idkam 22.10.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Witamy, w końcu mamy taras i schody wejściowe Zapraszamy do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.10.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Idkam .. SUPER to wyglada gratulacje PS. Jestes moze w łikend na budowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.10.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Paweł, cieszę się, że się podoba. Zapraszam na wizję lokalną. W weekend jestem w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 22.10.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Witamy, w końcu mamy taras i schody wejściowe Zapraszamy do albumu SUPER, ale czad, wreszcie możesz odsapnąć U nas dodałem ze 3 fotki i skończył mi się album Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.10.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Czy jest ktoś zainteresowany wełną TOPROCK-a o grubości 18 cm?? Zostało mi ze 20 paczek (źle przyjęliśmy ilość n/p projektu) czyli 50m2. Kupywałem ją po 22 zł brutto za m2 (czyli w cenie zakupu dealera). Chętnie sprzedam - oczywiście w bardzo konkurencyjnej cenie. Zainteresowanych proszę o kontakt (wełna jest pakowana w rulon. Wymiary 2,5 x 1 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 24.10.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Fizyku, czy mógłbyś napisać ile kosztowało cię ocieplenie poddasza? Ile robota, a ile materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.10.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Jeszcze nie skończyłem. Więc jeszcze nie znam kompletu kosztów. Ale za kilka dni mam nadzieję podać całość. Zdecydowanie za dużo zamówiłem wełny . Z tego powodu chcę sprzedać. Na chwilę obecną mamy rozłożoną 18 tkę na całym dachu. Myślę że do końca dzisiejszego dnia rozłożą 5tke. Ale ciepło czuć już teraz. I licznik gazu nie kręci się jak wariat!!!! Jest coraz lepiej. Teraz ustawiłem temperaturkę na 20 stopni C. Późnym wieczorem z soboty na niedzielę przeprowadziłem eksmisję intruza. Taka mała myszka. Niestety - miała zakorzenione w swoim umyśle, że jest to jej dom. Zamiast uciekać na dwór - chciała koniecznie wrócić do domu! Oj, źle skończyła. Bardzo źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.10.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 morderca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 24.10.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Pawson - Ada mi sie bardzo podoba! Niech dużo śpi, cobyście i wy spać mogli. Idkam -niestety wyskakuje mi wciąż błąd na stronie twojego albumu, a szkoda, bo ponoć budujemy sie gdzieś niedaleko... Fizyk! Jak uruchomisz swoją oczysczalnię, to daj znać. I powiedz kto Ci badał grunt i dobierał rozwiązania techniczne. Bioeko? A nasz Hydrosystem polecacie? Może ktoś już ma działającą oczyszczalnię i sie pochwali? Co do podbitek - dzięki za info. U mnie napewno drwa na dachu nie będzie - ani zielonego ani żadnego innego. Ale co do sidingu i PCV - czekam z decyzją do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 24.10.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Fizyk napisz jakie masz zamontowane grzejniki i gdzie je kupowałeś.Teraz jestem właśnie na etapie doboru grzejników. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.10.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Gruntu mi nikt nie badał Grzejniki mam Viessmana. Jestem zadowolony. Z ceny tez. Ale ja się mogę pochwalić tylko kompleksową ceną za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 24.10.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Gruntu mi nikt nie badał Grzejniki mam Viessmana. Jestem zadowolony. Z ceny tez. Ale ja się mogę pochwalić tylko kompleksową ceną za całość. Fizyk, to podaj tą cenę. Jaki masz piec to wiem, a ile grzejników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 24.10.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Cześć,jestem nowa na tym forum.Czy ktoś z was buduje Kornelię z Archipelagu.A czy jak chcę budować na wiosnę to muszę coś teraz robić oprócz róznych pozwoleń?Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 24.10.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Cześć szymoszkowa. Pozwolenia, ekipa, kasa i do dzieła . Napisz jeszcze gdzie budujesz. Życzę cierpliwości przy załatwianiu wszelkich formalności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 24.10.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Witaj! Ja też tu od niedawna. Chyba poza urzędami to możesz odpoczywać i mysleć o przyłączach - chyba, że te już masz, my np. prąd wciąż czerpiemy od sąsiada, choć stan surowy stoi - strasznie długo to trwa. Woda już własna. Napisz skąd jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.10.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witaj Szymoszkowa JUż kiedyś stwierdziliśmy, że przy budowie jest potrzebna kasa i determinacja!!! Z przewagą determinacji. Choć niektórzy twierdzą, że z przewagą kasy . Szukaj ekipy, tanich materiałów. Nie golądaj się, że dopiero jesień - adoptuj projekt i ubiegaj się pozwolenie. Wiem, że coś się zmieniło (trzeba doczytać - ale mnie już nie dotyczy, więc nie szukam) odnośnie przyłączy. Chyba nie jest wymagane zezwolenie na budowę - wystarczy zgłosić (oczywiście projekt jest konieczny). Więc może udałoby Ci się zrobić w tym roku przyłącza?? MaPi - napiszę cenę jak będę miał skończone docieplenie. Teraz to bez sensu byłoby. Myślę, że w ciągu najbliższego tygodnia. Co do grzejników - mam dwie drabinki łazienkowe i 5 grzejników zwykłych (+ jeden byle jaki w garażu - który ma być zakręcony). MAm fajny namiar na firmę handlową (handlują wszystkim i oferują niżesz ceny niż my znajdziemy). Znalazłem terakotę (w dobrej cenie, najtańsza na rynku - Legno beige z Paradyża - po 52 zł/m2). Pojechałem do wspomnianej firmy i kupiłem za .... 46 zł/m2. Twierdzą, że są w stanie sprzedać wszystko taniej niż my wynegocjujemy. Osoby zainteresowane zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 25.10.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witaj szymoszkowa Widze, że nie tylko ja jestem na początku drogi... Ja jak narazie męcze papierkologie. Podpisałem z gminą porozumienie w sprawie rozbudowy wodociągu, z zakładu gazowniczego mam oświadczenie o możliwości przyłączenia (nie wydali mi warunków, stwierdzając, że podany przeze mnie planowany termin odbioru gazu na 4 kwartał 2006 roku jest zbyt odległy, mam wystąpić ponownie o wydanie warunków przyłączenie na 7 miesięcy przed planowanym terminem odbioru, dziwne to, ale nie zamierzam na teraz drążyć tematu), ponad miesiąc czekam na warunki z zakładu energetycznego... Projekt zamówiłem, adaptacje zlece pewnie już niedługo. Śmieszne uczucie... im więcej formalnych spraw załatwiam, tym bardziej zdaje sobie sprawe w co sie pakuje i jak wiele kasy na to potrzeba Na ten moment - 100% determinacji, 10% kasy na wszystko. Musze powalczyć o zmiany stanu rzeczy, co by proporcje zmieniły sie na korzyść kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.10.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam nowych budowniczych Życzę powodzenia w papierologii, przyłączologii, projektowaniu i pozyskiwaniu zasobów finansowych Gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 25.10.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Fizyk czy ta firma handluje również materiałami do wykończeń:-panele, deski barlineckie, armatura łazienkowa itp. Jeżeli tak to daj namiar PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 25.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam nowych budowniczych Życzę powodzenia w papierologii, przyłączologii, projektowaniu i pozyskiwaniu zasobów finansowych Gdzie budujecie? Dzięki za życzenia Ja - jak już kiedyś pisałem - osiedlę się w Kalinówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts