Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Towarzysze 8) !

Wróciłam. Trochę trudno mi się przyzwyczaić do ruchu prawostronnego i paru innych rzeczy...

Podczas mojej nieobecności Współinwestor walczył z podłogówką, mixokretem i zakupem kominka. Wkład już jest (Hajduk z szybami vis-a-vis), montaż za kilka dni.

Co do wylewki (gdyby ktoś był jeszcze zainteresowany wykonawcami) - wszystko szybko, dokładnie i idealnie równo, ALE... trzeba stać i pilnować, bo w momentach, gdy Współinwesor odwrócił głowę lub na chwilę panów opuścił, nagle zapominali o dylatacjach, które były ustalone.

Efekt - Współinwestor we własnej osobie ma zamiar szlifierką kątową owe dylatacje w wylewce uczynić, ponieważ boi się, że wzywając panów w ramach reklamacji, narazi na szwank rurki od podłogówki i całą resztę ustrojstwa pod wylewką...

Na dzisiaj raport zakończony :) .

Jestem po montazu bramy garażowej- jest OK. Firme Głazewscy mozna polecić.

Ale znów ten Kańczugowski!!!

Podczas montazu bramy garażowej wyszla krzywa wylana podłoga w garazu.jak ktoś chce zobaczyć antyreklame Kańczugowskiego to niech zobaczy u mnie.Ciekaw jestem jak u innych wylewki ala Kańczugowski?

Ciekaw jestem opini fizyka jak tylko ruszy z oczyszczalnią.

mam w planie jeszcze zabezpieczyć taras nad salonem. W tym celu mam skontaktować sie z przedstawicielem firmy Deitermann. Materiały reklamowe juz dostałem.

Pozdrawiam

Ella: czy wklad HAJDUK kupowaliscie u Pana z Lipniaka??

TAK :D .

Ceny wszędzie są porównywalne, a on robi zdecydowanie najlepsze wrażenie w zakresie fachowości, zaangażowania, pomysłów, inicjatywy -widać, że jest pasjonatem, a nie tylko rzemieślnikiem. Wzbudził nasze zaufanie.

Jaki będzie efekt - niebawem się przekonamy...

Witaj Elżbieto!!!!

Pyza powinien stanąć na dywaniku, że się wyłamuje. My tu negocjujemy, a potem ?.... :wink:

Aktualna lista TarnoFanów: Wukan, Eluś, Pan Bartek i Fizyk. Jutro o godzinie 16.15 na Cyruliczej.

Ja jestem zadowolony z roboty Kańczugowskiego. Bez dwóch zdań.

Co do oczyszczalni, to już niebawem się zobaczy ale ja myślę, że i tak g ... no z tego będzie :D :wink:

Witaj Elżbieto!!!!

:D

Ja jestem zadowolony z roboty Kańczugowskiego. Bez dwóch zdań.

Ty Fuksiarzu 8) :D !

Co do oczyszczalni, to już niebawem się zobaczy ale ja myślę, że i tak g ... no z tego będzie :D :wink:

A propos - co ze studnią chłonną? Czy już macie? Ja muszę się tym teraz zająć i chcę porównać opcję Pawsonową z laniem betonu na mokro z opcją "suchą".

Witam Wszystkich

U Was taki ruch a ja do czwartku jestem uziemiony na szkoleniu w Warszawie :evil:

Do tego w poniedziałek rano majster zadzwonił i powiedział że się włamali do blaszaka i ukradli silnik od betoniarki :x :x

W sumie to niewiele, biorąc pod uwagę że na działkę zwiozłem kilka palet dachówki Creatona.

Czy orientujecie się może jakie są minimalne odległości oczyszczalni od studni??

Pozdrawiam

Ella - ja zrobię tak: zamontuję dwa zbiorniki (oczywiście z kręgów betonowych). Jeden będzie miał dno zabetonowane (będzie zbiornikiem "retencyjnym"(;)), a drugi będzie zwykłą studnią chłonną. Do pierwszego zamontuję pompę w przyszłym roku i będę miał wodę do podlewania ogródka :D . Woda z POŚa i z rynien będzie sobie grzecznie do niego spływala. A nadwyżka - do studni chłonnej. Zaczynam te działania w tym tygodniu.

MAM licznik GAZU!!!!!!!!!!!!! :D , ale piec będę miał uruchomiony dopiero jutro :( .

Docieplenie poddasza - tez się przesunęło. Za tydzień dopiero. Ale to może i lepiej. Będzie czas trochę pogrzać mieszkanko :wink:

Dzisiaj po 16-tej!!! U Cyrulika :D :wink:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Siedmioletni chłopczyk spaceruje sobie chodnikiem w drodze do szkoły.

Podjeżdża samochód. Kierowca odsuwa szybkę i mówi :

- Wsiadaj do środka to dam Ci 10 złotych i lizaka !

Chłopczyk nie reaguje i przyspiesza kroku. Samochód powoli toczy się za nim.

Znowu się zatrzymuje przy krawężniku ...

- No wsiadaj! Dam Ci 20 złotych, lizaka i chipsy !

Chłopczyk ponownie kręci głową i przyspiesza kroku .... Samochód nadal powoli jedzie za nim. Znowu się zatrzymuje ...

- No nie bądź taki ... wsiadaj ! Moja ostatnia oferta - 50 złotych, chipsy, cola i pudełko chupa-chups !

- Oj odczep się Tato! Kupiłeś Matiza to musisz z tym żyć ..

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Jeśli chodzi o sprawy kominkowe, to (mam nadzieję, że wszyscysą zadowoleni, bo ja tak) zakończyły się bardzo korzystnie. Na prośbę pana Grzegorza P nie będziemy pisać o szczegółach oferty publicznie. Podczas spotkania pozwolimy sobie w bardzo wąskim gronie przedstawić ofertę. Jest OK. U mni w sobotę montaż. Z rozprowadzeniem powietrza. Zainteresowanych zapraszam. Początek imprezy o 9 tej rano :D :wink:

U mnie w sobotę montaż. Z rozprowadzeniem powietrza. Zainteresowanych zapraszam. Początek imprezy o 9 tej rano :D :wink:

czy jest przewidziany jakis alkohol dla widzów ????

:lol: :lol: :lol:

Coby niebyc gorszym to ja zapraszam w sobote i niedziele na obejrzenie zakonczenia SSO u mnie (wczesniej piszcie lub dzwonce coby ustalic godzine

PS. domek wyglada super

czołgiem!

nasz mały raport: sciana kolankowa - zrobiona,

szczyty - częściowo wymurowane

- przygotowane wszystko pod dachowca

- poniedziałek - przywiozą wieźbę

- środa ruszamy z dachem

dyz, pawson ,mapi i reszta - dopisujemy sie do ekipy na kominek (TARNAVA) na przyszły rok.

zapraszamy na oględziny do krępca!

idkam: - ja mam min. MATIZA! bardzo sobie go chwale- 100 000 i nic nie robiłem :o - czasami nawet oleju nie lałem :lol: - sam jestem w szoku :o

Cześć Towarzysze 8) !

Wróciłam. Trochę trudno mi się przyzwyczaić do ruchu prawostronnego i paru innych rzeczy...

.

No patrz Ella a ja byłem przekonany, że Ty już dawno w kraju :) Toż mogliśmy w ubiegłym tygodniu zrobić spotkanie forumowe na wygnaniu powiedzmy na soho czy w jakimś innym charakterystycznym miejscu :)

By the way - Fizyk masz pozdrowienia od dużego Bena, coś przebąkiwał że już czas, czy że mało tego czasu masz czy coś w ten deseń ... :wink: :D

Witam

Ja mam moralnego kaca bo tak to jest jak kobieta chce załatwić coś na czym się nie zna. Dlatego na pewno zamówię kominek z montarzem natomiast przewód kominowy zostanie wykonany już we własnym zakresie. Bo wg wyliczenia tej firmy to dodatkowy koszt 400 zł netto /robocizna/ a wg mojego obecnego fachowca od kominów to żadna filozofia on to zrobi dodatkowo, w ramach już uzgodnionych prac.Więc nie będzie to mnie nic kosztowało. Jedynie materiały,które albo zakupię u nich albo na miejscu.