Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Czesc!

Strasznie wam zazdroszczę, że znajdujecie czas na odwiedziny tutaj. Ja nie wyrabiam. Teraz ma za wolnonko - więc oddech.

Eluś - ja też już odkryłam ile miejsca zajmie mi kominek i jak wyjedzie na srodek saloonu! Szkoda. Przydałby się doby projekt obudowy...

Mam prośbę, jesli macie namiary, dajcie znać o osobie która naprawdę ZNA się na przydowmowych oczyszczalniach. Jak do tej pory znaleźliśmy jednego jedynego gościa, który był zainetersowny grunetem (inni od razu wyceniali!), ale chyba coś mu sie stało, bo nie można z nim nawiązać kontaktu. Chciałabym rozsączkowanie zrobić jescze w tym roku, ale potrzebuję prawdziwnego fachurę, bo mój mąż jest naukowiec i jak nie zrozumie wszystkiego to klapa!

Przy okazji, tym którzy robią wykończeniówkę - jesli nie znacie - mogę polecić firmę JMS obok Makro - wybieracie towar w skepie w Lublinie lub w katalogu wybranej firmy(glazura, armatura), a oni zakupują go po upustach i dzielą się tym upustem z wami. Dochodzi od 10 do 30 proc. taniej.

:)

Moni

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie twierdzę, że jestem super znawcą tematu, ale wybudowałem własnym sumptem oczyszczalnię gruntowo-korzeniową, która działa jak szalona już kilka lat. Pomogłem takoż kilku znajomym zarówno z projektem, jak i z materiałami.

Jeśli więc potrzebujecie wsparcia techniczo-duchowego, to zapraszam do siebie, albo emilujcie jak kto lubi.

Pozdrawiam

Marek

Zaraz muszę wybyć a tu pytanie o obudowę kominka.No tak 10 już za nami .Jak ten czas biegnie nieubłaganie.U mnie zaczeło się odliczanie bo straszą zmianą pogody. Sprawa aktualna,"GÓRAL" a właściwie spec od kamieniarstwa napewno przyjedzie .Jeszcze nie dojechał bo to nasza wina przesunęły nam się prace przy dachu a on ma przyjechać do elewacji.

Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już dojedzie. Dam znać jak tylko się pojawi.Pozdrawiam Eluś.

Chyba doszedłem jak to się wkleja, chociaż jeszcze nie do końca. Można kliknąć by zobaczyć większe zdjęcia, nie wiem natomiast jak od razu wkleić większy rozmiar??

http://img405.imageshack.us/img405/7281/obraz0596hr.th.jpg

http://img347.imageshack.us/img347/513/obraz0223ep.th.jpg

http://img347.imageshack.us/img347/451/obraz0341tx.th.jpg

http://img347.imageshack.us/img347/1731/obraz0330kq.th.jpg

http://img347.imageshack.us/img347/3565/obraz0363ki.th.jpg

Pozdrawiam

Ja pisałem o rurach wod-kan. Jeśli chodzi o CO - to nie warto oszczędzać. Ja mam rurki 3 warstowe. W środku jest tworzywo, potem aluminium i na wierzchu też tworzywo. Producent - Wavin. Podobno to najlepsze co jest na rynku. Do instalacji gazowej - rurka miedziana. :wink:

no to ja bede mial z tego kanalize .. wlasnie dzownil hydraulik i go przepytalem ... polecal wlasnie ta firme do rur do kanalizy ...

oczywiscie nie zdazy na piatek (jak sie umawialismy) i moze zaczac dopiero w poniedzialek ... lojalnie go uprzedzilem ze jak w łikend popada to bedzie mial ciezko kopac ... ale w sumie co mnie to :):):)

Ja pisałem o rurach wod-kan. Jeśli chodzi o CO - to nie warto oszczędzać. Ja mam rurki 3 warstowe. W środku jest tworzywo, potem aluminium i na wierzchu też tworzywo. Producent - Wavin. Podobno to najlepsze co jest na rynku. Do instalacji gazowej - rurka miedziana. :wink:

no to ja bede mial z tego kanalize .. wlasnie dzownil hydraulik i go przepytalem ... polecal wlasnie ta firme do rur do kanalizy ...

oczywiscie nie zdazy na piatek (jak sie umawialismy) i moze zaczac dopiero w poniedzialek ... lojalnie go uprzedzilem ze jak w łikend popada to bedzie mial ciezko kopac ... ale w sumie co mnie to :):):)

Pawson - mam nadzieję, że to nie ten sam hydraulik, co w weekend ma robić u mnie :evil: :evil: .

Fizyk - to zaproszenie do podziwiania, czy hmm, korzystania :oops: 8) :lol:

Poszukuję namiarów na płytki klinkierowe czy wiecie gdzie mają duży wybór kolorystyczny w Lublinie. Mąż kupił już klinkier z Bogdanki cudny kolorek taki piasek pustyni ale jak na złość oni nie robią płytek elewacyjnych i teraz mam problem. Może uda mi się dobrać coś podobnego bo mam już koncepcję na elewację a tu problem.

Poszukuję namiarów na płytki klinkierowe czy wiecie gdzie mają duży wybór kolorystyczny w Lublinie. Mąż kupił już klinkier z Bogdanki cudny kolorek taki piasek pustyni ale jak na złość oni nie robią płytek elewacyjnych i teraz mam problem. Może uda mi się dobrać coś podobnego bo mam już koncepcję na elewację a tu problem.

Kupiliście znaczy się cegły klinkierowe? A po ile 1szt? Trzeba mi 1tyś szt na ogrodzenie, więc muszę kalkulować.

Zobacz w Omedze.