Kubus budowniczy 22.09.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 A u mnie dobrze szło, aż za dobrze. Robiąc ścianki działowe na poddaszu okazało się, że wychodząc na balkon będziemy mieć 20cm schodek w górę! I skuwają balkon, będą wylewać jakąś płytę. Podobno nie będziemy musieli zmieniać wymiarów zamówionych już okien. Nie wiem jeszcze gdzie i kto popełnił błąd. my ciebie tez chcemy pocieszyć a najgorzej jest jak coś wychodzi dopiero później u nas właśnie tak wyszło ale jakoś dajemy sobie rade i wymyślamy jak obejść dany problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 22.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Ja też już znam ból jak coś skopane! U nas na etapie projektu były same potknięcia. Tylko część wyłapałam na czas a i tak występowałam o nowe pozwolenie! Trzymam kciuki. Ponoć budowa to sztuka kompromisów (hi, hi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 22.09.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 witajcie.poszukuję koparki ,jeśli macie namiary to proszę przesłać na priv.i jeśli to możliwe to napiszcie ile placiliście,czy za całość czy za godzinę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 23.09.2005 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam. Wczoraj byłam w Lublinie po woli dach się konkretyzuje. Więc mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu napiszę, że mam to za sobą. Mam jeszcze pytanie dotyczące kominka. Mam na ten cel ok. 3 500 zł zdążyłam się zorientować że wystarczy na niezły wkład i rozprowadzenie, może na fachowca. Obudowa to dodatkowy wydatek. Co o tym sądzicie. Może ma ktoś namiary na kogoś sprawdzonego. Co prawda mąż sam deklaruje, że upora się z tym zadaniem, ale czasami gra nie jest warta świeczki. Dymu w domu nie zniosłabym a później co z tym zrobić przeróbki zawsze więcej kosztują. A może niepotrzebnie podcinam mu skrzydła. Pozdrawiam. Eluś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 23.09.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Pawson, i co wymysliłeś z tymi oknami? Takie 30cm tochyba koszmarek? Na zamówienie to Ci pewnie założą każdy wymiar, a 120 to w końcu nie aż tak szeroko, nie? jeszcze nic nie wymyslilem .. w sumie mam na knucie cala zime ... zobaczymy moze ktorys wykonawca przygotowujac oferte na okna cos zaproponuje fajnego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 23.09.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 KONIEC DACHU !!!! od poniedzialku / wtorku startujemy ze sciankami dzialowymi .... a za jakis tydzien /dwa koniec prac zaplanowanych na ten rok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 23.09.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 KONIEC DACHU !!!! od poniedzialku / wtorku startujemy ze sciankami dzialowymi .... a za jakis tydzien /dwa koniec prac zaplanowanych na ten rok pozdrawiam No gratuluję! Ale widzę że bardzo ekipy nie sponiewierałeś wiankiem skoro już tak rano dajesz radę pisać i na dodatek daje się to przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 23.09.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 No gratuluję! Ale widzę że bardzo ekipy nie sponiewierałeś wiankiem skoro już tak rano dajesz radę pisać i na dodatek daje się to przeczytać Nazwij to doświadczeniem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 23.09.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 KONIEC DACHU !!!! od poniedzialku / wtorku startujemy ze sciankami dzialowymi .... a za jakis tydzien /dwa koniec prac zaplanowanych na ten rok pozdrawiam gratulujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 24.09.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Dzięki za pocieszenia. Cały czas myślę jak ja mogłam tego nie sprawdzić w projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.09.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Dzięki za pocieszenia. Cały czas myślę jak ja mogłam tego nie sprawdzić w projekcie! jesli mozesz to opisz dokladnie co sie stalo i jak to widac i w ogole ... taka wiedza sie zawsze przydaje nastepnym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 24.09.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Chodzi o to, że balkon mam dokladnie nad jadalnią. Strop czyli podłoga na poddaszu jest na całej powierzchi równa - w domu i na balkonie. Ocieplenie jadalni będzie od góry, czyli tak jak ocieplenie ścian zewnętrznych.Stąd grubość gotowego balkonu ze stropem wyniesie 50cm. Ocieplenie reszty podłogi czyli już wewnątrz domu wyniesie 32cm. Różnica to schodek z domu na balkon, bagatela 18cm.Dziś skuli pustaki ze stropu gestożebrowego i wyleją na tylko na balkonie normalny strop, który zniweluje tę różnicę. Nie wiem czy to jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.09.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Witojcie. Czy byliście na targach?? CZy wogóle warto tam się wybierać. JA za chwilę planuję wyruszyć. JEśli chodzi o ceny kominków, to 3500 wystarczy na rozprowadzenie i średni wkład (u mnie - a mam mały domek - rozprowadzenie ma kosztować około 2000 brutto). To zostaje 1500 na wkład. A wkład za takie pieniądze nie jest najlepszej jakości. Osobiście rozmawiałem w paru miejscach (ul Turystyczna, Na Rusałce, Na Cyruliczej). Homer (Cyrulicza - przedstawiciel Tarnawy) miał najlepszą propozycję (chociaż wkłady - niestety - nietanie). Do tego oczywiście obudowa. Ja już mam piec (jeszcze nie całkiem zamontowany), całą instalację elektryczną (bez osprzętu), oczyszczalnię (jeszcze nie uruchomioną, ale już podpiętą pod domek), wszystkie okna, obróbki, parapety, taras z piwnicą i kaloryfery (jeszcze nie wszystkie wiszą). W przyszłym tygodniu robię docieplenie dachu. Może zacznę robić też malowanie na dole?? Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.09.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 o kurcze targi ... :) chyba juz nie pojade .. i tak nie ma juz na pewno dlugopisow :( jakby ktos byl to niech zdaje relacje ... Justyna - rozumiem .. zaloze sie ze jakbym mial takie rozwiazanie w projekcie to tez bym zrobil zle .... pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.09.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 MaPi, jak koncert, my jesteśmy BARDZO ZADOWOLENI.Staliśmy 50 m od sceny i było full miejsca, wszystkim się chyba wydawało, że u nas tłok, więc nawet nie próbwali.Jedyny skutek uboczny.... prawie ogłuchłem! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 25.09.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 o kurcze targi ... :) chyba juz nie pojade .. i tak nie ma juz na pewno dlugopisow :( jakby ktos byl to niech zdaje relacje ... Justyna - rozumiem .. zaloze sie ze jakbym mial takie rozwiazanie w projekcie to tez bym zrobil zle .... pozdrawiam pawel No i dobrze zrobiłeś zaoszczędziwszy te 10 zł. Główna zaleta tych targów dla nas to były baloniki przyniesione z myślą o dzieciach Pozdrów panią Pawsonową i Pawsoniątko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.09.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 No i dobrze zrobiłeś zaoszczędziwszy te 10 zł. Główna zaleta tych targów dla nas to były baloniki przyniesione z myślą o dzieciach Pozdrów panią Pawsonową i Pawsoniątko hihihi - dobrze ze nie poszedlem. pani Pawsonowa i Pawsoniątko dziekuje i fzajemnie pozdafiają fszystkie fizyki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.09.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 czesc podajcie mi jakies w miare aktualne ceny za belit ?? Baba_b glownie na ciebie licze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.09.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 a w ogole to dzisiaj mam dola po wczorajszym "narodowym decydowaniu o przyszlosci Polski..." a mialo byc tak pieknie ... a bedzie po staremu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.09.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 a w ogole to dzisiaj mam dola po wczorajszym "narodowym decydowaniu o przyszlosci Polski..." a mialo byc tak pieknie ... a bedzie po staremu :( Taki już nas los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts