłacić). Skrzynke Gazową zamontowałem sam - na własny koszt (tzn przez fachowca :wink: ), ale dostanę zwrot kasy wg ich cennika. Dopiero przyłącze od skrzynki do domu należy do właściciela posesji.

Mi brakuje tylko jednego okienka :D

Dzięki za podpowiedzi w sprawie blachodachówki.Jestem z poza Lublina więc prośba o trochę dokładniejszy adres tj:

Stalmet to Sara

Ruukki na ul.Krzemionki

Panija Inwestor

To Plannja - firma Inwestor przy ul. Zemborzyckiej.

Stalmet przy Krzemionki, boczna Łęczyńskiej, skręt za stacją benzynową po prawej stronie ulicy, za sklepem Jisk, jadąc od Fabrycznej lub Męczenników Majdanka w stronę Witosa. Tel podałam na priv :wink:

Do Abramowiczan:

Dopiero dziś miałam moment na zapoznanie się z Waszymi wpisami kiej mnie nie było. Cieszę się Idkam, Yares i Mazmarc z Waszego sąsiedztwa. Choć pewnie soli przez płot nie pozyczę - za daleko. Moja rezydencja powstaje w samej wsi, tuż przed wjazdem do Lublina (jeśli jechać od Kalinówki). Z ulicy nie bardzo widać, trzeci rząd domów po lewej stronie, niedaleko mini osiedla podobnych inwestycji.

Al;e w Kalinówce macie piękne domki! Przyznam, że jeździłam tam na rekonesans co wybrać do siebie. Mam już ceglastoczerwony dach!!!

Moniko,

my też się cieszymy!!! A tak dokładniej???