Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Na ceramiczną wybieram się dzisiaj. Zrobię sobie rozpiskę i bede negocjował.

Oczywiście skromnie dodam, że szanowna Fizula odrobinę przesadza. Oto przykład: Ja mówię - żoną idę do kolegów wrócę za 3 godziny. A ona, że mam wrócić za 2 godziny. Najczęściej udaje mi się wytargować niewięcej niż 0,5 godzinki :D :wink: .

Co do tynków to ja wybrałem również tynki tradycyjne (niektórzy widzieli i bardzo im się podobały). Ze względu na młody wiek mieszkańców (moje pociechy, che, che..) zdecydowałem się również na metalowe narożniki. Więc wszędzie mam (niezależnie od futryn) właśnie tak wykonczone naroża. Już widzę plusy!!! Majstry przychodza czasami z ciężkim sprzętem, a naroża nadal są całe! :wink:

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czyli co, sugerujecie, że dzieci szybciej zniszczą gipsowy tynk? Może tak, chociaż moja córka 7 letnia do dziś nie zainteresowała się niszczeniem ścian, a mamy w bloku właśnie gipsowe. A może cem-wap i gładź gipsowa? Czy to ma sens cenowo? A jakie właściwie są różnice w grubościach nakładanych tynków?

hej Pawciu,

moze mniej okazyjnie, ale jednak dalej okazyjnie :)

ja jestem dalej budujacy, wykańczający się - i wiecie co? budowa nie kończy się od razu po wprowadzeniu, nawet, jeśli wszystko jest zrobione ;)

u nas po roku mieszkanie, mimo, ze jeszcze tyle do zrobienia, to trzeba równorzędnie robić remonty :D

pozdrawiam,

u nas po roku mieszkanie, mimo, ze jeszcze tyle do zrobienia, to trzeba równorzędnie robić remonty :D

niniejszym przyznajemy przechodnia nagrode "zlote usta forum lubelskiego" Zbyszkowi pseudo: Guit

za niedoscigniona umiejętność podtrzymania na duchu pozostałych budowniczych z L-na i okolic

che che che

Darku - Tobie to dobrze. Przede mną jeszcze masę roboty :D . Ostatnio stwierdzam, że doba powinna być wydłużona o kilka godzin. Najlepiej pomiędzy 16 a 18, oraz ze trzy godziny w nocy.

Byłem w sprawie kminków :wink: . Właściciel ma do mnie zadzwonić w poniedziałek (niestety rozmawiałem z pracownikiem). Przestawiłem mu sytuację, że rabat 15% mamy zapewniony. Jeśli chce żebyśmy robili u niego to niech się postara. Dołączył się do nas jeszcze jeden człowiek (mój i Darka przyszły sąsiad). On chce 18 kW. Podpiąłem go do spółki. Zobaczymy co się da wynegocjować. Zaznaczyłem, że 10% upustu dostaje każdy z ulicy (np poprzez Allegro). A nas jest w sumie pięc osób, czyli kilkanaśie tysięcy za same wkłądy + materiały do rozprowadzenia ciepła i robocizna. W kwestiach zabudowy, będziemy już później rozmawiać.

Jestem dobrej myśli. :wink: Dam znać.

Darku - bardzo zgrabny ten Twój domek. Podoba mi sie :D

U nas też jeszcze sporo zamierzamy zrobić. Oczywiście po przyjrzeniu się wybudowanemu już domkowi stwierdziliśmy, że przydałoby się jeszcze kilka przeróbek, które to właśnie wprowadzamy w życie ;)

Co do spotkania - przydało by się, tylko pewnie powoli z budów zaczniemy się przeprowadzać do knajpek. Błoto, żółte jesienne liście - przyjemnie przy piecu z pizza ;) Albo będziemy testować kominki już wprowadzonych :lol: 8)

Co do spotkania - przydało by się, tylko pewnie powoli z budów zaczniemy się przeprowadzać do knajpek. Błoto, żółte jesienne liście - przyjemnie przy piecu z pizza ;) Albo będziemy testować kominki już wprowadzonych :lol: 8)

swiete slowa

co do naszego odwiecznego problemu co jeszcze robic w tym roku to murarz sugeruje wsadziec welne na poddasze i zrobis stelaze na k-g same k-g na wiosne ale nie wiem czy to dobry pomysl .//.

swiete slowa

co do naszego odwiecznego problemu co jeszcze robic w tym roku to murarz sugeruje wsadziec welne na poddasze i zrobis stelaze na k-g same k-g na wiosne ale nie wiem czy to dobry pomysl .//.

z ocieplenia się jednak wyluzowałam. Co innego, gdybym budynek zamykała. A tak jednak wełna + wilgoć = ??? (potencjalna kicha)

Będzie kanalizacja, chudziak i sen zimowy ;)

Czy ktos ma moza jakies doswiadczenia z izolacja balkonow bedacych zarazem stropem w pomieszczeniu??

Moze pamietacie mamy taki wykusz w salonie i nad nim balkon. Niestety nie mozemy sie pozbyc drobnej nieszczelnosci. Czy ktos moze stosowal folie w plynie?? jesli tak to jakich firm i czy kladliscie to sami????

Pozdrawiam...

Co z tymi kominkami??

My w sobote bylismy u przedstawiciela kominkow HAJDUK. Wczoraj pan przyjechal i mozemy miec wklad 14kW z szyba polokragla http://www.hajduk.com.pl/?k=katalog&w=&d=14&d1=40 nazwa PRISMA KR za 4 tys. z montazem i calym potrzebym materialem. Pan bardzo sympatyczny i rzeczowy. Wklad moglibysmy miec juz w tym tygodniu tylko obudowa to pozniejsza sparawa ale i tak nam to odpowiada...

Co Wy na to???? Moze ktos cos wie o tych kominkach??

Pozdrawiam...

moje gg to 5603632 prosze o szybka reakcje bo dzis musze podjac decyzje!!!

Evevet

Rozmawiaem telefonicznie z przedztawicielem Tarnawy. Dla niego opłaca się przywieżć minimum dwa wkłady. Do dodatkowego wyposażenia należy doliczyć stojak oraz rurę łączącą wkład z kominem (ja szacuję ten koszt na dodatkowo ok. 400 z). Całość powinna się zmieścić w kwocie ok. 2500 zł dla wkładu PZPS (nie wiem ile za montaż).

Pozdrawiam

Wiesiek