Pawson 26.09.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 a w ogole to dzisiaj mam dola po wczorajszym "narodowym decydowaniu o przyszlosci Polski..." a mialo byc tak pieknie ... a bedzie po staremu :( Taki już nas los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.09.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Trzeba się chyba upić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 26.09.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Zanim się upijemy, trzeba jeszcze Prezydenta wybrać.Pocieszyły wczoraj tylko dziewczyny w siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.09.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, ale człowiek naiwny.... przecież tłumaczyliście i podkreślaliście ... wykonawca bez umowy to jak du#$ bez dziury ... Mój kochany Vitek wypiął właśnie ją na mnie ... powiedział, że już nie będzie kończył (chociaż została kasa do końcowego rozliczenia). Vitek jako osoba !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jako murarz ... ok. Dziś rano nie byłem sobą ... nazwałem go jak nikogo przez ponad 30 lat... Ale co tam, daszek na 99,99% skończony, okno dodane i przestawione (o teraz to zajefajnie) ekipa od dachu umówiona na wiosnę do kolejnych tematów. Jutro dogaduję temat z tarasami, fachowcem od nich i kierownikiem. Zrobi mi również kilka zaległych tematów (Vitek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.09.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, ale człowiek naiwny.... przecież tłumaczyliście i podkreślaliście ... wykonawca bez umowy to jak du#$ bez dziury ... Mój kochany Vitek wypiął właśnie ją na mnie ... powiedział, że już nie będzie kończył (chociaż została kasa do końcowego rozliczenia). Vitek jako osoba !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jako murarz ... ok. Dziś rano nie byłem sobą ... nazwałem go jak nikogo przez ponad 30 lat... Ale co tam, daszek na 99,99% skończony, okno dodane i przestawione (o teraz to zajefajnie) ekipa od dachu umówiona na wiosnę do kolejnych tematów. Jutro dogaduję temat z tarasami, fachowcem od nich i kierownikiem. Zrobi mi również kilka zaległych tematów (Vitek) kurde musiales byc naprawde niezly skoro nawet kot na ikonie dostal takei wytrzeszczu oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.09.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, ale człowiek naiwny.... przecież tłumaczyliście i podkreślaliście ... wykonawca bez umowy to jak du#$ bez dziury ... Mój kochany Vitek wypiął właśnie ją na mnie ... powiedział, że już nie będzie kończył (chociaż została kasa do końcowego rozliczenia). Vitek jako osoba !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jako murarz ... ok. Dziś rano nie byłem sobą ... nazwałem go jak nikogo przez ponad 30 lat... Ale co tam, daszek na 99,99% skończony, okno dodane i przestawione (o teraz to zajefajnie) ekipa od dachu umówiona na wiosnę do kolejnych tematów. Jutro dogaduję temat z tarasami, fachowcem od nich i kierownikiem. Zrobi mi również kilka zaległych tematów (Vitek) kurde musiales byc naprawde niezly skoro nawet kot na ikonie dostal takei wytrzeszczu oczu Paweł... kot to pipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.09.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, ale człowiek naiwny.... przecież tłumaczyliście i podkreślaliście ... wykonawca bez umowy to jak du#$ bez dziury ... Mój kochany Vitek wypiął właśnie ją na mnie ... powiedział, że już nie będzie kończył (chociaż została kasa do końcowego rozliczenia). Mariucha, spokojnie, wszyscy mówią by podpisywać taką umowę a tak naprawdę niewiele osób to robi ( chyba że się mylę). A swoja droga jestem ciekaw, ile osób z Forum Lubelskiego ( poza Fizykiem) mialo spisaną umowę na papierze Ja przyznaję się bez bicia, że wszystko jest "na gębę" ale na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.09.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, ale człowiek naiwny.... przecież tłumaczyliście i podkreślaliście ... wykonawca bez umowy to jak du#$ bez dziury ... Mój kochany Vitek wypiął właśnie ją na mnie ... powiedział, że już nie będzie kończył (chociaż została kasa do końcowego rozliczenia). Mariucha, spokojnie, wszyscy mówią by podpisywać taką umowę a tak naprawdę niewiele osób to robi ( chyba że się mylę). A swoja droga jestem ciekaw, ile osób z Forum Lubelskiego ( poza Fizykiem) mialo spisaną umowę na papierze Ja przyznaję się bez bicia, że wszystko jest "na gębę" ale na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam Mariuniu z roboty Vitka to ja jestem zadowolony, ale z "Vitka" od dziś zdecydowanie nie ... kawał o|'|o i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.09.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, ale człowiek naiwny.... przecież tłumaczyliście i podkreślaliście ... wykonawca bez umowy to jak du#$ bez dziury ... Mój kochany Vitek wypiął właśnie ją na mnie ... powiedział, że już nie będzie kończył (chociaż została kasa do końcowego rozliczenia). Mariucha, spokojnie, wszyscy mówią by podpisywać taką umowę a tak naprawdę niewiele osób to robi ( chyba że się mylę). A swoja droga jestem ciekaw, ile osób z Forum Lubelskiego ( poza Fizykiem) mialo spisaną umowę na papierze Ja przyznaję się bez bicia, że wszystko jest "na gębę" ale na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam Mariuniu z roboty Vitka to ja jestem zadowolony, ale z "Vitka" od dziś zdecydowanie nie ... kawał "o|'|o" i tyle... Mariucha, przecież nie kwestionuję roboty Vitka, przecież sam ją widziałem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.09.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, ale człowiek naiwny.... przecież tłumaczyliście i podkreślaliście ... wykonawca bez umowy to jak du#$ bez dziury ... Mój kochany Vitek wypiął właśnie ją na mnie ... powiedział, że już nie będzie kończył (chociaż została kasa do końcowego rozliczenia). Mariucha, spokojnie, wszyscy mówią by podpisywać taką umowę a tak naprawdę niewiele osób to robi ( chyba że się mylę). A swoja droga jestem ciekaw, ile osób z Forum Lubelskiego ( poza Fizykiem) mialo spisaną umowę na papierze Ja przyznaję się bez bicia, że wszystko jest "na gębę" ale na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam Mariuniu z roboty Vitka to ja jestem zadowolony, ale z "Vitka" od dziś zdecydowanie nie ... kawał "o|'|o" i tyle... Mariucha, przecież nie kwestionuję roboty Vitka, przecież sam ją widziałem . Pozdrawiam Generalnie spieprzył mi cały dzień ... Kto się !@#$%^ urodził, kanarkiem nigdy nie umrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.09.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 ekipy do murowania z lublina dziela sie generalnie na dwa rodzaje: 1. takie co cie wkurrr. strasznie ale da sie zniesc 2. takie co ciw wkur.,.. tak strasznie ze az sie nie da zniesc ... :) jesli wasza ekipa nie zalicza sie do jednej z powyzszych grup to prosze ich obfotografowac z kazdej strony i wyslac do National Geographic do dzialu "ginace gatunki" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 27.09.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witam po długiej przerwie. W końcu wybraliśmy z żoną projekt - padło na "Dom w prymulkach" Archonu. Zbieramy teraz papierki od przyłączy, a potem adaptacja projektu i ciąg dalszy papierologii. Na wiosnę może sie uda zacząć budowę Pytanko do budujących w Kalinówce: jak wyglądało u Was podłączenie wodociągu - od papierologii do fizycznego podłączenia? W gminie strasznie coś mieszają w związku ze zmianą ustawy o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków, nie są w stanie udzielić wiążącej informacji jak teraz to załatwić, sami czekają niby na opinie radców prawnych Podali mi dwie opcje opłaty przyłączeniowej - 900 i 1800 zł, do tego dojdzie koszt wykonania kawałka wodociągu + przyłącze do działki. Troche mnie to wkurza żeby te 900 albo 1800 zł płacić w sumie za zgode urzędu, sam papier. Pozdrowionka dla grupowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.09.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Mazmarc - pocieszę Cię. Ja za papiery wodociagowe zapłaciłem 2000 zł . Idkam - mam nadzieję, że już doszedłeś do siebie. Jak ja się cieszę, że mam coraz mniej do czynienia z murarzami . Fizyk miał tylko z firmą M...m podpisaną umowę. Reszta też na gębę. Z tymi na gębę nawet momentami lepiej się pracuje niż z M...m. Ale teraz ja jestem górą. Dostałem od M..m ostatnią fakturę. Na 4 800 zł (tak się z nimi umówiłem). Termin 7 dni. Ale mi się przestało spieszyć. Jasno powiedziałem, że dla niech kasę miałem wcześniej. Teraz będą musieli poczekać. Ja też czekałem. . Z godnie z umową mam termin 7 + 30 dni. Po tym terminie zaczynają mi naliczać odsetki . Więc powolutku zbieram pieniążki i może im zapłacę .... w połowie października . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 27.09.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Pozdrawiam grupę Lubelską. Z bardzo poważnej przyczyny !!!! brak klawiatury, nie miałam możliwości pobyć na forum. Mam pytanie do fizyka proszę o dokładniejszy adres tego przedstawiciela kominków tarnawy. Czytałam swego czasu dużo na forum, o tych wkładach i było dużo pozytywów. Ja pisząc o rozprowadzeniu miałam na myśli ogrzanie częściowe domu tj. 4 pokoi na poddaszu. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 27.09.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Fizyk i tak trzymac!!! Ja tez poprosze namiary na kominki. Moze jak razem bedziemy kupowali to bedzie taniej?? Na brame garazowa zdecydowalismy sie Horman. Jak zamontuja a to bedzie dopiero za jakies 3 tygodnie to cos bede mogla wiecej powiedziec ale narazie jestem zadowolona i moj sasiad tez bardzo a montowal mu ten sam pan. Jestesmy na etapie wykonczen (rowniez nerwowych . Chyba mamy juz specjaliste od schodow. Beda jednak cale drewniane. Pan zrobi nam tez balustrady, barierke na gorze, obrobi otwor i takie tam drobnostki oraz 5 parapetow. Wszystko razem ma wywolawczo kosztowac 5 tys plus okolo 1,2 m3 drewna debowego. Moze cos sie uda urwac. Mam nadzieje. Jesli ktos ma rozeznanie w tej sprawie to bardzo prosze o jakies podpowiedzi. A jeszcze jedna bardzo wazna sprawa czy ktos ma kontakt na bardzo dobre debowe drewno w dobrej cenie. Do pana Ł. juz dzwonilam. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.09.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 hej bramiarze tudzież bramowcy czy mozliwy jest zakup bramy garazowej pojedynczej z automatycznym otwieraniem za 2500 netto ?? znajomej firma po tyle zalatwia a mi sie wierzyc nie chce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 27.09.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Uff, dach zrobiony, od razu z podbitka. Wiecha z białą wstązką zawisła nad gankiem Flaszki obalone, ekipa pojechała do następnego dachu, którego własciciel wczesniej przywoził do nas swojego inspektora nadzoru. Inspektor stwierdził, że ciesle sa bez zarzutu (mielismy darmowa recenzję naszej inwestycji ) i ekipa cieśli została miękko przejeta przez kolejnego inwestora. A my robimy sobie przerwę do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 27.09.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 ekipy do murowania z lublina dziela sie generalnie na dwa rodzaje: 1. takie co cie wkurrr. strasznie ale da sie zniesc 2. takie co ciw wkur.,.. tak strasznie ze az sie nie da zniesc ... :) jesli wasza ekipa nie zalicza sie do jednej z powyzszych grup to prosze ich obfotografowac z kazdej strony i wyslac do National Geographic do dzialu "ginace gatunki" :) Witam !!! Mylisz się Pawsonie !!! Jest jeszcze jeden rodzaj ekipy .Ja taką miałem .Była to ekipa która mnie wcale a wcale nie wkur.... aż mnie to zaczeło wkur... .Juz chciałem coś z tym zrobić ale..........skończyli i poszli sobie murować u sąsiada . Teraz sąsiad ich wkur... bo jest upierdliwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 28.09.2005 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 FIZYKWiem,że masz inne sprawy na głowie,ale ponawiam prośbę o namiary do pana od kominków wkład TARNAWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.09.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witam po dłuższej nieobecności na forum,ale ostatnio sporo się u mnie działo, więc nie wyrabiam się na zakrętach. Właśnie zakończyłem:- ocieplanie poddasza oraz montaż płyt g-k, - montaż okien (kupiłem Salamander),- montaż balustrady balkonowej. Obecnie trwa:- obróbka glifów i montaż parapetów wewnętrznych,- kolejna ekipa ociepla z zewnątrz ściany, wykonuje podbitki oraz montuje parapety wewnętrzne,- inna ekipa wykonuje gładzie gipsowe. Bywały dni że na budowie pracowały po 4 niezależne ekipy i trudno było nad wszystkim zapanować (np. trwała walka pomiędzy nimi o dostęp do pradu itp.) FIZYK jak znosisz drugi etat czyli strużowanie, bo ja na razie jeszcze jakoś wytrzymuję. ELUŚ ja również będę kupował Tarnavę 14 KW (za jakieś 2 tygodnie), to może zrobimy to razem (może będzie trochę taniej). Sklep z Tarnavami jest na ul. Cyruliczej PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts