Kubus budowniczy 26.10.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Hejka, dołączają nowi budowniczy. My także zamierzamy tj. szymoszkowa ruszyć na wiosnę. Na razie papiery gotowe do projektanta, musimy tylko jeszcze go wybrać. "Casting", hi,hi na murarzy i dekarzy także w toku. Projekt nowy z muratora M09L, parterowy z 1 garażem. Będziemy budować w Prawiednikach, ul. Słoneczna. Trzymajcie kciuki. Pozdr, Elik To od przyszłego roku będziecie naszym najbliższym (prawie) sąsiadem z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.10.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Guit - czy ktoś ważył się przekręcić Twój nick??? Już ja bym go ... Dobrze się ta osoba się zreflektowała i poprawiła (heheh) . Guitarist - fajnie - to kiedy zaprosisz na to ognisko z gitarą ???? Moja żona ładnie śpiewa . A dziś ... a zresztą - nie ma o czym mówić. MOże jutro napiszę. W każdym razie odniosłem kolejne moralne zwycięstwo nad firmą M...m. Może ktoś chce kupić fają lustrzankę analogową (aparat fotograficzny) m-ki NIKON F60 z obiektywem Nikkor 28/80. Aparacik jest mój od nowości. Cena (podobna jak na allegro - czyli do negocjacji) Zainetersowanych - zapraszam. Aparat ani razu nie był na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 26.10.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Fizyk przykro mi , 18 nie pasuje tylko 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.10.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Fizyk przykro mi , 18 nie pasuje tylko 15 Żaden problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 26.10.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Cojekcie z Ytonguoześć,mnie się już wszystkie fora pomyliły.Ale to ze strachu,ze coraz bardziej wchodzę w to budowanie-a boje sie strasznie-i nie będzie juz odwrotu.Mazmarc-ja mam podobne proporcje kasy i determinacji,tylko kredyt mnie uratuje.MaPi-budować bedę w Zemborzycach Tereszyńskich,mijamy kościół w Konopnicy,wiadukt,las-zaraz za nim w lewo,100 m i moja piękna działka,jest w rodzinie od 30 lat prawie i ma piękne drzewa.Fizyk-ja już mam na działce wodę,prąd,gaz i telefon-o tyle mam do przodu.Nie mam ekipy,dopiero będę szukać.Mam projekt,chyba mam tez "adaptatora"-dogadujemy warunki,a i mam warunki zabudowy.Tak właściwie to jest jeden duży problem-mojemu mężowi po prostu nie chce się budować.Próbuję nad tym zapanować ale nie jest to łatwe.Pawson,Monika B.-dzięki za hurtownie.Pozostałym-za przywitanie na forum.No i do roboty-z czego robicie ściany?Malgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.10.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 słuchajcie, ja w temacie oczyszczalni jakoże podpisałem umowę z firmą, która mi osadnik z drenażem sprzedała (hydrosystem), to jednak chcę tę umowe rozwiązac - po prostu brak kasy... ale do rzeczy - pierwszy rok użytkowania (obowiazywania umowy) był gratis - panowie przyjechali na płukanie filtra i na ogólne oględziny... niestety - drugi rok (umowę mogę wypowiedzieć do końca roku) to koszt 350zł - tutaj ma się odbyć: 1. wypompowanie zawartosci osadnika - podobno raz na dwa lata, ale wydaje mi się, że tak szybko śmieci mi sie tam nie nazbierało, po w domu jesteśmy nader rzadko i jest nas tylko troje 2. czyszczenie filtra (puzzolany?) czy mozecie zapytac swoich instalatorow/dostarczycieli czy: 1. faktycznie wypompowanie zawartości jest konieczne juz w drugim roku 2. ile taka operacja kosztowała by u nich? dzieki, pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 26.10.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 cześć zbyszek! jak mozesz to podaj mi na priva namiary do swoich tynkarzy - podobno jesteś zadowolony - PILNE!!! albo jeszcze lepiej na GG mi puść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.10.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ahoj U nas tradycyjnie opóźnienia. Dacharze wchodzą dopiero w sobotę ... obiecują że w poniedziałek więźba będzie gotowa ... zobaczymy ... ale mam pytanko, czy pod murłaty dawaliście jakąś izolację od muru? Z dwóch źródeł mam informacje że: 1) bezwzględnie dawać papę 2) w żadnym wypadku nie dawać nic ... i bądź tu mądry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 27.10.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Dyz my pod murłatę dawaliśmy folię, tą, którą kładliśmy na ścianę fundamentową. Też się trochę gubiliśmy bo baba budowniczy powiedziała,że nie kładła pod murłatę nic, bo jej ekipa powiedziała, że tak lepiej. No cóż, my daliśmy.Mamy już ścianki działowe, teraz wnętrze domu wygląda zupełnie inaczej. I chyba jakieś takie większe się wydaje.W środę mają wejść dekarze i zrobić już cały dach, ale oczywiście jak będzie to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.10.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Czyli na forum narazie remis:z izolacją - MaPibez izolacji - B_Ba jak pozostali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.10.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.10.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Czyli narazie przewaga zwolenników "bez" ... cokolwiek by to miało znaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 27.10.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 z izolacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 27.10.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 A ja nie wiem, choć dach już stoi. Zapytam. Mam taką ekipę, że co nam zrobi to i tak się zgodzimy. Widać, że znają się na rzeczy i nawet o wielu sprawach nie wiemy - sami decydują. Oglądałam domy przez nich zrobione i gadałam z ludźmi. Wszyscy bardzo zadowoleni. Jak skończę to mogę polecić, choć nie biorą tanio. Wychwycili mi jednak mnóstwo błędów architekta. Nasz inspektor też ich chwali! Jak nie w Polsce, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.10.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 A ja nie wiem, choć dach już stoi. Zapytam. Mam taką ekipę, że co nam zrobi to i tak się zgodzimy. Widać, że znają się na rzeczy i nawet o wielu sprawach nie wiemy - sami decydują. Oglądałam domy przez nich zrobione i gadałam z ludźmi. Wszyscy bardzo zadowoleni. Jak skończę to mogę polecić, choć nie biorą tanio. Wychwycili mi jednak mnóstwo błędów architekta. Nasz inspektor też ich chwali! Jak nie w Polsce, nie? No to faktycznie rzadko spotykane Moja załoga co prawda też sporo błędów projektanta znalazła ale ile ja po nich znalazłem braków .... a też są chwaleni przez poprzednich inwestorów jak i kierownika (tyle że jego rolę to ja przejąłem w większości i zgłaszane jest już wszystko poprawione). Ogólnie robią zgodnie ze starym wierszykiem: jedzie pogotowie, jedzie na wariata, jednego ratuje dziesięciu rozgniata ... a w temacie izolacji pod murłaty remis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.10.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 A ja nie wiem, choć dach już stoi. Zapytam. Mam taką ekipę, że co nam zrobi to i tak się zgodzimy. Widać, że znają się na rzeczy i nawet o wielu sprawach nie wiemy - sami decydują. Oglądałam domy przez nich zrobione i gadałam z ludźmi. Wszyscy bardzo zadowoleni. Jak skończę to mogę polecić, choć nie biorą tanio. Wychwycili mi jednak mnóstwo błędów architekta. Nasz inspektor też ich chwali! Jak nie w Polsce, nie? No to faktycznie rzadko spotykane Moja załoga co prawda też sporo błędów projektanta znalazła ale ile ja po nich znalazłem braków .... a też są chwaleni przez poprzednich inwestorów jak i kierownika (tyle że jego rolę to ja przejąłem w większości i zgłaszane jest już wszystko poprawione). Ogólnie robią zgodnie ze starym wierszykiem: jedzie pogotowie, jedzie na wariata, jednego ratuje dziesięciu rozgniata ... a w temacie izolacji pod murłaty remis U nas w sprawie murłaty było dokładnie jak u Ciebie - dwa rozbieżne stanowiska (murarze-izolować, dachowcy - broń Boże). Ponieważ komuś trzeba było zaufać, stwierdziliśmy, że skoro dachowcy dają gwarancję za całość, to niech robią po swojemu. Z tego co się zorientowałam, oba sposoby są stosowane i żaden z nich nie powoduje jakichś problemów z użytkowaniem domu. Może zrób tak jak my - czyli niech "dachowcy" robią po swojemu. Później w razie (odpukać) kłopotów z dachem nie będą mieli argumentu, że to przez te nieszczęsne izolacje A co na to kierownik budowy? Nasz nie był fanatykiem żadnego z rozwiązań - widział dobrze działające oba Reasumując - izolacji nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.10.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Wiesz Monika, kierownik narazie nie był pytany o zdanie ... chyba wypadało by go faktycznie zapytać dachowcy w każdym razie sugerują bez izolacji a murarz z izolacją ... Ja po przemyśleniach skłaniam się w każdym razie do odejścia od izolowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elik 27.10.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 MaPi, odpowiadam tak to M09 w dobrym guście, wkleję linka z rzutem, może ktoś pokusi się o jakieś uwagi, spostrzeżenia ?.........http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=340&IdKolekcji=36&&action=showRzuty&ver=mirrorPozdrawia, Elik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.10.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Elik, ze względu na rozmiary działki jaką dysponowałem to mi się trochę parterowe domki stały jakby całkim obce ale co do garażu to miałbym tu zastrzeżenia. Powierzchnia niewielka i brak jakiegokolwiek buforu między garażem i strefą mieszkalną. Sam jestem zwolennikiem przejścia między garażem a domem ale nie w ten sposób, zwłaszcza że to przejście jest tak blisko sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.10.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Dyz: ja dawalem izolacje pod murlate (papax2) wg Stasia bezwzglednie musi byc. szymoszkowa: Ja buduje z PTH 30 p+w i sobie chwale, dachowka ceramiczna meza wez na spotkanie to jak zobaczy z 10ciu napalencow to moze i jego wezmie :) No i najwazniejsze. Najmlodsza uczestniczka forum od dzisiaj nazywa sie oficjalnie KONSTANCJA MAŁGORZATA adrianna odpadla jak sobie zdalem sprawe ze przez polowe zycia beda wszyscy na nia wolac ADA .. co mi sie srednio podoba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts