Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Fizyk

Jestem na etapie planowania zabudowy kuchni. U mnie ma być w ciągu na tej samej 3 metrowej ścianie najpierw płyta kuchenna później zmywarka a na końcu zlew. Jak to się ma do tego o czym piszecie wyżej. Nikt w sklepie na to mi nie zwracał uwagi. A jeżeli to takie ważne to może trzeba zmienić kolejność. Nie wiem jednak jak to się będzie miało do istniejącej już kanalizacji

Ela - w sklepie nikt ci nie zwrócił uwagi, bo oni pewnie nie znają rozkładu twej kuchni. Każdy dobry hydraulik powie Ci, że zmywarka powinna zamykać układ. Ale dlaczego tak jest ? - Nie mam pojęcia. Być może chodzi tu o różnicę ciśnienia?? Zresztą, osoba, która projektuje meble kuchenne, tez powinna zwrócić Ci na to uwagę. Pogadaj z osobą, która robiła ci wod-kan, a potem z inną osobą, która się na tym zna :wink: . Może ktoś z forumków i forumek może bardziej Ci pomoże :roll: . :wink:

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Fizyk

Jestem na etapie planowania zabudowy kuchni. U mnie ma być w ciągu na tej samej 3 metrowej ścianie najpierw płyta kuchenna później zmywarka a na końcu zlew. Jak to się ma do tego o czym piszecie wyżej. Nikt w sklepie na to mi nie zwracał uwagi. A jeżeli to takie ważne to może trzeba zmienić kolejność. Nie wiem jednak jak to się będzie miało do istniejącej już kanalizacji

Ela - w sklepie nikt ci nie zwrócił uwagi, bo oni pewnie nie znają rozkładu twej kuchni. Każdy dobry hydraulik powie Ci, że zmywarka powinna zamykać układ. Ale dlaczego tak jest ? - Nie mam pojęcia. Być może chodzi tu o różnicę ciśnienia?? Zresztą, osoba, która projektuje meble kuchenne, tez powinna zwrócić Ci na to uwagę. Pogadaj z osobą, która robiła ci wod-kan, a potem z inną osobą, która się na tym zna :wink: . Może ktoś z forumków i forumek może bardziej Ci pomoże :roll: . :wink:

Ja mam teraz zmywarkę ZA zlewozmywakiem (narożny) i nic się nie dzieje. Zmywarka jest ostatnim "odbiornikiem" wody - czy o to chodzi???

Fizyk

Mój hydraulik stwierdził, że skoro jestem praworęczna to powinnam mieć zmywarkę po prawej stronie zlewu. No i rzeczywiście wyjdzie na końcu ciągu wodnego.

Gdzie projektują ładne meble kuchenne w Lublinie?

Kominek jest. Wełna tez dojechała. Za to ubyło miejsca w salonie :wink: .

Gości było mało (tylko trójka Pawsonów) :( .

Fizyk, za drogie bilety wstępu były :wink: :wink:

U nas dzisiaj wylany chudziak, zabrakło 0,3 m3, reszta będzie dokręcona w betoniarce, dach ofoliowany, łaty prawie skończone, od poniedziałku obróbki blacharskie, kominy i początek dachówki.

Pozdrawiam

Fizyk

Mój mąż wczoraj też oświecił mnie ile ten kominek zajmie miejsca. Jestem lekko rozczarowana bo ubędzie mi tego mojego salonu.

Dzięki za rady odnośnie zmywarki. W sklepie doskonale znają wymiary mojej kuchni bo byli mierzyli wiedzą gdzie co ma być, aaale może i mam nietypową tą swoją kuchnię. Jeszcze upieram się na ten barek, który dodatkowo zmniejsza powierzchnię. Wymusza kolejny narożnik i mimo że wydaje mi się że mam sporą kuchnię to nic w niej nie można zmieścić.

Cegły

hey lubelaki posiadam na zbyciu cegły .. jakie sa kazdy widzial ... transport wlasny. zostalo mi tego ok 500-1000 szt

Nie bierzcie od Pawsona. To niesolidny kontrachent. Chciał mi sprzedać bloczki fundamentowe w super cenie 10zł/sztukę. Załatwiłem transport, pojechałem - a ON powiedział, że NIE MA. :lol: :lol: :wink:

Jestem zadowolony z ekipy HOMERa. Bardzo ładnie i szybko zainstalowali kominek. Zrobili po sobie porządek. Podpowiedzieli pare fajnych rzeczy. Polecam!!!!

Co podpowiedzieli na przykład na temat rozprowadzania powietrza?

Może powiedzieli Ci jak max długa rura może być od komina na poodaszu?

Cegły

hey lubelaki posiadam na zbyciu cegły .. jakie sa kazdy widzial ... transport wlasny. zostalo mi tego ok 500-1000 szt

Nie bierzcie od Pawsona. To niesolidny kontrachent. Chciał mi sprzedać bloczki fundamentowe w super cenie 10zł/sztukę. Załatwiłem transport, pojechałem - a ON powiedział, że NIE MA. :lol: :lol: :wink:

nie "nie ma" tylko sie rozmyslil co do sprzedazy gdyz z pewnych zrodel zwiazanych z pewna firma dochodza do mnie informacje ze jestes szczegolnie upierdliwym platnikiem :):):):)

Ja już też do nich dzwoniłam i potwierdzałam realizację. U mnie to koniec miesiąca. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Bo u mnie w pracy wszyscy mają wkłady francuskie. Ich zdaniem są najlepsze bo niby Francuzi mają w tej dziedzinie największe doświadczenie. A ja się uśmiecham pod nosem bo wiem że z wami zawsze dokonam trafnego wyboru.