fizyk 07.10.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Fizyk Jestem na etapie planowania zabudowy kuchni. U mnie ma być w ciągu na tej samej 3 metrowej ścianie najpierw płyta kuchenna później zmywarka a na końcu zlew. Jak to się ma do tego o czym piszecie wyżej. Nikt w sklepie na to mi nie zwracał uwagi. A jeżeli to takie ważne to może trzeba zmienić kolejność. Nie wiem jednak jak to się będzie miało do istniejącej już kanalizacji Ela - w sklepie nikt ci nie zwrócił uwagi, bo oni pewnie nie znają rozkładu twej kuchni. Każdy dobry hydraulik powie Ci, że zmywarka powinna zamykać układ. Ale dlaczego tak jest ? - Nie mam pojęcia. Być może chodzi tu o różnicę ciśnienia?? Zresztą, osoba, która projektuje meble kuchenne, tez powinna zwrócić Ci na to uwagę. Pogadaj z osobą, która robiła ci wod-kan, a potem z inną osobą, która się na tym zna . Może ktoś z forumków i forumek może bardziej Ci pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.10.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Fizyk Jestem na etapie planowania zabudowy kuchni. U mnie ma być w ciągu na tej samej 3 metrowej ścianie najpierw płyta kuchenna później zmywarka a na końcu zlew. Jak to się ma do tego o czym piszecie wyżej. Nikt w sklepie na to mi nie zwracał uwagi. A jeżeli to takie ważne to może trzeba zmienić kolejność. Nie wiem jednak jak to się będzie miało do istniejącej już kanalizacji Ela - w sklepie nikt ci nie zwrócił uwagi, bo oni pewnie nie znają rozkładu twej kuchni. Każdy dobry hydraulik powie Ci, że zmywarka powinna zamykać układ. Ale dlaczego tak jest ? - Nie mam pojęcia. Być może chodzi tu o różnicę ciśnienia?? Zresztą, osoba, która projektuje meble kuchenne, tez powinna zwrócić Ci na to uwagę. Pogadaj z osobą, która robiła ci wod-kan, a potem z inną osobą, która się na tym zna . Może ktoś z forumków i forumek może bardziej Ci pomoże . Ja mam teraz zmywarkę ZA zlewozmywakiem (narożny) i nic się nie dzieje. Zmywarka jest ostatnim "odbiornikiem" wody - czy o to chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 07.10.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Fizyk Jestem na etapie planowania zabudowy kuchni. U mnie ma być w ciągu na tej samej 3 metrowej ścianie najpierw płyta kuchenna później zmywarka a na końcu zlew. Jak to się ma do tego o czym piszecie wyżej. Nikt w sklepie na to mi nie zwracał uwagi. A jeżeli to takie ważne to może trzeba zmienić kolejność. Nie wiem jednak jak to się będzie miało do istniejącej już kanalizacji Mój hydraulik stwierdził, że skoro jestem praworęczna to powinnam mieć zmywarkę po prawej stronie zlewu. No i rzeczywiście wyjdzie na końcu ciągu wodnego. Gdzie projektują ładne meble kuchenne w Lublinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.10.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Oto właśnie chodzi. Zmywarka powinna być na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.10.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Ja swoje zamówiłem w DAMARO. Mają siedzibę na Fabrycznej (w budynku GALI). Znajomym też robili. Są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.10.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Kominek jest. Wełna tez dojechała. Za to ubyło miejsca w salonie . Gości było mało (tylko trójka Pawsonów) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.10.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Kominek jest. Wełna tez dojechała. Za to ubyło miejsca w salonie . Gości było mało (tylko trójka Pawsonów) . Fizyk, za drogie bilety wstępu były U nas dzisiaj wylany chudziak, zabrakło 0,3 m3, reszta będzie dokręcona w betoniarce, dach ofoliowany, łaty prawie skończone, od poniedziałku obróbki blacharskie, kominy i początek dachówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.10.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 My też byliśmy, ale za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.10.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 a moze jakies male odwiedziny dzisiaj ... co wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.10.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Po południu (tzn ok 16:30-tej) jak najbardziej 13-15:30 mniej więcej jesteśmy na obiadku rodzinnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.10.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Nam z kolei dzisiaj nie bardzo pasuje. Od 15tej jesteśmy raczej zajęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.10.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 niestety ja od 17 mam zajecie na nastepne 3-4 godz... :( nastepnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.10.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 echhhh udało się strop nad parterem zalany a inwestor już doszedł do siebie Widzę, że ze względu na spiętrzenie zadań przed nadejściem mrozów odsuwa się jakieś większe spotkanie aż do nadejścia wyżej wspomnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 10.10.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Fizyk Mój mąż wczoraj też oświecił mnie ile ten kominek zajmie miejsca. Jestem lekko rozczarowana bo ubędzie mi tego mojego salonu. Dzięki za rady odnośnie zmywarki. W sklepie doskonale znają wymiary mojej kuchni bo byli mierzyli wiedzą gdzie co ma być, aaale może i mam nietypową tą swoją kuchnię. Jeszcze upieram się na ten barek, który dodatkowo zmniejsza powierzchnię. Wymusza kolejny narożnik i mimo że wydaje mi się że mam sporą kuchnię to nic w niej nie można zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.10.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Cegły hey lubelaki posiadam na zbyciu cegły .. jakie sa kazdy widzial ... transport wlasny. zostalo mi tego ok 500-1000 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.10.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Cegły hey lubelaki posiadam na zbyciu cegły .. jakie sa kazdy widzial ... transport wlasny. zostalo mi tego ok 500-1000 szt Nie bierzcie od Pawsona. To niesolidny kontrachent. Chciał mi sprzedać bloczki fundamentowe w super cenie 10zł/sztukę. Załatwiłem transport, pojechałem - a ON powiedział, że NIE MA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.10.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Jestem zadowolony z ekipy HOMERa. Bardzo ładnie i szybko zainstalowali kominek. Zrobili po sobie porządek. Podpowiedzieli pare fajnych rzeczy. Polecam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 10.10.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Jestem zadowolony z ekipy HOMERa. Bardzo ładnie i szybko zainstalowali kominek. Zrobili po sobie porządek. Podpowiedzieli pare fajnych rzeczy. Polecam!!!! Co podpowiedzieli na przykład na temat rozprowadzania powietrza? Może powiedzieli Ci jak max długa rura może być od komina na poodaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.10.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Cegły hey lubelaki posiadam na zbyciu cegły .. jakie sa kazdy widzial ... transport wlasny. zostalo mi tego ok 500-1000 szt Nie bierzcie od Pawsona. To niesolidny kontrachent. Chciał mi sprzedać bloczki fundamentowe w super cenie 10zł/sztukę. Załatwiłem transport, pojechałem - a ON powiedział, że NIE MA. nie "nie ma" tylko sie rozmyslil co do sprzedazy gdyz z pewnych zrodel zwiazanych z pewna firma dochodza do mnie informacje ze jestes szczegolnie upierdliwym platnikiem :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 10.10.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ja już też do nich dzwoniłam i potwierdzałam realizację. U mnie to koniec miesiąca. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Bo u mnie w pracy wszyscy mają wkłady francuskie. Ich zdaniem są najlepsze bo niby Francuzi mają w tej dziedzinie największe doświadczenie. A ja się uśmiecham pod nosem bo wiem że z wami zawsze dokonam trafnego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts