Pawson 19.10.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Mapi: gratulacje .,... Dyz: niestety tak to juz jest ze jak sie patrzy to ekipa zawsze troche szybciej pracuje .... u mnie ciagle przestoj .. hydraulik mial wejsc w poniedzialek ale do dzisiaj go nie ma i nie odbiera telefonu ... nawet bardzo zly nie jestem ... :) zbieram wyceny na przyszly rok powoli... [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 19.10.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pawełku ja to bym tą myśl ciut skrócił: "Jak jak sie patrzy to ekipa troche pracuje ... " P.S. Jak się mała Pawsonówna chowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.10.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 chowa sie super.... siedza jeszcze obie w szpitalu a ja juz w pracy ... okazuje sie ze firma juz ledwo stoi (dwa dni mnie nie bylo badz co badz ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 19.10.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 oj to niedobrze jak się chowa... sam wiem, takie małe jak się schowa to ciężko potem znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.10.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 oj to niedobrze jak się chowa... sam wiem, takie małe jak się schowa to ciężko potem znaleźć oj dyziu ... dyziu.... co ty pleciesz ... przeciez wiadomo ze jak zglodnieje to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.10.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pawson, a jak się malutka będzie nazywała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.10.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pawson, a jak się malutka będzie nazywała? Marta nie przeginaj ... daj świerzo upieczonemu ojcu czas niech dojdzie do siebie, przypomni sobie najpierw jak się sam nazywa a dopiero potem przyjdzie czas na dziecko Oj teraz to przede wszystkim dziecko, dopiero później tatuś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 19.10.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pawson, a jak się malutka będzie nazywała? Marta nie przeginaj ... daj świerzo upieczonemu ojcu czas niech dojdzie do siebie, przypomni sobie najpierw jak się sam nazywa a dopiero potem przyjdzie czas na dziecko Oj teraz to przede wszystkim dziecko, dopiero później tatuś . dobrze, dobrze lepiej niech tatuś dojdzie do siebie zanim zacznie wymyślać coś co dziecku zostanie na całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 19.10.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pawson, a jak się malutka będzie nazywała? Marta nie przeginaj ... daj świerzo upieczonemu ojcu czas niech dojdzie do siebie, przypomni sobie najpierw jak się sam nazywa a dopiero potem przyjdzie czas na dziecko Oj teraz to przede wszystkim dziecko, dopiero później tatuś . dobrze, dobrze lepiej niech tatuś dojdzie do siebie zanim zacznie wymyślać coś co dziecku zostanie na całe życie hehehehehe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.10.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pawson, a jak się malutka będzie nazywała? Marta nie przeginaj ... daj świerzo upieczonemu ojcu czas niech dojdzie do siebie, przypomni sobie najpierw jak się sam nazywa a dopiero potem przyjdzie czas na dziecko Oj teraz to przede wszystkim dziecko, dopiero później tatuś . dobrze, dobrze lepiej niech tatuś dojdzie do siebie zanim zacznie wymyślać coś co dziecku zostanie na całe życie Oj, tak, współpracowałam kiedyś z kobietą, która używała imienia Elzbieta. I zupełnie przypadkowo dowiedziałam się, że rodzice dali jej na imię ... Alfonsyna . Co ona biedna musiała przejść swego czasu... Nie wiem, dlaczego tego oficjalnie nie zmieniła, może było po babce czy coś takiego... Kobieta - w wieku ze 40 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 19.10.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 dyz: -o patykach poszło na priva MaPi: istnieje szansa ,ze was dogonimy. wprawdzie u nas już od tygodnia oficjalnie jest dachowiec ale jeszcze nic nie zrobił tylko dyryguje murarzami - co mają mu jeszcze zrobić - postawili już prawie całe szczyty (w ząbki) i wszystkie ścianki działowe na poddaszu . Jest duża szansa,że jutro położy pierwsze belki. całość ma potrwac około trzy tygodnie - tylko nie wiem czy on to już liczy z tym tygodniem co mu przeleciał poza tym mamy już własny prąd w domku (skrzynka robocza) no i oficjalnie wodę. pytanie do ALL: jaką planujecie podbitke? gdzie można podziwiać podbitki PCV? i czy ktoś widział podbitkę PCV w kolorze jasny brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 20.10.2005 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Stamara - u nas można oglądać podbitkę, ale z saidingu (niby podobne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 20.10.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Myślałam, że siding i PCV to to samo! Jaka jest różnica?Widziałam brązowe cóś - było nie drewniane, ale skoro jest różnica, to nie wiem co to było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 20.10.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Różnica jest w szczególności w cenie a teoretycznie PCV jest przeznaczone do użytku wewnętrznego a saiding do zewnętrznego. Nikt nie da gwarancji na PCV użyte na zewnątrz na saiding takie gwarancje można dostać, ale nie na kolor. Prawdopodobnie w obu przypadkach może się zmienić, ale to znam ze słyszenia a nie z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.10.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 dyz: -o patykach poszło na priva MaPi: istnieje szansa ,ze was dogonimy. wprawdzie u nas już od tygodnia oficjalnie jest dachowiec ale jeszcze nic nie zrobił tylko dyryguje murarzami - co mają mu jeszcze zrobić - postawili już prawie całe szczyty (w ząbki) i wszystkie ścianki działowe na poddaszu . Jest duża szansa,że jutro położy pierwsze belki. całość ma potrwac około trzy tygodnie - tylko nie wiem czy on to już liczy z tym tygodniem co mu przeleciał poza tym mamy już własny prąd w domku (skrzynka robocza) no i oficjalnie wodę. pytanie do ALL: jaką planujecie podbitke? gdzie można podziwiać podbitki PCV? i czy ktoś widział podbitkę PCV w kolorze jasny brąz? Oprócz sidingu są panele PVC - ładniejsze i sztywniejsze. Z tego co wiem, podbitkę robi się już po ociepleniu/tynkowaniu, zależy, jaką masz ścianę. Ja się zastanawiam ostro nad drewnem, tylko boimy się, jak będzie wygladała renowacja za parę lat. Trzeba by chyba rusztowania rozstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 20.10.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Zależy też od stylu. Jeżeli dom jest nowoczesny to drewno nieszczególnie się mnie podoba. W związku z tym pewnie będzie BORYSZEW albo inny jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.10.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ja szukałam też dobrego materiału na podbitki, u mnie drewno było by fajne i wskazane ale właśnie ta konserwacja jak się zliczy koszty malowania a mam już drewnianą werandę i element dekoracyjny przy budynku gospodarczym czas jaki trzeba poświęcić żeby to przynajmniej trzykrotnie pomalować to wolę dobre PCVWyczytałam na forum, że dobra jest podbitka PCV Royal Europa (gładka) 50 lat gwarancji w cenie 30 zł można je kupić u przedstawiciel na ul. Energetyków 4.Już tam nawet dzwoniłam, niestety mało przyjazny Pan przy blisko 50 m2 chyba nie będę mogła liczyć na jakiś fajny upust, tak wywnioskowałam bo Pan stwierdził, że moja ilość to wcale nie tak dużo.Dużo dobrego wyczytałam też o producencie Boryszew cena brutto to 28 zł plus to dużo kratek i wyraźne słoje, ale nie wiem gdzie to mają w Lublinie jeśli ktoś ma namiary to proszę .Może zdecyduję się na to rozwiązanie, imitacja to imitacja ale może będzie fajniejsza niż gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 20.10.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Budowniczki!Babo: "Oprócz sidingu są panele PVC - ładniejsze i sztywniejsze" Kubuś: "teoretycznie PCV jest przeznaczone do użytku wewnętrznego a saiding do zewnętrznego" Trochę to dla mnie sprzeczne. To co jest lepsze? I gdzie to sprawdzić? Odnioście drzewa - ja zdecydowałam sie na śtuczne, po tym jak mój kolegoa, po 5-ciu latach uzytkowania wyrzucił całą drewnianą podbitkę na smietnik. Tak się porozsychała, mimo ponoć bardzo dobrze wysuszonego drzewa i kładzenia na pióro-wpust. Nie szukałam jednak ofert, bo jeszcze mam czas - stan surowy czeka do wiosny i najpierw tynkowanie. Może macie już coś upatrzonego?Rozumiem, że Boryszew to drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.10.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Budowniczki! Babo: "Oprócz sidingu są panele PVC - ładniejsze i sztywniejsze" Kubuś: "teoretycznie PCV jest przeznaczone do użytku wewnętrznego a saiding do zewnętrznego" Trochę to dla mnie sprzeczne. To co jest lepsze? I gdzie to sprawdzić? Odnioście drzewa - ja zdecydowałam sie na śtuczne, po tym jak mój kolegoa, po 5-ciu latach uzytkowania wyrzucił całą drewnianą podbitkę na smietnik. Tak się porozsychała, mimo ponoć bardzo dobrze wysuszonego drzewa i kładzenia na pióro-wpust. Nie szukałam jednak ofert, bo jeszcze mam czas - stan surowy czeka do wiosny i najpierw tynkowanie. Może macie już coś upatrzonego? Rozumiem, że Boryszew to drewno? Taki krótki przegląd http://muratordom.pl/6649_10087.htm Jest troszkę możliwości, w cenach się jeszcze nie orientowałam. Wiem, że ze "zwykłego" sidingu na podbitki ludzie są niezadowoleni - wypacza się i potrafi łamać po kilku latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 20.10.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Budowniczki! Babo: "Oprócz sidingu są panele PVC - ładniejsze i sztywniejsze" Kubuś: "teoretycznie PCV jest przeznaczone do użytku wewnętrznego a saiding do zewnętrznego" Trochę to dla mnie sprzeczne. To co jest lepsze? I gdzie to sprawdzić? co fachowiec to inna opinia rozmawialiśmy z 2 gościamy od dachów którzy robią tez podbitki jeden zachwalał PCV i mowił ze tylko z tego by robił a drugi zachwalał siding i mowił ze tylko z tego by robił - my zdecydowaliśmy sie na sidiing w Royal Hurt na Energetyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts