fizula 27.10.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Wiecie co zatrudniliśmy znajomego do ocieplenia poddasza. I co się stało? Otóż ten oto osobnik z całą ekipą wziął i zmniejszył nasze piękne pokoje na poddaszu A takie się wydawały duże, gdy nie było wełny, płyt kartonowo-gipsowych oraz sufit daleko w górze (nie było strychu). Czy Wy, którzyście się już wykończyli też mieliście takie wrażenie? Witam, drogich nowych forumowiczów (też nie tak dawno byliśmy nowi ). Ahoj przygodo budowlana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.10.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Pawson, Ada to by tylko była jakby się w tatusia wdała w przeciwnym przypadku byłaby Adusia A za tą papę to ... już myślałem że wiem co mam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 27.10.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 U nas dachowcy i murarze mówili ze trzeba i była zrobiona, chociaż podobno jak drewno nie ma dostępu powietrza (folia blokuje) to lubi gnić i próchnieć, ale jak tego nie ma to może ciągnąć wilgoć ze ściany a po za tym i tak konstrukcje dachu powinno się wymienić za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 27.10.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Elik,dom jest bardzo ladny i ma piękny zadaszony taras co jest bardzo ważne.Ale Dyz ma trochę racji z tym garażem-jako uzytkownik jednego domu i przyszły budowniczy drugiego stanowczo wolałabym,zeby wejscie do g. było z pom. 4.Wnetrze ma podobne do mojej przyszłej Kornelii-dobrze zaplanowane.Pawson,to jest dużo drozsze od ytongu?Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.10.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Pawson,to jest dużo drozsze od ytongu?Małgosia specem nie jestem .. ale na moj gust to jeszcze nic drozszego od Ytonga nie wymyslili poza tym YTONG ... czemu..., za co..., po co .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.10.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Pawson,to jest dużo drozsze od ytongu?Małgosia specem nie jestem .. ale na moj gust to jeszcze nic drozszego od Ytonga nie wymyslili poza tym YTONG ... czemu..., za co..., po co .... Błąd! Niektórzy budują ściany z klinkieru Nie tylko marne elewacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.10.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Cześć Guit - ja chyba źle coś przeczytałem - czy Ty posiadasz oczyszczalnię tzw. BEZOBSŁUGOWĄ??? Co do izolacji - ja mam położoną izolację. JEstem więc jej zwolennikiem. Co do przejścia pomiędzy domkiem a garażem - jestem zdecydowanym przeciwnikiem!!! Szczególnie w małych domkach. Do tego stopnia, że u siebie nie mam przejścia. W końcu i tak mam blisko do garażu . Fizula - u mnie jest tak samo jak u ciebie!!! Też mi się wydaje że pomniejszyli mi chałupkę Determinacje i pieniądze, ale przede wszystkim pieniądze i rzecz jasna determinacja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 27.10.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Fizyk,przejściejest bardzo dobrą sprawa,zwłaszcza,jesli ktoś nie tylko trzyma samochód w garażu ale też coś majsterkuje-przecież nie będziesz w zimie czy w deszcz leciał po dworze.A śluza w postaci pomieszczenia gospodarczego eliminuje smrodki,a jak sie mają włamać to i tak to zrobia,czy to przez garaż czy przez taras.Czy ktoś ma namiary na koparko-spychacz-chodzi o zdjęcie humusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.10.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Fizyk,przejściejest bardzo dobrą sprawa,zwłaszcza,jesli ktoś nie tylko trzyma samochód w garażu ale też coś majsterkuje-przecież nie będziesz w zimie czy w deszcz leciał po dworze.A śluza w postaci pomieszczenia gospodarczego eliminuje smrodki,a jak sie mają włamać to i tak to zrobia,czy to przez garaż czy przez taras.Czy ktoś ma namiary na koparko-spychacz-chodzi o zdjęcie humusa? Ale pamiętaj, że trzeb amieć miejsce na tę śluzę . Ja mam drzwi oddalone od bramy - 0,5 metra. A od klamki do klamki - może ze 3 metry. Więc nie ma problemu. Przelecę się. Stanę w drzwiach, nacisnę pilota, poczekam aż się drzwi otworzą i ...myk do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 27.10.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 A jak ci się pilot zepsuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.10.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ahoj U nas tradycyjnie opóźnienia. Dacharze wchodzą dopiero w sobotę ... obiecują że w poniedziałek więźba będzie gotowa ... zobaczymy ... ale mam pytanko, czy pod murłaty dawaliście jakąś izolację od muru? Z dwóch źródeł mam informacje że: 1) bezwzględnie dawać papę 2) w żadnym wypadku nie dawać nic ... i bądź tu mądry ... Dyz, my dołączamy do tych z izolacją. Na forum jest kilka wątków dotyczących tego tematu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=32121&highlight=izolacja+pod+mur%B3at%EA Szymoszkowa - u nas ściany z MAXa z Harasiuk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 27.10.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Mariucha,fajny domek.A kominy-cacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 27.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Dyz: u nas folia -1mm- argumenty za i przeciw były podobne jak powyżej. zdecydowaliśmy się izolować. dachowiec raczej był zdania że nie potrzebne ale zrobił jak chcieliśmy. do ALL: a czy ktoś z was spinał więźbę taśmą dekarską przez całe połacie dachu? czy to konieczne czy tylko będzie lepiej niż dobrze a za to drożej? i ponawiam pytanie o namiary na tynkarzy! Jutro czeka nas poważna rozmowa z murarzami witamy również nowo przybyłych inwestorów! POWODZENIA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 28.10.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ahoj U nas tradycyjnie opóźnienia. Dacharze wchodzą dopiero w sobotę ... obiecują że w poniedziałek więźba będzie gotowa ... zobaczymy ... ale mam pytanko, czy pod murłaty dawaliście jakąś izolację od muru? Z dwóch źródeł mam informacje że: 1) bezwzględnie dawać papę 2) w żadnym wypadku nie dawać nic ... i bądź tu mądry ... Dyz, my dołączamy do tych z izolacją. Na forum jest kilka wątków dotyczących tego tematu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=32121&highlight=izolacja+pod+mur%B3at%EA Pozdrawiam Mariucha, jeżeli myślisz że po przeczytaniu tego jestem bardziej zdecydowany czy mądrzejszy to muszę się przyznać że WCALE! Teraz potrzebuję rady goździkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 28.10.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 fizyk - nie do końca bezobsługowa co miesiac muszę wlać do instalacji kanalizacyjnej troszkę bakterii - a poza tym - nic nie robię jesli chodzi o przejście z domu do garazu, to też jestem zdecydowanym przeciwnikiem - argument, że ktoś majsterkuje w garażu (w zimie, czy w lecie) na razie do mnie nie trafia - po budowie jeszcze będę parę lat odpoczywał i nie mam chęci na majsterkowanie a tak poważnie - nie bardzo mam ochotę wpuszczać do mojego małego domu jakieś samochodowe zapachy z garażu - wolę wyjść na powietrze, nawet jak jest śnieg - i poszarpać sie z bramą pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 28.10.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ahoj Na forum jest kilka wątków dotyczących tego tematu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=32121&highlight=izolacja+pod+mur%B3at%EA kurcze po tych wszystkich wypowiedziach to tak na prawde nie wiadomo czy z izolacja dobrze czy tez zle, my mamy z izolacja (folia) i mam nadzieje ze bedzie dobrze pozdrawiam tym razem zamiast kubusa monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 28.10.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 fizyk - nie do końca bezobsługowa co miesiac muszę wlać do instalacji kanalizacyjnej troszkę bakterii - a poza tym - nic nie robię noooooo jak nic nie robisz to poprostu te stare bakterie umierają z głodu i stąd potrzeba wpuszczania nowych jesli chodzi o przejście z domu do garazu, to też jestem zdecydowanym przeciwnikiem - argument, że ktoś majsterkuje w garażu (w zimie, czy w lecie) na razie do mnie nie trafia - po budowie jeszcze będę parę lat odpoczywał i nie mam chęci na majsterkowanie a tak poważnie - nie bardzo mam ochotę wpuszczać do mojego małego domu jakieś samochodowe zapachy z garażu - wolę wyjść na powietrze, nawet jak jest śnieg - i poszarpać sie z bramą pozdr, Zbyszku problem przejścia z garażu tudzież majsterkowania w nim ma jeszcze więcej aspektów do rozpatrzenia oprócz wspomnianych chęci. Większość garaży w projektach gotowych pozwala na majsterkowanie dopiero po wyprowadzeniu auta na zewnątrz. Niestety w garażu 3/6m a taka jest przeważająca większość nie ma możliwości postawienia jakiegokolwiek warsztaciku ... no chyba że jest się posiadaczem smarta to wtedy cofam to co powiedziałem A w kwestii izolacji, rozmawiałem z kierownikiem i on wydał zalecenie - będzie papa ... i postaram się o tym więcej nie myśleć ... hmmm chyba sam siebie oszukuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 28.10.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 oczywiście, że przejscie z domu do garażu to więcej aspektów wyjdzie z czasem mój garaż ma wymiary 4x7, wiec miejsce na majsterkowanie jest chociaż teraz mam większy (czyt. dłuższy) samochód (kombi) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.10.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Dyz! U mnie papa też jest - zrobiłam wywiad. A nawet nie wiedziałam, że to taki problem... Może czasami lepiej nie wiedzieć? A co do przejścia z garażu - jestem gorącym zwolennikiem - na razie - a jak zamieszkam zawsze mogę drzwi zamurować. Nie zdecydowałabym się jednak na przejście inne niż przez sionkę. Będzie się strasznie nanosiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 28.10.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Dyz! U mnie papa też jest - zrobiłam wywiad. A nawet nie wiedziałam, że to taki problem... Może czasami lepiej nie wiedzieć? A co do przejścia z garażu - jestem gorącym zwolennikiem - na razie - a jak zamieszkam zawsze mogę drzwi zamurować. Nie zdecydowałabym się jednak na przejście inne niż przez sionkę. Będzie się strasznie nanosiło. A bo to wogóle w tym budowaniu jakby człowiek się mniej interesował to by ze 20 lat dłużej żył Żeby nie było nieporozumień to ja też jestem zwolennikiem chodzenia do garażu w kapciach w zimie ale trzeba to rozwiązać rozsądnie. Spytaj tylko tych co są przeciwnikami tego rozwiązania ilu z nich na wszelki wypadek zostawiło nadproża na drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts