wukan 03.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Evevet mi też zależy na szybkim montażu wkładu, ale poczekam jeszcze na informacje od Fizyka i później zaczynamy załatwiać szybki zakup. PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 03.10.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Oki juz sie uspokoilam i czekam na informacje od Fizyka i jade na Cyrulicza po 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.10.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ewent aż mnie korci przypomnieć Ci porzekadło co nagle to po diable.Czytałam dużo na forum spędziłam na tym chyba dwa popołudnia i wkład tarnawy jest ok.Miły Pan był i u mnie i też rzeczowo gadał. A materiałów które z dostawą miały być jedne w środę a drugie w sobotę nie widać.Więc weś poprawkę.Każdy kto chce coś sprzedać będzie Ci zachwalał.Ja tam zdania nie zmieniam i chcę tarnawę tylko że u mnie kominek będzie montowany za jakiś czas dzisiaj muruje się właśnie do niego komin więc aż tak mi się nie śpieszy więc Cię rozumię.Ale od jutra wraca pogoda więc może się jeszcze wstrzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 03.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Czy ktos ma moza jakies doswiadczenia z izolacja balkonow bedacych zarazem stropem w pomieszczeniu?? Moze pamietacie mamy taki wykusz w salonie i nad nim balkon. Niestety nie mozemy sie pozbyc drobnej nieszczelnosci. Czy ktos moze stosowal folie w plynie?? jesli tak to jakich firm i czy kladliscie to sami???? Pozdrawiam... Z treśći wynika, że coś jest u Ciebie nie tak. Ja Ci niestety nie podpowiem, ale może ty podpowiesz mi? Też mam taki wykusz. I na razie tylko chudziak. Z góry dziękuję za informację, jak nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 03.10.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Niby wszystko tak ale troche przecieka bo jeszcze nie skonczony taras.Po kolei mam tak strop pozniej folia izolacyjna pozniej styropian chyba znowy folia i wylewka. Teraz musze zrobiac jak bedzie ladna pogoda taka ostateczna szlichte czy jak to sie nazywa ze spadkiem, obrobke blacharska i pokryc to jakas izolacja. Myslalam o foli w plynie a na to wykonczenie zrobimy chyba z tynku mozaikowego. zastanawiam sie tylko jaka folie wybrac bo cenowo rozpietosc jest starszna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.10.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ja jestem też zainteresowana nie zapominajcie o mnie. Gdzie nasze rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.10.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Oczywiście wkładem kominkowym.Pozdrawiam Eluś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 03.10.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Muszę wiedzieć szybko. Czy kable elektryczne kładzie się na ścianie ("przykleja") czy wkuwa się w cegłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.10.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Choroba, znowu ceny gazu rosną Poważnie się zastanawiam nad kotłem wielofunkcyjnym, tzn z możliwością spalania paliw stałych (mam po przeróbkach dużą kotłownię z możliwością zrobienia wejścia z zewnątrz) i kolektorem słonecznym Niech to szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 03.10.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Choroba, znowu ceny gazu rosną Poważnie się zastanawiam nad kotłem wielofunkcyjnym, tzn z możliwością spalania paliw stałych (mam po przeróbkach dużą kotłownię z możliwością zrobienia wejścia z zewnątrz) i kolektorem słonecznym Niech to szlag no i oczywiscie 4 wiatraki na podworzu a powaznie ... to kociol na wegiel bys chciala robic ??? bo jesli drewno to wg mnie wystarczy dobre DGP i mozna palic kominkiem jesli bedzie koniecznosc taka dodatkowo slyszalem o czyms takim jak puszczenie rurek CO w poblizu DGP tak aby 5-10 stopni woda zyskiwala od cieplego powietrza z kominka ... tylko nie wiem czy to zda egzamin i czy to praktyczne ... moze dzisiaj przepytam o to mojego speca od CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.10.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Choroba, znowu ceny gazu rosną Poważnie się zastanawiam nad kotłem wielofunkcyjnym, tzn z możliwością spalania paliw stałych (mam po przeróbkach dużą kotłownię z możliwością zrobienia wejścia z zewnątrz) i kolektorem słonecznym Niech to szlag no i oczywiscie 4 wiatraki na podworzu a powaznie ... to kociol na wegiel bys chciala robic ??? bo jesli drewno to wg mnie wystarczy dobre DGP i mozna palic kominkiem jesli bedzie koniecznosc taka dodatkowo slyszalem o czyms takim jak puszczenie rurek CO w poblizu DGP tak aby 5-10 stopni woda zyskiwala od cieplego powietrza z kominka ... tylko nie wiem czy to zda egzamin i czy to praktyczne ... moze dzisiaj przepytam o to mojego speca od CO Eee - dałam upust frustracji . Kocioł na węgiel tylko w ostatecznej ostateczności, ale podejrzewam, że nie będę wtedy odosobniona z taką decyzją.... W każdym razie komin mam przystosowany do dowolnego paliwa. Nad kolektorem za to zastanawiamy się na serio serio. Chyba zrobimy na początek instalacje do niego + więszy zasobnik, a za 2-3 lata - resztę Chyba, że cena zabije zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 03.10.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 baba _ czy ty slyszysz jak oni knuja ... moze i my sobie kupimy po kominku bo mi sie szkoda robi jak oni tak o tych kominkach gadaj w kolko ... Witam po małej przerwie, Pawson to zbieramy skład na wkład? kominkowy oczywiście na przyszły sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 03.10.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 baba _ czy ty slyszysz jak oni knuja ... moze i my sobie kupimy po kominku bo mi sie szkoda robi jak oni tak o tych kominkach gadaj w kolko ... Witam po małej przerwie, Pawson to zbieramy skład na wkład? kominkowy oczywiście na przyszły sezon? siema dyz ... tesknilismy robimy sklad na wklad i na wiele innych rzeczy jak sadze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 03.10.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Oki juz sie uspokoilam i czekam na informacje od Fizyka i jade na Cyrulicza po 14. Evevet jak będziesz miała jakieś informacje o cenach wkładów to podaj na forum, bo Fizyk coś się nie odzywa. Pozdrawiam Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.10.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witajcie kom(b)iniarze . Dostaniemy 15% na Cyruliczej. Umówiłem się na środę na 16.15. Obecność wszystkich zainteresowanych obowiązkowa ! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 03.10.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Fizyk podaj więcej szczegółów, czy ceny będą z Vatem 7%, co z montażem wkładu itd, itp. Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.10.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Szczegóły ustalimy na miejscu. Vat 7% na bank! Czyli montaż obowiązkowo. Co do zabudowy pogadamy indywidualnie. Każdy przecież będzie chciał co innego. Może nawet innego wykonawcę. Ja będe chciał kominek, wstawić go, zrobić komin (w zasadzie to doprowadzenie powietrza mam zrobione), rozprowadzić ciepło na górę. Co do zabudowy - to zobaczymy. Ja traktuję upust 15 % za to samo co dawał nam ten gościo z Tarnowa. Czyli cena katalogowa wkładu, stojaka i innych pierdół poprzebnych, robocizny. Od tego - 15%. Potem + 7% Vatu. Może się okazać, że na wkład i akcesoria Tarnavy (stojak itp) może dać nam 15% ale na system kominowy może dać już tylko 10%, a na robociznę tyko 5%. Zobaczymy. Pogadamy. Facet chciał rozmawiać o konkretach jak się zobaczymy. Myślę, że przy takim hurcie jak 4-5 kminków - mozna będzie negocjować. Sam kominek - jesli będziemy chcieli, to będzie w ciągu 1-2 dni. Co do kabli - to zależy jakie tynki będziesz kładła. Kable nie muszą iść całe w ścianie. Szczególnie płaskie. Mają one jakieś 2-3 mm grubości. Tynk je przykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.10.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Czyli: Eluś, Evevet, Wukan ja i Pan Bartek spotykamy się w środę o 16.15 na ul. Cyruliczej. Pozostałych chętnych zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 04.10.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witam !!! Sprzedam stemple 3 metrowe (140 szt). Odbior własny z Dąbrowicy . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.10.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 A do nas dzisiaj przyjechało drewno na więźbę. Mam nadzieję, że nie będzie padało i pan Stasio przyjedzie do nas pod koniec tego tygodnia robić dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts