Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Justyna :D

Proponuję zacząć od ulicy Rusałki. Jest tam kilka sklepów, w których otrzymasz pełną ofertę drzwi drewnianych i innych dostępnych w Lublinie. Oprócz tego duże firmy to Goran (Wolska), Polskone (Rusałka też), Sokółka (Turystyczna), Gerda (Rusalka).

NAjlepiej będzie jak odwiedzisz Lublin w weekend. Są targo budowlane. Na pewno będą informatory z adresami firm albo i firmy. Do tego promocje, baloniki itp. W jednym miejscu będzie można pozyskać sporo informacji.

Jeśli o mnie chodzi zakupiłem drzwi Gerda WX20 w złotym dębie. Jestem zadowolony. Kosztowały 2000 zł. Z montażem.

Witaj Justyna :D

Proponuję zacząć od ulicy Rusałki. Jest tam kilka sklepów, w których otrzymasz pełną ofertę drzwi drewnianych i innych dostępnych w Lublinie. Oprócz tego duże firmy to Goran (Wolska), Polskone (Rusałka też), Sokółka (Turystyczna), Gerda (Rusalka).

NAjlepiej będzie jak odwiedzisz Lublin w weekend. Są targo budowlane. Na pewno będą informatory z adresami firm albo i firmy. Do tego promocje, baloniki itp. W jednym miejscu będzie można pozyskać sporo informacji.

Jeśli o mnie chodzi zakupiłem drzwi Gerda WX20 w złotym dębie. Jestem zadowolony. Kosztowały 2000 zł. Z montażem.

Gdzie te targi?

Do Justyny

AJa brałam drzwi zewnętrze tu i jestem bardzo zodowolona:

http://www.pw-wam.pl/

Ale jakbyś wybrała się w tamte strony to jest tam jeszcze dwóch producentów:

Producent drzwi drewnianych, drzwi drewniane wewnętrzne i zewnętrzne

Zakład Stolarki Budowlanej "PROSBUD" K. Żerebiec, B. Żerebiec 23 - 415 Księżpol, ul.

Akacjowa 5 tel./fax 084 687 74 38, e-mail: [email protected] ...

http://www.prosbud.com.pl/ - 6k

http://www.prosbud.com.pl (tylko nie wiem czemu ta strona nie działa)

i

http://www.pedziwiatr-drzwi.pl/?id=1.

POZDROWIENIA

Hej

Mam pytanie czy ktoś wie jak montuje się skrzynkę gazową na budynku, czy na styropianie czy pod i na co, na jakieś śruby czy haczyki.

U mnie skrzynka jest zamontowana na ścianie (na trzeciej warstwie) na kołki. Wydaje mi się że lepiej zamontować ją na styropianie. NIe będzie mostka termicznego w miejscu mocowania skrzynki.

Targi z reguły są w hali ludowej przy Piłsudskiego. Chyba w tym roku też.

Witam.

Właśnie usypiam w pracy bo do późna śledziłam wątki dotyczące blachodachówek.Okazuje się,że firma Gasell produkująca ruukkę jest ok.Martwię się trochę kolorem bo najbardziej pasowałby mi brąz czekoladowy a ten ruukki jest zupełnie inny. No i zobaczymy czy będzie mnie na nią stać.Dzisiaj rozmowa w sprawie.Mam pytanie z góry przepraszam,jak głupie czy na mających się odbywać targach istnieje możliwość zamawiania i negocjowania cen.

A co to znaczy A.Ch. musicie pamiętać że ja nie z Lublina i trzeba mi jak małemu dziecku pisać adres.

poszlo na priv

u mnie dzisiaj koniec dachu i pozegnalna impreza ze stasiem

od poniedzialku koncza murarze .. scianki dzialowe i takie tam .,..

U mnie też dzisiaj koniec dachu :D

A u mnie dobrze szło, aż za dobrze. Robiąc ścianki działowe na poddaszu okazało się, że wychodząc na balkon będziemy mieć 20cm schodek w górę! I skuwają balkon, będą wylewać jakąś płytę. Podobno nie będziemy musieli zmieniać wymiarów zamówionych już okien. Nie wiem jeszcze gdzie i kto popełnił błąd.

A u mnie dobrze szło, aż za dobrze. Robiąc ścianki działowe na poddaszu okazało się, że wychodząc na balkon będziemy mieć 20cm schodek w górę! I skuwają balkon, będą wylewać jakąś płytę. Podobno nie będziemy musieli zmieniać wymiarów zamówionych już okien. Nie wiem jeszcze gdzie i kto popełnił błąd.

kiedys, dawno temu GUIT (taki bardzo stary forumowicz :):)) powiedzial mi w podobnej sytuacji gdy mu sie żaliłem przez telefon ... "napisz o tym na forum to cie pociesza ... mnie zawsze pocieszali..."

co niniejszym czynie ... nie przejmuj sie kazdemu sie zdarzaja mniejsze lub wieksze wpadki najwazniejsze zeby sie nie zawalilo :):):)

kiedys, dawno temu GUIT (taki bardzo stary forumowicz :):)) powiedzial mi w podobnej sytuacji gdy mu sie żaliłem przez telefon ... "napisz o tym na forum to cie pociesza ... mnie zawsze pocieszali..."

co niniejszym czynie ... nie przejmuj sie kazdemu sie zdarzaja mniejsze lub wieksze wpadki najwazniejsze zeby sie nie zawalilo :):):)

Pawson, jednego pocieszyli z innego się pocieszyli :wink: :lol:

Pawson, jednego pocieszyli z innego się pocieszyli :wink: :lol:

skoro juz jestes to napisz co tam u ciebie , .....

moze przeczytam jak mi sie bedzie chcialo :lol: :lol: :lol: :lol:

No tak forum dzieli się na dwie grupy, tych co piszą i tych co czytają :wink:

A u mnie narazie bez zmian. Materiały już się nie mieszczą na działce bo oprócz planowanych to jeszcze mi jeden gość przywiózł 4 wywrotki ziemi :) Za to od jutra zacznie się dziać bo ekipa przychodzi stawiać ściany parteru ... szkoda tylko, że nie będę miał okazji za bardzo podziwiać ich działań bo na tydzień muszę wyjechać :(